REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Alexandru Rafila: Cred că nu ne mai facem bine ca ţară

Alexandru Rafila: Cred că nu ne mai facem bine ca ţară

Replica API 18 octombrie 2020 | 11:15 2056

Profesorul Alexandru Rafila, candidat PSD la parlamentare, a mărturisit că anunţul privind intrarea sa în politică, în Partidul Social Democrat, a avut reacţii „de încurajare, într-o anumită măsură”, dar şi de reticenţă ”pentru că zona politică din România nu are cea mai bună reputaţie” iar în PSD s-au întâmplat, în ultimii ani, „lucruri care nu au legătură cu social-democraţia”.

„Reacţiile au fost de încurajare, într-o anumită măsură, dar şi de reticenţă, pentru că zona politică din România nu are cea mai bună reputaţie, iar poziţia Partidului Social Democrat, evoluţia din ultimii ani, a dus şi acest partid într-o zonă de incertitudine inclusiv indentitară, pentru că lucrurile care s-au întâmplat nu au legătură cu social-democraţia”, a declarat Alexandru Rafila.

El s-a caracterizat drept un om optimist şi perseverent, care vrea să creadă că „lucrurile în această ţară se pot face şi bine, curat”, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de implicarea cât mai multor profesionişti.

Rafila a mărturisit că a primit un e-mail de la o persoană care l-a criticat şi i-a transmis că intră în politică pentru că are „un interes”.

„Dacă percepţia publică este că toţi cei care accesează zona politică au interes personal, iar interesul public nu există, este foarte periculos. (...) Dacă toată zona politică e considerată exponentul intereselor de grup sau personale iar interesele publice sunt accesorii, atunci că avem o problemă foarte serioasă şi cred nu ne mai facem bine ca ţară. Trebuie să schimbăm neapărat această percepţie şi nu putem să schimbăm decât dacă facem pasul şi, prin exemplul personal, prin activitatea noastră, reuşim să demonstrăm publicului că într-adevăr suntem în slujba lor şi nu în slujba propriilor noastre interese” a adăugat Alexandru Rafila.

El a adăugat că şi-a consultat familia înainte de a decide să aibă activitate politică, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da tare am vrea sa ne schimbam parerea ca cei care vin la conducere nu au interese ascunse si chiar se va produce o schimbare .dar pana la proba contrarie lasatine sa suflam an iaurt
0
0
Compromis tehnic.
0
0
curioasa constatare a dumitale imediat dupa ce te-ai alaturat celor ce se opun evolutiei Romaniei si a acelora ce au luptat din rasputeri sa ne scoata de pe harta UE. Exista un proverb, in care cred-'' cine se aseamana, se aduna''. Trist, ceea ce faci dta acum nu are nicio justificare- daca constatarile erau anterioare si dta erai consecvent- ok- asa....pensie speciala scrie pe dta- oricum si pentru un mandat de 4 ani in parlament te alegi cu o pensie pe viata de 1500 lei, pensie pe care multi cu pesta 40 de ani de munca nu o ating. Este in sangele nostru sa jucam alba neagra, functie de cum
4
0
sincer dta ai multa dreptate..dar trebuia sa constati asta ceva mai de mult..ROMANIA..nu se mai face bine...NICIODATA..
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272