REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Alina Gorghiu anunță că modifică Legea pensiilor speciale, ca acestea să fie eliminate

Alina Gorghiu anunță că modifică Legea pensiilor speciale, ca acestea să fie eliminate

Virgil STOIAN 3 august 2023 | 15:18 1326

„Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR”, susține Alina Gorghiu, după ce premierul a adresat Ministerului Justiției invitația de a „formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”.

Alina Gorghiu anunta ca modifica Legea pensiilor speciale, ca acestea sa fie eliminate

„Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a adresat public Ministerului Justiției invitația de a interveni . Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR. Parlamentul are manifestarea de voință politică pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Potrivit legii, Guvernul poate transmite Parlamentului propuneri de amendamente, prin intermediul SGG”, susține Alina Gorghiu. Ea spune că Ministerul Justiției își arată disponibilitatea „de a sprijini cu expertiză Ministerul Muncii, cel care este titularul acestei reforme, conform PNRR”.

„Pentru că înțelegem contextul deosebit de complicat și sensibilitatea publică generată de tema pensiilor de serviciu, Ministerul Justiției va veni în întâmpinarea Ministerului Muncii și va formula propuneri de amendamente care să răspundă rigorilor CCR, după ce vom vedea motivarea publicată în Monitorul Oficial. Pentru aceste propuneri de amendamente vom consulta, ca de fiecare dată, CSM, ICCJ și Ministerul Public”, adaugă Alina Gorghiu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că săptămâna viitoare va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica Legea pensiilor speciale. „Săptămâna viitoare vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR. Îi solicit Ministrului Justiției ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”, a transmis joi Marcel Ciolacu, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tara este in rahat si pe unii ii f**e grija din ce o sa-si faca vile si concediile afara, salariile si pensiile speciale, facute la apelul de seara, injust fata de restul populatiei. daca cititi istoria, o sa vedeti ce s-a intimplat cind societatea era divizata si fiilor de taran li s-a cerut sa moara ptr tara. acum este divizata prin escrocherie pe fata.
2
0
Intrebati-o ce facultate a terminat...si cum... Ea face justiție de sefa acum în tara Sa ne ferească Dumnezeu!
3
0
Du-te fa dracului de PNLista j*****a.
11
1
Nu mai puneți carul înaintea boilor ce sunteți. Faceți ceea ce trebuie cu pensiile alea și apoi veniți cu declarații și laude.
12
1
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468