REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Alo, Poliția! Cu 1.000 de euro, poți să obții un permis de conducere fals

Alo, Poliția! Cu 1.000 de euro, poți să obții un permis de conducere fals

Victor ROTARU 9 aprilie 2024 | 00:00 2990

Aviz polițiștilor! Trăim în era tehnologiei, unde din ce în ce mai multe ramuri ale economiei încep să fie 100% digitalizate, făcând viața angajaților mai ușoară. Iată că nici obținerea unui permis nu mai este la fel de grea ca în trecut, și nu discutăm acum despre schimbările legislației rutiere, ci de faptul că orice persoană poate face rost de un permis de conducere cu toate că nu a absolvit școala de șoferi. Conținutul unui anunț, tentant pentru cei care vor să fenteze legea, ne-a atras atenția și am descoperit, astfel, cât de ușor poți obține un permis, categorie B, cu doar 990 de euro, adică în jur de 5.000 de lei, fără prea mari bătăi de cap.

Alo, Politia! Cu 1.000 de euro, poti sa obtii un permis de conducere fals

Țara noastră nu stă deloc bine la capitolul accidente rutiere, fiind pe prima poziție în rândul acestora la nivelul Uniunii Europene. De vină nu este doar infrastructura rutieră și lipsa investițiilor, ci și abilitățile persoanelor aflate în spatele volanului.

Alo, Politia! Cu 1.000 de euro, poti sa obtii un permis de conducere fals  Discuția purtată cu vânzătorul de permise

După cum probabil vă așteptați, nu toți posesorii de permise de conducere au și meritat obținerea acestora. Iar cei care nu reușesc să-l obțină, apelează la „fabrica de permise”. O astfel de fabrică am găsit și noi, în urma unui anunț postat pe o rețea de socializare.

Alo, Politia! Cu 1.000 de euro, poti sa obtii un permis de conducere fals

Reporterii de la Replica au intrat în contact cu persoana din spatele anunțului, care procura astfel de permise de conducere. Ne-am arătat interesați de oferta primită, ofertă care este vastă, vânzătorul de permise oferind clienților orice tip de permis de conducere: un permis pentru categoria AM este 350 de euro, unul A1 este 410 euro, A2 – 520 de euro, A – 500 de euro, B1 – 800 de euro, B – 990 de euro, C1E este 1200 de euro, CE este 1600 de euro, D1E 1900 de euro și un permis pentru categoria DE este 2000 de euro.

Alo, Politia! Cu 1.000 de euro, poti sa obtii un permis de conducere fals  Permisul contrafăcut

În doar o săptămână, ai permisul fake în mâini

Potrivit vânzătorului, procedura durează în jur de o săptămână. „Suntem o organizație specializată în producerea permiselor de conducere în Europa. Producem doar permise de conducere europene autentice, înregistrate în baza de date a prefecturii și valabile 100%. Permisul nostru de conducere va fi perfect pentru activitățile dumneavoastră fără niciun risc și poate fi, de asemenea, schimbat în orice țară, deoarece este înregistrat în baza de date.” După transmiterea informațiilor de bază care trebuie înscrise pe permisul de conducere, trebuie să „plătiți prima tranșă de 450 de euro pentru ca noi să vă putem produce și înregistra permisul de conducere, iar restul va fi plătit după ce ați verificat și confirmat documentul.“ În finalul conversației, individul a trimis un permis de conducere contrafăcut, pentru a ne convinge că face o treabă bună, spunând că trebuie să ne grăbim pentru că mai avea 15 cereri de permis în așteptare.

Este o situație alarmantă, având în vedere că cei care vor achiziționa acest document fake vor ajunge pe șoselele din România. Mulți din cumpărători sunt, cel mai probabil, șoferi care s-au ales cu permisul suspendat sau anulat, în urma unei infracțiuni la regimul rutier, sau aspiranți la poziția de conducător auto, dar care nu au reușit să ia examenul. Așadar, aveți grijă în trafic!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A crescut mult pretzul permiselor,pai dupa 1990 pana prin 1997 cu 500 de dolari itzi luai permis de profesionist si nu era fals,dar atunci nu gaseai la orice coltz de drum unu care sa itzi faca rost de permis,era o lume mai inchisa si valuta de pe timpul ala era mult mai putzina la civili in Romania,pai atunci si-au luat multzi tzepe de la"prieteni"care le promiteau un loc de munca in Israel caci in Europa era mai greu de gasit un loc de munca,altfel dupa 1996 cand a venit la putere Conventzia Democrata romani au vazut ca au fost inshelatzi de ashazishi anticomunishti care furau din bani publici mai ceva ca FSNishti,practic s-a dat drumul la furat,dupa C.D. a venit la putere bombonel cu nea Nelu cand jaful a fost mai mare decat pe timpul Conventziei si tot asha a mers din rau in si mai rau cu toate guvernele care au condus Romania pana astazi.
2
0
La ora actuala sa nu exagerez cred ca 30 % sau chiar 40 % sunt fake si conduc in Romania si Europa bine mersi mai ales in Romania ne miram ca femei si barbati nu au nici o treaba cu condusul dar in schimb avem permis fake in buzunar ,si multi dintre ei au decat 4 clase ....
2
0
Toate Baragladinele care nu știe să citește și să scrie,cum crezi că au obținut permise?
4
0
Nu deranjati Politia. Desfiintati sectia 4 politie Constanta de pe strada Somes 28. Este total inutila. Niciun dosar nu se solutioneaza. Distrugerile nu sunt fapte penale la ei . Orice dement poate sa iti darame casa pentru ca acesti politisti spun ca nu a facut-o cu rea intentie. Astfel de politisti nu fac altceva decat sa incurajeze infractorii de toate speciile.
4
0
Pt 1000 euro poti scrie si articole platite pe replicaca . Reclame politice mai ales.
7
0
La verificare,imediat se depisteaza permisul fals. Asadar,tampitii pe langa ca vor primi ce se primeste pentru conducere fara permis,mai si dau bani inainte de suportarea rigorilor legii.
3
0
Vreau si eu doua permise , pentru mine si nevasta mea !
4
0
Eu sunt ANALFABET nu știu să scriu nu știu să citesc și vă precizez că am primit cadou un permis de conducere valabil de la SPR Constanța prin intermediul fostului comandant de poliție din Cernavodă Nicolae Emilian.Suma a fost mult mai mare undeva la 50.000 de euro dar nu sunt deranjat de niciun polițist în trafic.Eu am protecție maximă !.
11
0
Doar daca esti retar.dat poti sa crezi ca permisul acela fals va aparea in baza de date in care sunt permisele obtinute in urma examenului cu politia. La o verificare in trafic politistul nici nu are nevoie sa ti vada permisul. Ti l cere doar ca sa vada daca l ai uitat acasa si sa ti dea amenda da nu l ai la tine. Cand afla de la tine sau din buletin numele sau data nasterii sau adresa sau cnp afla imediat daca ai dreptul sa conduci sau nu. Stie cate amenzi ai si pentru ce .... stie tot despre tine. Gandeste te ca iti da puncte de amenda si stie cate mai ai pana atunci, ca daca ai 15 te lasa pieton. Cim stie el de puncte, ca nu sunt trecute pe plasticul ala pe care l prezinti tu? Stie din baza de date. Retar.datilor!
14
0
Cu 5-6000 mii toti carcalacii analfabeti isi iau permis! Asa k mia, sa te foti in ea
11
0
cel mai probabil primesti o copie xerox cu "permisul de conducere", si vreo 20 de credite la diverse ifn-uri ori similare :))
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272