REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

‘ALŢII FURĂ MILIARDE, IAR AMĂRÂTUL ĂSTA A LUAT UN PATEU’ CE SPUN POLIŢIŞTII

‘ALŢII FURĂ MILIARDE, IAR AMĂRÂTUL ĂSTA A LUAT UN PATEU’ CE SPUN POLIŢIŞTII

Replica API 26 iulie 2018 | 00:00 378

Ai furat chiar şi bunuri în valoare de 5 lei sau ai distrus ambalajul produselor?

Ai furat chiar şi bunuri în valoare de 5 lei sau ai distrus ambalajul produselor?

De multe ori s-a adus în discuţie şi chiar a stârnit revoltă în rândul oamenilor situaţiile în care anumite persoane fură alimente din magazine. Că este vorba de un baton de salam sau 200, oamenii legii spun că este furt şi se pedepseşte ca atare, chiar dacă multora nu li se pare corect, raportat la alte hoţii de la nivel înalt. De menţionat este şi faptul că distrugerea ambalajelor produselor, fără a fi urmată de achiziţionarea bunului constituie infracţiune.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 24 iulie a.c., în jurul orei 13.30, au identificat o femeie, în vârstă de 50 de ani, din Constanța, care ar fi sustras, dintr-un centru comercial, din municipiu, mai multe bunuri alimentare. Prejudiciul, în valoare 133,00 de lei, a fost recuperat și predat societății comerciale în cauză. Polițiștii constănțeni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Însă, au fost cazuri înregistrate la Constanţa legate de furturi cu prejudicii de 10 sau 20 de lei. Astfel, oamenii legii atrag atenţia persoanelor aflate la cumpărături să pună toate articolele, pe care doresc să le achiziţioneze din magazin, pe banda casei de marcat deoarece, în caz contrar, agenţii de pază ai societăţii vor sesiza poliţia, care le va întocmi dosar penal pentru infracţiunea de furt, indiferent de valoarea bunului sustras. Pentru a preveni astfel de fapte, poliţiştii aduc în atenţia cetăţenilor: sustragerea unui bun dintr-un magazin, oricât de mică ar fi valoarea acestuia, constituie infracţiune de furt, conform art. 228, din Codul penal. Totodată, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia (inclusiv distrugerea ambalajelor produselor, fără a fi urmată de achiziţionarea bunului) constituie infracţiune de distrugere, potrivit art. 253, din Codul penal. Dacă aţi fost prins, spun poliţiştii, imediat după ce aţi trecut de casa de marcat fără să plătiţi anumite bunuri, veţi fi cercetat şi pedepsit pentru infracţiunea de furt. Cercetarea unei infracţiuni de furt presupune prezenţa la sediul poliţiei, pentru audieri, iar neprezentarea poate atrage, la rândul ei, o sancţiune; Faptul că aţi fost pedepsit pentru furt vă afectează imaginea, va fi înscris în cazierul judiciar şi va fi avut în vedere la stabilirea pedepsei în cazul unei alte posibile încălcări a legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mori ars de viu in accident de masina!!!
2
1
cand ai trecut de casele de marcat si ai "uitat" sa achiti un produs se cheama ca l-ai furat. Daca esti pe hol sau in parcare se cheama ca nu esti in spatiul de vanzare si deci produsele pe care le ai sunt personale.
3
1
idiotule, da societatea e obligata sa faca supraprofituri pe spinarea angajatilor si a consumatoriloor oferindu-le alimente de proasta calitate depozitate in conditii insalubre, profituri pe care nu le declara la fisc si ptr care nu platesc impozite si prin salarii de mizerie ptr care nici macar nu platesc asigurarile sociale si de sanatate iar daca angajatul isi cere drepturile este instantaneu concediat fara sa poata face nimic. Cat despre militienii astia batuti in cap sunt cel putin ridicoli daca fac dosar penal ptr valori derizorii si asta o sa le atraga ura poporului ca in '89!
3
3
Daca devaliza o flota,demola si vindea niscaiva fabrici la fier vechi si lua niste case cu acte false,omul putea ajunge presedintele Romaniei. Nu a avut cine sa-l indrume pe calea cea corecta.
9
3
1. Baba aia a furat de 133 lei, deci probabil avea pofte mai mari de 1 pate...2. daca avea doar un pate de 3 lei, mai mult ca sigur li se facea mila si o lasau in pace. 3 in RO inca se voteaza la greu PSD, si cariatul dragnea nu pleaca decat legat de maini sau cu picioarele in fata. Pai doar ce au gasit gaze in mare de miliarde...acum sa plece ?
7
3
pateu ala o sa il taie din salariul cuiva. Societatea nu e obligata sa tina in spate toate putorile care nu vor sa munceasca, toti cersetori, toti hotii.
12
4
Futu-va-n gura dara cu gandirea voastra, tare as vrea sa va vad ca nu mancati nimica cateva zile, sa aud atunci ce spuneti leprelor.
7
7
dar udrea,mazare,bica ???? gata,toata lumea tace ..... cat au furat ei,stau si ma intreb,ei sant mai presus de lege,mai presus de orice,nimeni nu poate sa le faca nimic,ma uitam aseara la b1tv,cu cata nonsalanta o tratau pe udrea ca trebuie sa nasca,dar nimic despre cat a prejudiciat statul,nimic despre aduverea ei in tara pt a raspunde penal a ceea ce a facut. doamne oare am inebunit toti si nu mai vedem realitatea ???
16
1
Vai de curu nostru
3
2
In afara de hartia consumata de maimutoii politisti fapta ramane in pom intrucat in plangerea societatii spune foarte clar ca nu se constituie parte civila in procesul penal! Inclusiv chestia asta cu trecerea de portile senzormatice este relativa pt ca te afli tot in incinta pana la iesirea din parcare asa ca .....
4
4
Mancami ai pula de javra cine ste statul paralel in tara asta?...NU,JAVRELE DE IOHANNIS ,COLDEA SI KOVESI CARE SUNT LA BOOOTOOOANE ?.JAVRA DE IOHANNIS DE UNDE PULAMEA ARE SASE CASE?.SA MEARGA SA DEA BANII LA ANAF.CU BANNII CARE A INCHIRIAT CASE SE POPATE CONSTRUI UN CAMIN DE BATRAN...ESCROCUL !!!
9
14
Dar PE puscariasul Dragnea,cind I'll saltati,can furat jumatate de Tara,El si traficantul de fii-su,ptr ei nu sint legi,pot sa fure miliarde de la poporul Roman,si nu like se face nimic,iar UN amarit care furat UN pate de ficat ,I see face dosar penal ,imediat si tot imediat la puscarie vreo2 Ani,rusine sa VA fie ,nenorocitilor,bine au facut CA s-au desteptat romanii,si vor demonstra la miting,cui trebuie sa deal m..e,la toata ciuma Rosie,si cu furcile,peste ei,ai dracului CE sinteti,voi,muistii din ciuma Rosie,plina de putori Hoti,panarame,si cel Mai grav,UN pedofil,care se culca cu o fetita,
15
7
Adica noi ,ceilalti,suntem oamenii faradelegii ?
8
0
El de ce inca mai este presedinte al senatului si de ce nu este dupa gratii inca ? Sa intelegem ca cine fura zeci de milioane de euro nu este pedepsit chiar daca este dovedit si cine fura ca sa nu crape de foame , pedeapsa maxima . Cica justitia este independenta . Daca este atat de independenta de ce judecatori tot amana sentinta acestui mafiot teleormanean ? Judecatori prin amanarea sentintei fac rau maxim Romaniei pe termen lung . Uitati cine a ajuns sa ne conduca .
19
8
sa intre repede in psd!
22
9
Popor de hoti si de talhari
14
9
Cine fac legile?
6
7
Cocos a ciordit miliarde si este free adica liber...Iar un amarat ptr un pateu de 2 lei se judeca n ani si face parnaie la greu...Asta este mafia condusa de koldea,kurvesi,johannis six homme.
30
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108