rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu Gheorghe Ungureanu:

'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'

În cei 17 ani de când se află la conducerea instituţiei, Gheorghe Ungureanu, director al Casei de Cultură a Sindicatelor, a reușit să o transforme astfel încât să fie o instituţie culturală de renume. Astăzi, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa au loc multe spectacole din toate genurile, de la teatru la muzică uşoară, folk şi muzică populară, spectacole pentru copii și de umor. În acelaşi timp, instituţia contribuie la dezvoltarea mişcării culturale şi sportive din municipiul nostru. Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa găzduieşte și repetiţiile unor formaţii de dansuri populare, formaţii de muzică uşoară şi populară, cursuri de dans, balet şi teatru, cursuri de şah.

Într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța, Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură din Constanța, ne-a explicat cum s-a schimbat instituția de când este sub conducerea sa, cum stă cu finanțările dar și ce spectacole va găzdui în viitorul apropiat.

Reporter: Sunteti director de 17 ani, cât de greu este să manageriati o asemnea instituție și cu ce probleme vă confruntați?

Gheorghe Ungureanu: Când am devenit eu director, acum 17 ani, Casa de Cultură era într-un stadiu deplorabil și am decis să punem piciorul în prag ca să evităm dezastrul. De atunci, am pornit cu forțe proprii și cu ajutorul prietenilor care m-au ajutat cu ce au putut, chiar și cu var lavabil și meseriași. Începutul a fost foarte greu însă am primit încurajări de la cei apropiați și nu am cedat nici o clipă.

Reporter: Aveți în desfășurare sau în plan proiecte de modernizare sau reabilitare a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța?

Gheorghe Ungureanu: Am foarte multe planuri de reabilitare și proiecte, însă cu forțele proprii abia o ducem de pe astăzi pe mâine, pentru că toate s-au scumpit. Acum 10 ani am făcut un proiect pentru fonduri europene în valoare de 7 milioane de euro pentru reabilitare termică însă nu am putut merge până la sfârșit pentru că îmi trebuia actul de proprietate, pe care nu îl aveam. De abia anul acesta am reușit să o intabulez. Nu am lăsat nici o clipă Casa de Cultură de izbeliște. Îmi amintesc că atunci când am venit eu aici, acum 17 ani, intra vântul pe toate ferestrele, acestea fiind dintr-un lemn care în timp s-a strâns lăsând vântul și frigul să intre nestingherit. Recent am reparat acoperișul, complet, am facut și turnul scenei și am mers chiar eu să cumpăr materiale și cele necesare pentru reparații și am angajat doar forța de muncă, pentru că o firmă ne lua o sumă enormă pentru reparațiile de care aveam nevoie. Aceste renovări le-am făcut tot cu ajutorul prietenilor și cunoștințelor dar și prin forțe proprii.

Reporter: Cum stați cu finanțarea? Primiți ajutor din partea autorităților locale pentru evenimentele culturale pe care le organizați?

Gheorghe Ungureanu: Finanțarea este proprie. Nu primim ajutor din partea autorităților locale, dar eu îi înțeleg pentru că acest lucru nu este legiferat în codul fiscal. Casele de Cultură de Sindicat au fost lăsate de izbeliște de către marii conducători. Eu am făcut demersuri la toate partidele politice pentru a mă sprijini să plătesc impozitul pe spațiile închiriate și răspunsul nu l-am primit nici până la ora actuală. Eu plăteam impozitul doar pe spațiile închiriate și acum 3 ani, a venit controlul fiscal și mi-a făcut o verificare din urmă și mi-a fost spus că trebuie să plătesc toată suprafața Casei de Cultură, chiar dacă aceasta este un așezământ cultural. Atunci a venit de plată din urmă peste 3 miliarde de lei cu penalități cu tot, însă am avut noroc, și pe această cale îi mulțumesc primarului Decebal Făgădău și Consiliului Local că m-au ajutat să fac o întreagă documentație și mi-au acordat ștergerea datoriei în întregime. Momentan avem 14 angajați cu salarii minime și nici nu știu cum o să ne mai descurcăm pe viitor. Mie îmi pare rău foarte pentru că, dacă am fi sprijiniți, noi chiar am face cultură aici.

Reporter: Ce spații au mai fost scoase la licitație? Se prezină oamenii la licitații?

Gheorghe Ungureanu: Când am avut probleme, în anii trecuți, am scos toate spațiile la licitație însă nu s-a prezentat nimeni.

Reporter: Ce spații se închiriază și cât mai este chiria?

Gheorghe Ungureanu: Majoritatea spațiilor sunt închiriate, sunt spații mici dar din banii pe care îi primesc din chirii abia acopăr salariile și ce trebuie să dăm la stat. În Casa de Cultură se țin cursuri de șah și mai fac repetiții cei de la balet, dansuri grecești și populare și nu ai cum să le iei acestor copii bani pe chirie și nici nu vreau să fac acest lucru.

Reporter: Cât de des mai vin constănțenii la spectacole?

Gheorghe Ungureanu: Constănțenii sunt dornici de cultură și ar veni în fiecare zi la spectacole, însă nu au bani. Îți spun sincer ca mă uit cu drag la unii pensionari că din pensia mică pe care o au își pun bani de o parte și în fiecare lună vin măcar la un spectacol. Eu am grijă mereu să aduc ceea ce se cere, ca să fie toată lumea mulțumită și să vină la spectacole. Pentru elevi, de exemplu, la unele piese de teatru le ofer un bilet pentru două persoane. Ei ar veni în număr și mai mare, dar prețurile sunt cam scumpe pentru piesele de teatru însă și cheltuielile cunt mari. În cea mai mare parte din spectacole, se joacă cu casa închisă și e o satisfacție foarte mare pentru mine. Oamenii vor calitate și dacă nu pui suflet, nu îți iese nimic și eu nu știu cât suflet mai am ca să mai pun.

Reporter: Vă aminiți vreun eveniment deosebit, un moment special care a avut loc în Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța?

Gheorghe Ungureanu: Cel mai important eveniment, pe care nu o să-l uit niciodată a fost baletul pe gheață. Am avut ambiția și am reușit acum 5 ani de zile să aduc cei mai mari balerini patinatori din Moscova. A fost o feerie. A fost splendid. Și un al doilea eveniment care îl am în suflet este acela că am reușit să aduc corul Armatei Roșii, chiar înainte de tragicul accident.

Reporter: Ce spectacole va găzdui Casa de Cultură în viitorul apropiat?

Gheorghe Ungureanu: Perioada ce urmează este una foarte încărcată. Am încercat să stabilesc spectacole pentru toate vârstele și toate gusturile și sper că am și reușit. Astfel că pe data de 23 octombrie se pune în scenă piesa ”Jake și femeile lui” apoi, pe 24 octombrie avem spectacolul de comedie ”Capcană pentru un bărbat căsătorit”, pe 26 octombrie este surpriza lunii, musicalul ”Mamma Mia” și pe 27 avem spectacolul ”Soț de vânzare” din regia lui Marius Gîlea. Nu în ultimul rând, pe data de 29 octombrie, oferim un concert pentru tineret susținut de Irina Rimes. Luna noiembrie debutează în forță cu un concert ce va ține două zile, respectiv, 5 și 6 noiembrie susținut de bunul nostru prieten Smiley. Apoi, pe data de 8 noiembrie organizăm un concert Zdob și Zdub, urmat pe 14 de spectacolul ”Jumătatea mea, bărbatul!” și pe data de 15 avem ”Diagnostic rezervat”, o comedie prezentaă de Teatrul Globe din București. Pe data de 20 noiembrie Teatrul Elisabeta va prezenta comedia ”Fantoma, dragostea mea!”, pe 27 Natanticu, Varză, Alex Zob și Irena Boclinca vă garantează o seară de Stand up pe cinste iar pe data de 29 noiembrie, Teatrul Academic Municipal de Operă și Balet din Kiev va prezenta spectacolul ”Lacul Lebedelor”.

Diana BERECHET

marţi, 22 octombrie 20191830
Comentarii

02Bani sunt destui(22 oct 23:58)
Luati exemplu de sustinere a ansamblurilor folclorice de la primaria deta. La deta exista ansambluri folclorice ale fiecarei etnii minoritare existente in localitatile judetului timis.
13Real(22 oct 21:27)
Psd a reusit sa ne tampeasca de tot sau suntem prosti de-a binelea, asta-i realitatea. Nu suportam realitatea iar cand cineva ne spune in fata cum stau lucrurile de fapt, nu ne convine si il declaram dusmanul neamului. La Casa de Cultura vin artisti pt ca nu au o alta solutie, nu mai exista o alta sala. Gheoghe ar trebui sa se pensioneze, sa lase pe unul mai tanar. Nu are niciun merit, el administreaza un imobil ca orice alt administrator. Nimic din ce se intampla acolo nu arata ca el e vreun mare suflet ci doar un slujbas. Didicat psdului
21manelistu(22 oct 19:22)
adevaru e ca "la lautari" e o oaza de cultura
45Alta(22 oct 15:22)
Bravo constanteni!! Da-ti la muie ..pana va rupeti gura!!! Cum face unu ceva pentru orasul asta ceva...pe el !!!! Stati ascunsi in spatele unui nickname si latrati pana va umpleti de spume, bravo voua!!!! Multa sanatate...voua constanteni jegosi!!!!
18Mihai(22 oct 14:50)
Pentru cei cu exprimarea "academica" care si-au lasat mesajele mai jos, oare cu ce sunteti voi mai buni??? Oare este asa de greu sa apreciem pe cineva care se straduieste si care face treaba? Draga "cultule", eu am vazut pe acea scena marii actori ai Romaniei, carora tu nu le ajungi nici la degetul mic de la picioare. Hai sa ne uitam in propria ograda! Sunteti o gramada care aruncati gunoiele pe strada si apoi tipati cat va tin plamanii ca orasul este murdar! Mi-e sila!
23Cult(22 oct 13:03)
Libidinosul asta nu are niciun merit ca jegoasa noastra Casa de Cultura ??? " face" bani. Explicatia este ca artistii de orice fel, politicienii , lui cacat si de orice fel, nu au alt loc in Constanta unde sa isi verse laturile. Si atunci, psdul javrei de Stroe tine in post un cacat care a laut o gramadade bani..la negru, si care sta capra la ordin, si le pune la dispozitie sali la tarife ridicole. Sunt atatia tineri artisti care sa faca o treaba mult mai buna, dar nu-i loc de jigodii, de expirati si lingaii psdului.
16Un roman(22 oct 13:01)
Felicitari domnule Ungureanu! Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere de munca, neplecand urechea la toti ... ce vor aceasta tara distrusa!
23Relu(22 oct 11:46)
Un hot ordinar. Cum pula mea ss te plangi....si tu conduci jeep????
36klaus(22 oct 10:31)
Vad cateva comentarii , cu injuraturi la adresa culturi , in general . Nu este de mirare , suntem in Cocalaria City . Oricum acest oras a ajuns un exemplu negativ . Am ajuns sa ne comparam cu Tandarei sau Slobozia , la nivel de civilizatie . O comparatie cu orasele din vestu tarii , nu isi are rostu .
47Piele si covoare(22 oct 10:29)
Faceti o cultura excelenta cu expozitii lunare de haine din piele, covoare, cojoace si alte asemenea "culturalitati".
110MIMI(22 oct 08:24)
In conditiile cand in ziua de azi se prefera - cultura strazii - a mentine Casa de cultura - in viata, este o performanta.
011Felicitari(22 oct 08:18)
Tov Ungureanu are meritul de a nu fi falimentat locatia, inca.
38Incredibil(22 oct 07:58)
Un individ plin de el, cu aere de culturnic. Un cioban cu premii de stat.
150,,,,,,,,,,,,,,(22 oct 07:08)
sai dau mue la cultura.
140Muye.ro(22 oct 06:43)
Muye.romuyeeee
910Adi(22 oct 04:30)
Felicitari acestui om minunat
mai mult...Replica
18 noi 00:00ReplicaAşa va arăta viitorul ansamblu rezidenţial cu blocuri de 20 de etaje, în locul fostului Abator de pe Şoseaua Mangaliei!

APM Constanța a decis, în ședința din 12 noiembrie, acceptarea raportului de mediu și emiterea avizului de mediu...245

18 noi 00:00ReplicaPROFILUL unui HOȚ: Munca e grea, vrea să facă bani UȘOR! Se apără spunând că probabil era DROGAT!110
18 noi 00:00ReplicaScandal într-un bar! Tânăr CONDAMNAT după ce a bătut un liceean din cauza unei fete110
18 noi 00:00ReplicaStatul Român, OBLIGAT DEFINITIV să-i plătească DAUNE unui constănțean condamnat FĂRĂ DOVEZI pentru înșelăciune și fals

A fost condamnat definitiv pentru o faptă pe care nu a comis-o, și-a pierdut locul de muncă din cauza deselor...191

18 noi 00:00ReplicaAdministraţia locală investește în Campusul Henri Coandă: locatarii sunt şcoliţi în domeniul calculatorului145
eveniment18 noi 00:55ReplicaPERSOANE EVACUATE de pe o navă, în Portul Constanţa! INCREDIBIL ce se petrece la bord: TRANSFUGII au dat foc într-o cabină!460
18 noi 00:00ReplicaConstănțenii care au câini şi pisici ar trebui să se grăbească: locurile în pensiunile pentru animale sunt limitate

În Constanța, ia din ce în ce mai mult amploare ideea de „pet home”, un loc unde oamenii să își lase animalele...151

18 noi 00:00ReplicaConstănțeni, pregătiți hainele groase: vine frigul!1562
18 noi 00:58ReplicaCasa de avocatură JGV și Asociații lansează campania 'Schimbă povestea!'394
18 noi 00:59ReplicaO casă din Râmnicu de Josa fost cuprinsă de flăcări: acoperişul a cedat; un bărbat a fost rănit

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați duminică, 17 noiembrie a.c., pentru gestionarea unei situații de...1171

18 noi 01:02ReplicaȘoferul de 21 de ani care a accident un pieton pe strada Atelierelor era DROGAT!1463
18 noi 02:24ReplicaAtenţie! Se schimbă sensul de circulație pe o stradă din Constanţa1570
Vremea
13.9°13.9° - 14° luni, 18 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 85%
Vânt: 3.49 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 noi 02:00SportRezultate în Liga a II-a: Turris – Universitatea Cluj, scor 1-1; Metaloglobus – UTA 1-1

Formaţia Turris-Oltul Turnu Măgurele a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Universitatea Cluj,...161

18 noi 02:00SportPortugalia s-a calificat la Campionatul European

Reprezentativa Portugaliei s-a calificat la Campionatul European din 2020, după ce a învins, duminică, în deplasare,...220

18 noi 00:00SportIon Țiriac și Simona Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Ion Țiriac a dezvăluit două dialoguri deloc prietenoase avute în ultima vreme cu Simona Halep (4 WTA, 28 de ani)....112

18 noi 00:00SportHagi l-a ghicit: Contra face jocurile Anamariei Prodan

Anamaria Prodan îl sprijină pe Facebook pe selecționerul Contra. „Regele” l-a suspectat pe Cosmin încă de la...128

Local
18 noi 00:00LocalUrmează alegerile! Verificaţi-vă valabilitatea cărţii de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...47

18 noi 00:00LocalBine de ştiut în cazul actelor de stare civilă: în ce condiţii se solicită şi cum se soluţionează

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia...56

18 noi 02:01LocalConcursul Național 'Jocurile Olimpice în imaginația copiilor' și-a desemnat câștigătorii

Gala Laureaților ediției a XXVII-a a Concursului Național de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginația...137

18 noi 02:35LocalAu fost plantați 141 de puieți de stejar la limita dintre județele Constanța și Tulcea

În cursul zilei de duminica, 17 noiembrie a.c., în cadrul programului de sărbătorire a Dobrogei, inițiat de către...376

18 noi 02:28LocalGrupări de criminalitate organizată, destructurate de polițiști

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 186 de percheziții pentru...991

18 noi 01:57LocalAlertă la Mangalia: o maşină a lovit o ţeavă de gaze

Intervenţie a militarilor din cadrul ISU Dobrogea şi a firmei de furnizare gaze naturale, la Mangalia! Un autoturism a...481

18 noi 02:00LocalAccident rutier: motociclist lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara în municipiul Constanţa, pe strada Baba Novac. La faţa locului s-au...1050

18 noi 02:29LocalAccident rutier la Tulcea: o victimă!

Un accident rutier a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., un bărbat de 60 de ani, din...438

18 noi 01:52LocalProgramul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” în perioada 18 - 24 noiembrie

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” oferă publicului constănțean o săptămână plină de...373

18 noi 01:53LocalTentativă de viol la Tulcea

Urmare a investigațiilor efectuate în cazul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu și tentativă de viol,...423

Politică
18 noi 01:51PoliticăMinistrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de...316

18 noi 02:34PoliticăNoul ministru al Educaţiei, declaraţie halucinantă: Ministerul nu ar avea ce să facă cu banii dacă i s-ar aloca 6% din PIB

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că pe actuala „construcţie” în materie de investiţii şi...525

18 noi 01:57PoliticăDoliu în lumea politică: a murit Bogdan Niculescu-Duvăz

A murit Bogdan Niculescu Duvăz, fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase, relatează...1132

18 noi 01:57PoliticăDan Barna a învăţat din episodul Ienei - S-a întâlnit cu Florin Piersic şi NU i-a dat autograf, ci i-a cerut

După ce a devenit ţinta ironiilor în mediul online pentru că i-a dat un autograf fostului mare antrenor Emeric...620

18 noi 01:56PoliticăMinistrul Muncii, anunţ pentru pensionari: Se schimbă modul de recalculare a pensiilor - 'Labirintul pensionarului român'

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind până la șase luni...651

18 noi 01:55PoliticăRaluca Prună îl atacă pe Tudorel Toader: 'Ar trebui retras din toate forurile in care reprezinta statul roman'

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, îl atacă pe Tudorel Toader, fost ministru al...354

18 noi 02:34PoliticăIohannis lansează ideea modificării Constituţiei: Discuţie despre atribuţiile preşedintelui

Klaus Iohannis anunţă că va lansa o discuţie despre Constituţie şi atribuţiile preşedintelui, care în ultimii...430

18 noi 01:53PoliticăCum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în...424

18 noi 02:08PoliticăMinisterul Afacerilor Externe solicită modificarea adreselor unor secții de votare din străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor

În continuarea demersurilor de organizare a procesului de vot în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor...347

18 noi 02:03PoliticăMinistrul Economiei anunță SCHIMBĂRI RADICALE în modul cum e finanțată Armata României

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în urma discuțiilor cu șeful Ministerului Apărării, Nicolae...550

Monden
18 noi 16:12MondenLuminița Anghel s-a întors în România și a vorbit despre momentele dificile din viața ei. „Încă mai crede lumea că sunt în America”

Luminița Anghel și familia ei s-au întors în țară, după o perioadă în care au locuit în America. Artista a...79

18 noi 00:00MondenAndreea Antonescu s-a despărțit de noul iubit, după doar o lună de relație. Care au fost motivele separării

Andreea Antonescu (36 de ani) părea că radiază de fericire în compania noului său iubit, chiar dacă anunțase în...77

18 noi 00:00MondenBrigitte, șefă de șantier cu geantă de 3.500 de euro. Se ocupă serios de afacerile soțului Florin Pastramă

Soţii Pastramă nu stau locului o clipă! Brigitte şi Florin sunt ocupaţi acum cu renovarea câtorva spaţii pe care...78

18 noi 00:00MondenAnca Serea, extrem de sexy la botezul fetiței ei. A purtat o rochie cu crăpătură pe picior

Anca Serea și Adi Sînă au ales să își creștineze fiica, pe Leah Maria, la jumătatea acestei luni, când micuța...85

18 noi 00:00MondenSharon Stone a recreat scena din "Instinct primar" la o gală din Berlin. Ce mesaj a transmis femeilor

Sharon Stone (61 de ani) este una dintre numele sonore din industria cinematografică. Deşi a jucat în nenumărate...81

18 noi 00:00MondenUltima fiţă: starurile fac baie în gheaţă

O nouă fiţă în lumea vedetelor! Lady Gaga, Kevin Hart, Zac Efron şi Orlando Bloom fac băi în gheaţă în scop de...78

18 noi 00:00MondenRelaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este ''magică'', afirmă Martin Scorsese

Relaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este "magică", a declarat emblematicul regizor american Martin Scorsese,...82

18 noi 00:00MondenJennifer Lopez a dezvăluit că un regizor i-a cerut să-i arăte sânii

Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez a afirmat joi că un regizor de film i-a cerut să-i arăte sânii, sub...78

18 noi 00:00MondenAriana Grande şi-ar putea anula următoarele concerte din turneul mondial

Cântăreaţa Ariana Grande a transmis fanilor săi că suferă de o problemă la sinusuri din cauza căreia este...76

18 noi 00:00MondenClive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de televiziune

Actorul britanic Clive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de...77

Mapamond
18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...76

18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...75

18 noi 00:00MapamondUngaria: Guvernul îşi sporeşte controlul asupra instanţelor şi şcolilor independente, stârnind îngrijorarea organizaţiilor civice

Guvernul ungar a iniţiat o serie de măsuri legislative prin care şi-ar spori controlul asupra instanţelor şi...86

18 noi 00:00MapamondTurcia reiterează că îşi va activa rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane

Turcia îşi va folosi rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane, a declarat...82

18 noi 00:00MapamondSUA: Guvernatorul democrat, reales în funcţie în faţa candidatului republican susţinut de Trump

Guvernatorul statului american Louisiana, democratul John Bel Edwards, a fost reales sâmbătă în funcţie, în pofida...78

18 noi 00:00MapamondNoi ciocniri în Hong Kong, un poliţist rănit de o săgeată

Un poliţist din Hong Kong a fost rănit duminică în picior de o săgeată trasă de un manifestant în timpul...77

18 noi 00:00MapamondFranţa: Peste 100 de persoane reţinute după protestele de la Paris

Autorităţile au reţinut 129 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate...77

18 noi 00:00MapamondCehia: Proteste şi celebrări pentru a marca 30 de ani de la Revoluţia de Catifea

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate să se adune sâmbătă la Praga pentru o demonstraţie împotriva premierului...89

18 noi 00:00MapamondFranţa: Violenţe sporadice la Paris, la împlinirea unui an de la debutul mişcării "vestelor galbene"

Parisul a devenit sâmbătă scena unor proteste marcate pe alocuri de violenţe, la împlinirea unui an de la...78

18 noi 00:00MapamondSoldaţii chinezi au făcut curat pe străzile din Hong Kong

Armata chineză a participat sâmbătă la curăţarea străzilor din Hong Kong, prezenţă militară simbolică şi...76

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...109

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...349

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1274

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...657

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...689

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5028

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...908

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1033

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1264

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9581