REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

AMENDĂ de la DSP Constanţa după controlul la imobilul unde ar exista activităţi funerare ilegale

AMENDĂ de la DSP Constanţa după controlul la imobilul unde ar exista activităţi funerare ilegale

Replica API 25 octombrie 2018 | 00:00 419

Imobilul de pe strada Medeea din municipiul Constanța, referitor la care vecinii au reclamat că au suspiciuni că ar fi un sediu ilegal în care „oamenii Arhiepiscopiei Tomisului” ar realiza îmbălsămări în secret, din cauza mirosului greu pe care-l resimt în toată zona, a intrat în vizorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța. Luni, 22 octombrie a.c., specialiștii DSP au efectuat un control la adresa respectivă – strada Medeea, numărul 27B – în urma căruia nu au descoperit, însă, probe că în vreuna dintre încăperi s-ar realiza îmbălsămări.

În schimb, au constatat un depozit de obiecte funerare și, întrucât nu exista documente oficiale din care să reiasă că ar exista o autorizație în acest sens, au dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale pentru SC Lumina Servicii Funerare SRL, firma care a concesionat imobilul.

„La controlul efectuat s-au constatat următoarele: în imobilul respectiv se desfășoară activitate de depozitare a obiectelor funerare, activitate nenotificată la Registrul Comerțului conform Legii 349/2004, motiv pentru care s-a aplicat sancțiune contravențională conform HG 857/2011. Imobilul alcătuit din trei încăperi este bine întreținut, în garaj se efectuează lucrări de renovare, fiind depozitate materiale de construcție”, a precizat dr. Loti Popescu, reprezentant DSP Constanța.

Reamintim că în urmă cu puțin timp, localnicii din zonă au sesizat că „oamenii Arhiepiscopiei Tomis” ar îmbălsăma morți într-un garaj al imobilului de la numărul 27B de pe strada Medeea, acuzând că în zonă persistă un miros greu. Spațiul respectiv este concesionat de SC Lumina Servicii Funerare SRL, firmă administrată de preotul Paul Pârlică. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au afirmat, la data respectivă, că la adresa respectivă este într-adevăr un depozit de obiecte funerare, dar în niciun caz nu este folosit pentru îmbălsămare.

F.B.

Citește și: Arhiepiscopia Tomisului, despre presupusele activități funerare ilegale!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Probabil au fost anuntati inainte de control si nu au apucat sa mute tot,Si ITM-ul cand primeste anumite sesizari anunta firmele ca urmeaza un control.Anumite firme,bineinteles.
1
1
Papacostea Alexandru cultiva cu masa in curte in Faleza Nord canabis
1
1
E un sediu USR unde mortii sunt pregatiti pentru alegeri, nu pentru funeralii.
3
2
Rahat de popor roman.Cum o dai el tot de partea hotilor este.Bai,scrie in lege ca nu au voie sa depoziteze acolo obiecte funerare ? Atunci ce p.m.voastre le mai luati apararea ?
9
5
Concurenta ia dat pe goarna ! Draghici stie! Ai prins-o ?
6
2
Concluzia care trebuie trasa de aici ii urmatoarea.Mincatori de maroon sint multi.Oameni cu probleme de sanatate psihice asemeni,reclamagi de profesie idem.Sa avem in vedere si lucrurile normale firesti.Acum presa fotoreporteri sint ahtiati dupa senzational.Corect ar fi sa se implice si pt remedierea canalizari din zona.Asta pt corectitudinea stirilor si posibila raparatie macar morala.ps.Depozitarea inseamna atceva comparativ cu aberatia inbalsamare.Un control neuro nu cred sa dauneze reclamagiilor plus o prezenta in instanta pt a detalia mai mult ce au vazut'' si si urgent cu tratament.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218