REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

AMENDĂ USTURĂTOARE pentru un agent economic din Mamaia: și-a amplasat terasa pe domeniul public fără autorizație!

AMENDĂ USTURĂTOARE pentru un agent economic din Mamaia: și-a amplasat terasa pe domeniul public fără autorizație!

Replica API 12 septembrie 2019 | 15:25 665

Un operator economic din stațiunea Mamaia se chinuie să scape de o amendă în valoare de peste 60.000 de lei dată de polițiștii locali, după ce aceștia din urmă au constatat că restaurant, Bella Italia, administrat de societatea Dual Beach SRL, s-a extins ilegal pe domeniul public.

Poliția Locală Constanța a efectuat verificări în Mamaia și a constatat desfășurarea de activități de alimentație publică pe o suprafață de aproximativ 380 mp, terasa cu mese și scaune, motiv pentru care a sancționată contravențional. Organele de control au constatat ca societatea nu a înregistrat nicio cerere în vederea obținerii autorizatiei de functionare pentru desfășurarea de activități economice cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public, respectiv terasă. Culmea este că procesul verbal nu a fost contestat, la data respectivă, nici nu a fost plătită amenda, însă operatorul economic a reacționat abia atunci când Serviciul de Public de Impozite și Taxe Constanta a inițiat procedurile de recuperare a acestor sume. Societatea speră să obțină anularea amenzii în instanță.

Potrivit prevederilor H.C.L nr. 382/2016, domeniul public din Stațiunea Mamaia este împărtit în mai multe zone, pentru fiecare fiind aplicat un tarif diferit. Conform H.C.L. nr. 382/2016, activitatea de comert de întâmpinare în fața propriilor unități de alimentatie publică ( terase), amplasate în zona de A din Stațiunea Mamaia se taxeazăcu 3 lei/mp/zi. Societatea Dual Beach SRL a depus cerere la Primăria Constanța, la finele sezonului estival din 2017 în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru desfășurarea activităților de alimentație publică, în baza prevederilor Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață in municipiul Constanța. Asta, după ce, începând cu luna iulie a funcționat ilegal, în sensul că s-a extins cu o suprafață de 260 mp.,ocupat abuziv domeniul public. Cel puțin așa au susținut reprezentanții Poliției Locale în raportul de constatare, după ce au amendat societatea Dual Beach SRL cu peste 60.000 de lei, reprezentând taxa de amplasament neachitată. Având în vedere faptul ca taxa nu a fost achitată in mod voluntar, Serviciul de Public de Impozite și Taxe Constanta a inițiat procedurile de recuperare a acestor sume. Decizia de impunere a fost contestată în instanță pe motiv că este ilegală, pe motiv că nu i s-a adus la cunoștință niciodată situația potrivit căreia ar fi în nelegalitate, aspect care ar fi trebuit constatat și comanicat înainte de aplicarea cu prioritate a vreunei sanctiuni. A mai spus operatorul economic în instanță că taxa a fost determinată în mod arbitrar și nu este datorată, neocupând clandestin sau abuziv aceasta suprafață de 260 mp, iar la fata locului nu s-au efectuat măsuratori în prezenta reprezentanților reclamantei și ai Primăriei sau ai Poliției Locale.

Tribunalul Constanța a respins, în mai, acțiunea ca nefondată, însă pe 10 septembrie societatea a formulat recurs.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in parc la Casa de Cultura e un restaurant intins pana in fantana arteziana, nici nu poti trece.
3
0
Stirea este despre o terasa...iar poza apartine altei terasa....prezentati stirea exact cum este...cine a publicat articolul se pare ca habar nu are...
4
0
La fel si Hausbrandt la Trocadero dar sunt spagile prea mari sa faca cineva ceva !
7
0
De ce puneti poza de la alta terasa, si nu de la cea in cauza ?
6
0
Fac atatea abuzuri hoti astia din Mamaia care isi spun oameni de afaceri ca cei care sunt amendati se considera discriminati, folosinduse de placa cu "pe ala nu il vedeti ma?"pentru ca tzine,in alte tari este mai simplu,daca nu platesti amenda la termen se mareste dupa care vine si un control care verifica afaceristul de la A la Z nu punctual ca primul.
6
0
Ce vor pati cei care isi fac curtea sau casa pe domeniul public?
7
0
Miroase a encica ..... te ai intros la vechile obiceiuri ???
9
0
Patronul acelei terase, o intinde pana trece vara. Apoi trece la faliment si uite asa ramane cu profitul. Cand se constata terase construite ilegal, pe loc trebuiesc inchise.
14
0
Si care e problema ? La Mangalia un fost infractor si a pus terasa pe mijlocul soselei Constantei in centru si nu ii face nimeni nimic.
7
1
Pai nu inteleg, amenda pe hardughia de constructie de pe Domeniul PUBLIC au dat o in iunie si mai si zice ca nu e contestata si au lasat o sa functioneze toata vara????? Curios? Demolare pe cale administrativa nimic? Politia locala cum protejeaza domeniul public, doar cu amenda?
18
1
Unde se mai intind idiotii ? Mamaia este supraaglomerata de blocuri de hoteluri de fel de fel de cosmelii - chioscuri si chiosculete, plus biciclete si carturi printre turisti. Multi au plecat cu vanatai acasa de la aceste carturi-biciclete, circula haotic pe toata portiunea de promenada.
17
2
Ce poza frumoasa cu oameni in chiloti care servesc masa, Romania o tara plina de nesimtiti.Referitor la amenda , stati linistiti terasa aia facea 60000 in 8 ore asa ca amenda nu e foarte usturatoare, trebuia sa fie 600000
34
1
L,au last toata vara, a facut sute e mii de euro si i,au dat amenda 13.000. Praf in ochi fraierilor: Ce vigilenta e politia locala!
31
1
Aici avem de a face cu domeniul public nu cu cel privat. Una este sa ti faci ceva la tine pe tarla, alta este sa ti faci constructii pe tarlaua lu altu. In legalitate poate intra doar daca primaria vinde terenul de sub terasa.
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102