REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Amenzi URIAŞE pentru petrecăreți. Ce RIŞTI dacă îți DERANJEZI vecinii de BLOC

Amenzi URIAŞE pentru petrecăreți. Ce RIŞTI dacă îți DERANJEZI vecinii de BLOC

Replica API 22 iunie 2020 | 00:38 4967

Petrecăreții care își deranjează vecinii vor încasa amenzi uriașe și, în cazul în care nu se liniștesc, pot fi pedepsiți cu muncă în folosul comunității. Petrecerile zgomotoase, cu muzică dată foarte tare și manifestările zgomotoase îi va costa scump pe aceștia. Organizatorii de petreceri în spații deschise sau care nu sunt izolate suficient, aflate în vecinătatea locuințelor, în blocuri de apartamente, ori în apropierea spitalelor, căminelor, școlilor etc. vor fi drastic sancționați dacă își deranjează vecinii.

Amenzile s-au dublat!

Amenzile pentru cei care organizează petreceri zgomotoase și își deranjează vecinii s-au dublat, datorită unor modificări legislative, și pot ajunge până la 3.000 de lei.

Potrivit modificărilor aduse Legii nr. 61/1991, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 și 08.00, precum și în intervalul 13.00-14.00 va fi sancționată cu amenzi între 2.000 și 3.000 de lei. Acestea sunt mult mai mari, comparativ cu cele aplicate până acum care se încadrau între 500 și 1.500 de lei. Amenzile pot fi aplicate alternativ cu obligarea la prestarea a 70-120 de ore de muncă în folosul comunității.

Vizaţi, cei care organizează petreceri în localuri sau locuinţe, cu muzica tare

Sunt vizați cei care organizează petreceri, în localuri sau în locuințe și care dau muzica la intensitate mare, dar și cei care execută diverse lucrări de reparații și folosesc echipamente zgomotoase.

În plus, persoanele care, în ciuda amenzilor primite, recidivează într-un interval de 24 de ore, vor putea fi pedepsite nu doar cu amenzi, ci și cu muncă în folosul comunității. În cazul acestora amenzile vor crește de la 3.000 lei la 6.000 lei sau vor fi obligați să lucreze între 100-150 de ore în interes public, scrie evz.ro.

Amenzi şi pentru ameninţare, profanare de injurii sau de expresii jignitoare

Amenzi mai mari vor fi aplicate și pentru faptele de amenințare în locuri publice, proferarea de injurii sau de expresii jignitoare ori tulburarea liniștii publice prin producerea de zgomote cu orice aparate sau obiecte ori prin strigăte sau larmă. În aceste cazuri, sancțiunile au fost mărite la 500 – 1.500 de lei amendă sau prestarea a 50-100 de ore de muncă în folosul comunității.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca stiu. Acum o sa merg la astia la usa si o sa le cer 1000 de lei spaga. Daca nu, anunt militia si...minim 2000. Aia e!
2
1
In sfarsit pot dormi linistit.Am un vecin dubios care atunci cand se imbata da manele la maxim in toiiul noptii.
10
1
Marius de la 02:58, stai jos, ai nota 3! Dupa ce ca esti prost, mai si semnalizezi! Sunt putini cei care imi pot da lectii in materie de gramatica a limbii romane! Tu nu te numeri printre acestia, cu siguranta!
13
1
Smecherii tot smecheri raman. Amenda e pentru cei care platesc ca prostii. Asa a fost si inainte dar acum sunt mai multi smecheri.
8
3
Neandertalienii care vor petreceri, sa mearga in padure.
15
3
clar amenzile astea se vor aplica celor care nu au conexiuni cu politia, ca interlopii si tiganii care au conexiuni cu politia nu or sa tina cont de nimic ca pana acum
16
0
Mangalia,bloc C5,parter,in spate,str Ion Creanga,tiganii dar si pensionarii militari de lux blocA,dar si casa cu pariuri de la strada,tot tigani muslimi,fac petreceri cel putin saptaminal care incep de pe la ora 21 si tin cit "vrea muschii lor".Politia Nu-i amndeaza,asa ca a doua zi o iau de la capat. Cocalarii cu taxiuri gara pun muzica tare,unii mai fac "gogosi" in parcarea lidl si pun muzica la tot cartierul,obligatoriu intre orele 2-4 dimineata,cind tiganului beat ii vine chef de distractie,desi conduce. La ce iau banii jde mii de trintori politie locala,regionala,jandarmerie,etc???
20
1
Am facut mii de sesizari in legatura cu tiganii care stau la intersectia ion ratiu cu mircea cel batran la a 3 a casa pe dreapta de la intersectie De ani buni cand au chef scot boxele n curte si rasuna in tot cartierul Am sesizat degeaba Masinile de politie trec prin fata casei lor si nu se opresc niciodata asa ca la ce bun maresc amenzile daca nu le aplica nimeni Singura explicatie logic ar fi ca pica la intelegere altfel nu se explica de ce sunt protejati rusine la toti cei care sunt platiti sa faca asta si n o fac Ce incredere sa avem in organele statului care nu dau doi bani
22
0
In piata chilies oprimatii for face anunti de joi terorizand cartierul. Legea se aplica doar pt albi
13
0
Amenzi si pentru amenintare, profanare de injurii sau expresii jignitoare. Autorul textului este cel putin analfabet functional
13
0
Noi tot fara autorizatii functionam
12
0
IN COLUMBIA SE DA PETRECERI IN FIECARE SEARA SI NIMENI NU I,A MASURI PTR ORDINEA LINISTI
9
3
Scrie adresa curvei daca vrei sa ia cineva masuri. Strada nr blocul apartamentul. Si orasul.
13
0
avem aici in bloc o curva care tot timpul are clienti, si pune muzica tare si tot timpul se aude galagie de la ea, cu bordelurile astea ilegale din blocuri cand va ocupati? cand? astea nu raspandesc boli? are la clienti, ca unu iese, altu intra, politia de geaba se uita pe strazi sa vada cine are masca, ca-n blocuri ce nu se vede e mult mai de luat in seama
9
2
...nu profanare, sau proferare......proliferare se spune...
1
16
Profanare de injurii? Sau de morminte, de ce nu? Poate proferare de injurii, analfabetule! Nu ai curaj sa te semnezi, nu-i asa?
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212