REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Polițiștii locali protestează în fața Guvernului! Vor spor de 75% pentru weekend și sărbători

Polițiștii locali protestează în fața Guvernului! Vor spor de 75% pentru weekend și sărbători

A.C. 8 mai 2024 | 11:07 1438

Poliţiştii locali protestează miercuri, 8 mai a.c., în faţa Guvernului, având mai multe solicitări de natură financiară, dar şi înlocuirea sintagmei 1 post / 1000 locuitori/ cu 1 poliţist local / 1000 locuitori.

Politistii locali protesteaza in fata Guvernului! Vor spor de 75% pentru weekend si sarbatori

„Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România, afiliată la Blocul Naţional Sindical, informează că va organiza în 8 mai 2024, între orele 10:00 şi 13:00, un miting de protest în faţa Guvernului României. Mitingul este aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti”, anunţă sindicaliştii.

Aceştia au transmis şi lista revendicărilor:

1. Aplicarea condiţiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010, pentru poliţiştii locali;

2. Acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliţiei locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 şi H.G. nr. 1474/2009;

3. Acordarea unei compensaţii financiare personalului poliţiei locale, pentru munca desfăşurată în zilele de week-end şi sărbători legale;

4. Modificarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei 1 post/1000 locuitori/ cu 1 poliţist local/1000 locuitori.

La începutul lunii decembrie 2023, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenţia importanţei existenţei poliţiştilor locali în societate.

„Stimaţi guvernanţi, vă atragem atenţia să aveţi în vedere introducerea personalului din poliţia locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfăşurată în week-end şi sărbători legale, alături de celelalte categorii de personal din domeniul apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, la art. III alin (2) în proiectului de O.U.G. privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative “2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) în anul 2024, pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţişti, poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională precum şi de personalul poliţiei locale, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislaţia aferentă lunii iunie 2017. Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază cuvenit(ă)”, arătau atunci poliţiştii locali.

Poliţiştii localin au avertizat că sunt singura structură bugetară din România care îşi desfăşoară activitatea în zilele de week-end şi sărbători legale care nu primeşte acest spor, conform știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DE CE SUNT INCOMPETENTI MILITIENII LOCALI??? MADALINA-SLINOASA DE LA CERNAVODA, ESTE DOTATA IN PALMARESUL EI CU VREO 10 FACULTATI, CU DIPLOMA DE LICENTA LA UNIVERSITATEA DE FACUT BANI...STIE EA CE STIE....POATE NE SPUNE CUM I-A FACUT PE UNII CU FACULTATI?? CARE NICI N-AU FOST PE LA SCOALA???
2
0
S au trezit putorile analfabete sa protesteze.Ce vor burtosii care nu stiu nici sa scrie?!Ce politisti locali...astia s comunitarii incompetenti pt care platim noi taxe.Niste ineficienti,slugi aservite primarilor.
6
0
Niste analfabeti, agramati si infumurati ! Politia locala Constanta pute de corvete, spangaros si ciorditores ! Toate corvetele sogatoare de kururi si kilotzi la sefi
8
0
Pana de curand a activat in Politia Locala si marele ghiolban OLTEANU VALERIU. Acest derbedeu, cu toate ca avea doua firme private in Palazu Mare, a venit in Primaria Constanta sa mai ia un salariu de 10.000 lei. Nu a gravitat prea multi ani in aceasta unitate, deoarece sefii si-au dat seama cat de retardat este si l-au dat afara. Nenorocitul asta, daca ii aratai molozul lasat de RAJA Constanta pe domeniul public, iti spunea ca nu poate sa dea amenzi acestei regii, dar se irita atat de tare incat iti dadea tie amenda. Si pentru ce credeti ca te amenda ghiolbanul ?... Pentru ca ti-a crescut iarba pe terenul personal. Ma dementule, nu ti-e rusine ? La mata in curte nu era iarba ? Te-a nascut mata pe asfalt ?... Mai traiesti mult ?... Te asteptam la Casa Albastra cu o caruta de iarba proaspata sa te acoperim. M-ai lasat fara bani doua luni de zile retardatule.
4
2
De doua ori am apelar la Politis Locala,niciodata nu au venit! Motivul prezentar a fost ca nu au suficiente echipaje! Mentionez ca adresa la care se solicita interventia era undeva la vreo 300 de metri de sediul lor! Sunt doar o gaura in bugetul local!
6
0
Pentru asta de sub mine; Pana acum politzia i-a aparat doar pe cei care le platesc salariul legal dat prin legi abuzive contra poporului adica parlamentari,primari,securishti,altzi politicieni cu functzii si pe aia care leau dat lor spaga cum ar fi : interlori,tot felul de traficantzi,sau afacerishti privatzi dar si directori la stat care fura cu acte sau prin abuz in serviciu,adica aia care le platesc militzienilor salariul ilegal,asha ca marsh in cushca ta de politzist corup si profitor al legilor date cu dedicatzie pentru voi de parlamentari tradatori de neam si tzara,caci daca v-atzi fi facut treaba nu va critica nimeni,dar voi va facetzi datoria numai acolo unde va pica ceva nu atzi aparat niciodata in Romania cinstea,corectitudinea si dreptatea.
9
3
Sa le dea primăria salarii mai mari, doar ei i-au angajat. La Valu unde domnește "Dragnea de constanta" tâlharul ala cu Vine Valu, politia locala este absolut inutila, toate ilegalitățile făcute de primar și satra lui de hoți sunt trecute cu vederea de locala, pana și polițiștilor locali le este frica sa acționeze sa nu ii cheme Sultanul de Valu la el în birou, doar a mai agresat un șef de locala la el în birou.
11
3
Ce aveți voi cu mine că sunt SLINOASA , că eu ofer sex de orice fel gratis la toți pampalaii mei de colegi care sunt mai împuțiți că mine inclusiv șeful meu Steflea ! Nu vă mirați , așa a fost și este și mama mea !
6
2
Pai si au dreptate. Tara pute de infractori si de indivizi care au un foarte ridicat potential de a deveni infractori. Politia trebuie sa fie bine plaitia si bine instruita,in asa fel incat sa fie respectata de cei care sunt normali la cap si respecta regulile sociale si foarte temuti de cei din pacate multi,care sunt antisociali. O democratie autentica nu poate exista fara lege,ordine,educatie,aparare,cultura. Astia care injura politistii,daca primesc ciomege in cap,suna la 112. De ce? La fel ca idiotii care injura lucratorii din sanatate si care plang daca fac buba si-i doare,ca ,,nu mai ie medici si asistente'' si se sta la coada la cei care au ramas. Da,politia are nevoie de bani,ca si restul. Sau e corect sa traiasca bine numai interlopii,politicienii,sinecuristii,haimanalele angaiate pe futai sau alte chestii,bisnitarii?
4
13
Toti analfabetii sunt politia locala
22
2
MILITIENII DE LA MILITIA LOCALA CERNAVODA, VOR ...SPOR DE SOMN....DE VECI... SPORUL DE SOMN SE ACORDA NUMAI DACA ESTI IN RELATII DE PRETENIE CU SEFA LOR...MILITIANCA SLINOASA MADALINA JEG.. JAVRA-JAVRELOR...
14
1
Desființarea poliției locale economie la bugetul statului Amenzi la zarzavaturi și alte găinarii tăietori de frunze la câini
24
1
Trebuie desființați și trimisi in munca productiva oricum sunt de forma dau amenzi ptr parcări și rufe întinse la uscat
24
2
Militienii locali sunt niste derbedei. Militia locala este un esec grandios. Angajatii cu pretentii de "politisti" sunt niste militieni ai primariei care comit abuzuri dupa culoarea politica sau dusmaniile personale ale primarului. Betzivi hotzi analfabeti lenesi fara calificare si-au gasit locul in militia locala sa comita ticalosii si abuzuri. Trebuie urgent desfiintata.
26
2
Desfiintati adunatura asta de p****i si puturosi ,o gaura neagra in buzunarul nostru,mai vor si sporuri nu merita nici salariul minim
32
2
După ce că sunt niște putori, nu-și dau fundurile jos din mașini, ba mai mult se mai și împotmolesc cu ele, mai vor și bani. Munciți mai întâi, și așa nu vă meritați nici banii pe care-i luați acum.
27
1
Toti ratatii se baga in politia locala
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468