REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Americanii se pregătesc să scoată primele gaze din Marea Neagră. Transgaz a semnat cu Black Sea Oil & Gas

Americanii se pregătesc să scoată primele gaze din Marea Neagră. Transgaz a semnat cu Black Sea Oil & Gas

Replica API 31 august 2019 | 00:00 373

foto economica.net

Transgaz şi Black Sea Oil & Gas a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru preluarea gazelor din Proiectul MGD în sistemul naţional. Producţia de gaze ar putea începe în primul trimestru din 2021.

Astăzi, 30 august 2019, Ministrul Economiei Niculae Bădălău a participat alături de șeful Cancelariei Prim-ministrului, domnul Costin Mihalache, la evenimentul privind preluarea producţiei provenite din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) în Sistemul Național de Transport.

Proiectul Transgaz „Extindere SNT Vadu-T1” constă în construirea unei conducte cu diametrul de Ø20” (Dn 500), proiectată pentru a transporta gaze naturale la o presiune de 55 bar, în lungime totală de aproximativ 24,37 km, care va conecta Ţărmul Mării Negre cu Sistemul Naţional de Transport - conducta T1 pe direcţia Ţărmul Mării Negre - Corbu - Săcele - Cogealac - Grădina.

Termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă pe zăcământul Doina şi patru sonde pe zăcământul Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie automatizată amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor („STG”). Gazele tratate vor fi livrate prin staţia de măsurare a gazelor localizată în perimetrul STG către SNT operat de Transgaz. Se estimează că producţia de gaze va începe în trimestrul 1 al anului 2021.

Black Sea Oil & Gas SRL, deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de țiței şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, Zona de Apă de Mică Adâncime situate în platforma continentală a Mării Negre, în care compania deţine o participaţie de 70% şi calitatea de operator.

Mai mult pe economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Misto'. Bine ca ne iau gazele si ni le vand americanii,nu rusii. Bine ca ne iau padurile austriecii si nu rusii. Suntem norocosi ca romanii bine pregatiti pleaca in occidente,nu in Rusia. Chiar nu mai conteazacine ne ia totul,numai rusii sa nu fie. In rest,ca tarile europene au relatii economice profitabile cu Rusia,e treaba lor! Ca tarile occidentale isi apara interesele nationale si nu sug p..a unor politicieni din forurile UE,e iar treaba lor. Noi sa fim mandri ca suntem la coada,caci fara coada, nu se vede ce exista cap.Sa extraga americanii tot,e cool,si dupa aia se dau vize pentru tigani
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272