REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ANCHETĂ la SERVICIUL PAȘAPOARTE din Constanța: iată cum duc persoanele de etnie romă COPII la CERȘIT, în afară!

ANCHETĂ la SERVICIUL PAȘAPOARTE din Constanța: iată cum duc persoanele de etnie romă COPII la CERȘIT, în afară!

Replica API 30 mai 2019 | 00:00 690

Un angajat al Serviciului de Pașapoarte din Constanța și-a dat seama că este ceva în neregulă, atunci când a avut de-a face cu două persoane de etnie romă, femeie și bărbat, care s-au prezentat cu o minoră, precizând că este fiica lor și că i-au pierdut pașaportul, motiv pentru care are nevoie de unul nou. Însă, atunci când au verificat în baza de date, a observat că e vorba despre un alt copil. Apoi s-a descoperit că femeia a mai fost condamnată prin Italia întrucât punea copii la cerșit.

Gheorghiță și Maricia Dănilă au prezentat-o funcționarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Eliberare și Evidență a Pașapoartelor Simple Constanța pe minora Ș.G., ca fiind fiica lor minoră D.M., folosind în acest scop și certificatul de naștere al minorei D.M., pentru a induce în eroare funcționarii publici, în vederea eliberării unui pașaport. Aceștia au precizat că au pierdut pașaportul anterior, acesta fiind motivul pentru care solicită eliberarea altuia. Însă, când au verificat în baza de date, au constatat că există diferențe mari de fizionomie între fiica lor, D.M., și copilul care fusese prezentat. Luați la întrebări, cei doi au spus că este o greșeală, că formularele au fost completate greșit de către o persoană de pe hol și că ei nu știu a scrie. Cercetările au continuat, iar dosarul a ajuns în instanță, obiectul fiind falsul privind identitatea. Numai că respectivele persoane nu au mai fost găsite. Cunoscuții lor au spus că se află în arest, în Franța, dar, în urma verificărilor, nu s-a confirmat. Alții au precizat că sunt în Austria sau în Franța, dar fără a menționa ceva de arest. Cât despre copilul prezentat pentru a i se elibera pașaport, se pare că nu a fost declarat la naștere.

Copila urma să fie scoasă din țară și pusă la cerșit

Magistrații, analizând probatoriul, au reținut că Maricica Dănilp a suferit anterior numeroase condamnări, pe teritoriul Italiei, pentru comiterea unor fapte de furt, folosirea minorilor la cerșit etc.. Astfel, potrivit rolii.ro, antecedența sa penală dovedește care era scopul comiterii infracțiunilor din prezenta cauză, anume scoaterea din țară a minorei Ș.G. pentru folosirea acesteia la cerșit. Cât despre Gheorghiță Dănilă, acesta a executat o pedeapsă de 3 ani și 10 luni închisoare, în regim privativ, fiind eliberat în anul 1996. În calcul a fost luată și conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și anume că inculpații s-au sustras procedurilor judiciare, neputând fi localizați pentru audieri, din actele dosarului rezultând că s-ar afla în străinătate. De menționat este că nu se cunosc date despre nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Astfel, bărbatul a fost condamnat la un an și 10 luni pentru comiterea infracţiunii de fals privind identitatea și pentru tentativă la participaţie improprie la fals intelectual. Cu aceeași pedeapsă s-a ales și femeia. Decizia nu este definitivă, iar pe 26.09.2019 se va judeca apelul.

Liliana CHIRU

sursa foto: thehindu.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apropo, cu tiganii care aveau sclavi prin Berevoiesti judetul Arges, ce s-a mai intamplat? Au scapat usor sau cum? Cica ei nu intelegeau ca fac un lucru rau ... sau ceva pe aproape ... Au primit pedepse de cacao, cand meritau sa stea dupa gratii pe viata.
7
2
Voiau sa viziteze fostu lagar Auschwitz - Birkenau si le trebuia pasaport , pentru puradel .
4
3
robotii cu munca si acesti artisti cu suflet boem cu asigurarile sociale
6
1
acel angajat a bagat de seama ca nu-i curge nimic din hartii aia a bagat de seama nu altceva altfel nu mai era europa plina de mici intreprinzatori
3
6
Tiganu tot tigan. Nimeni nu poate sa faca oameni din ei.
12
0
Bai replica iar vii cu paharul gol. De ce nu se spune cum se da cetatenie cu un simplu pasaport eliberat prin ambasada. Unde dai si unde crapa.
6
0
Balastul uman ! Indivizi de cea mai joasa speta, suburbani, subterani, paraziti sociali !
14
2
Oare de ce acest popor a fost dat afara din India in sec.12 ?
14
0
exista etn ie tiganeasca!!! sclavi, de peste Gange, sclavi ai turco-tatarilor veniti pe meleagurile noastre!!!
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614