REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Anchetă la Spitalul Judeţean, în cazul pacientului declarat mort din greşeală! DOUĂ ASISTENTE, CERCETATE

Anchetă la Spitalul Judeţean, în cazul pacientului declarat mort din greşeală! DOUĂ ASISTENTE, CERCETATE

Replica API 22 februarie 2017 | 17:02 268

Gafă de proporţii

Gafă de proporţii

Mihaela Mincu

La nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa a fost înfiinţată în cursul zilei marţi, 21 februarie a.c., o comisie de cercetare administrativ- disciplinară în cazul situaţiei pacientului declarat mort din greşeală, internat în secţia Medicală 2, aflat în monitorizare la ATI. Reamintim că doi pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa au fost încurcaţi!

Nenorocirea a făcut ca unul dintre pacienţi să decedeze, sâmbătă, însă, cadrele medicale l-au confundat cu celălalt bărbat din salon. Ca atare, au sunat familia să anunţe decesul! Familia îndurerată, dar care se aştepta la ce este mai rău, a mers la Casa Albastră, a cumpărat sicriu, a scos şi certificatul de deces, iar când a fost adus şi mortul de la morgă... ŞOC! „Mortul nu e tata!”, a exclamat fiica, Mihaela Mincu. Rudele au constatat, cu stupoare, că ruda lor era în continuare în spital, în stare gravă, iar cel decedat era... colegul de salon!

„Fiica (nepoata celui în cauză – n.r.) a spus că nu e el. Apoi, şi sora a spus că nu e el. Ne-am dus la spital, într-un suflet! Tata era în salon”, mai povesteşte Mihaela Mincu, care e hotărâtă să dea în judecată Spitalul Judeţean pentru neplăcerea provocată. De precizat că bărbatul decedat a fost internat în aceeaşi zi şi în acelaşi salon cu tatăl Mihaelei Mincu.

În plus, familia trebuie acum nu doar să aibă această grijă, ci şi cea a unor acte pe care cu greu le poţi reface: anularea certificatului de deces emis în baza unei erori este un proces greoi, care poate dura luni de zile. „O asistentă a încurcat foile celor doi pacienţi. Este o eroare umană, nu s-au respectat protocoalele. Cei vinovaţi vor fi drastic sancţionaţi”, a precizat dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

Ieri, 21 februarie, două asistente, care se presupune că au încurcat fişele celor doi pacienţi, au fost chemate în faţa comisiei de anchetă din cadrul spitalului.

P.S., A.C.

Citește și: http://www.replicaonline.ro/situatie-incredibila-la-spitalul-judetean-un-pacient-declarat-mort-din-greseala-308843/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NU II LASATI DNA MHAELA PE EI PE MAMA LOR.AM AUZIT INTR-O DISCUTIE FARA SA VREAU O DISCUTIE INTRE MENEGERUL ACTUAL GRASA SE NUMESTE PARCA SI 3DOAMENE DOCTOR ASISTENTE NU STIU CE ERAU.CUM CA SE VA REZOLVA FAVORABIL CA ACEA ASITENTA VA TRE SANCTIONATA EVENTUAL PT INCEPUT SI DESFACUT CONTRACTUL IAR DUPA 3LUNI POATE SA I-SI OCUPE LOCUL FARA PROBLEME.IS OAMENI MICI SI REGURGITABILI CU TOTI FITI TARE.
1
0
chemate in fata comisiei de ancheta din cadrul spit.hai sa vedem asa pe marele grasa cine il cheama in acea ancheta cind trimite oameni pacienti sa moara da da direct sa moara ne facind nimic pt acestia.nu ma contraziceti am si mp3.
1
0
Cate asistente erau pe sectie?Doua?Nu cred ca sunt vinovate ca doar certificatul de deces l a semnat medicul.Asistentele sunt coplesite si epuizate de multitudinea sarcinilor
6
0
Cand este vorba despre tigani se pot face confuzii . Ca toti sunt bronzati si obraznici ...
0
3
Vinovatul principal este medicul de garda adica cel care a declarat decesul.Cum a mentionat in foaia de observatie fara sa se asigure care este pacientul ?
8
0
Asistenta a fost data afara desi vina nu ii apartine, cum sa pateasca ceva doamna dr Tica? bai amaritilor, voi stiti cine sunt eu? o somitata in comparatie cu voi, si daca a murit un boschetar ce? mi a fost scarba sa il consult, bleach, apartinatori nu avea, spaga nu mi am luat, deci, la tomberon cu el, daca nu se incurca mortul azi bataia de joc ar fi continuat, resuscitarea s-a facut doar pe hartie, pierzi prea multa enrgie in asemenea exercitiu, sefele de sectie au cabinete particulare, clinici, studenti, profesori Universitari, mai importanete sunt afacerile proprii, afara cu ele!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212