REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANCHETĂ: Un individ cu gluga trasă pe cap a dat buzna peste un copil bolnav! A furat peste 3.000 de euro

ANCHETĂ: Un individ cu gluga trasă pe cap a dat buzna peste un copil bolnav! A furat peste 3.000 de euro

Replica API 2 noiembrie 2017 | 00:00 304

Familie încercată de tragedii!

Familie încercată de tragedii!

Anchetă la Dorobanțu! Persoane necunoscute au pătruns într-o locuință și au sustras suma de 3.700 de euro. Este vorba chiar despre familia care a trecut prin mai multe episoade nefericite, în sensul că bărbatul casei a decedat în 2012, în urma unui accident rutier, iar mezina familiei a fost diagnosticată cu mai multe boli, membrii familiei luptând pentru a-i asigura tratamentul. Mama copilei consideră că hoțul a venit la pont și asta pentru că s-a dus direct la locul unde erau banii. Și, totul devine și mai ciudat după ce o prietenă a uneia dintre copile a venit și s-a fotografiat cu banii, pentru a posta pe Facebook.

Mihaela P. este mama a trei fete, soțul acesteia decedând în urma unui accident rutier, în 2012. De atunci a rămas cu toate cheltuielile casei, iar mezina familiei Cristina, a fost diagnosticată cu mai multe boli. Tocmai pentru a face față, femeia a plecat în străinătate pentru a munci cu una dintre fiice, lăsând-o pe Cristina în grija celeilalte surori, care este majoră. În cursul zilei de 31 octombrie, mezina a rămas singură la domiciliul din Dorobanțu, moment în care un individ a pătruns în casă și a sustras suma de 3.700 de euro.

”Cred că a venit la pont. S-a întâmplat în jurul orei 19.00. Să vă spun de la început. O fată din Constanța a venit la fiica mea cea mare, că-s prietene, că nu știu ce. A zis că nu știe să ajungă, să se ducă să o ia din centrul satului, după care s-a trezit cu ea la poartă. Cică au îndrumat-o oamenii din sat. Ea a văzut unde sunt banii. Apoi a plecat cu fiică-mea mare în sat și au lăsat-o pe cea mică, bolnavă, în casă. Nu a trecut nici jumătate de oră și a intrat în casă un individ cu gluga trasă pe față și mănuși pe mâini. Fata a întrebat unde e Alina (sora mai mare – n.r.). El i-a smuls telefonul din mână ăsteia mici, ea stătea în pat, și s-a făcut că vorbește cu Alina.

Apoi s-a dus la ea și i-a spus că nu-i face nimic și a luat banii de sub pernă. 3.700 de euro. Apoi i-a aruncat telefonul pe pat și a plecat. Avea un cuțit la brâu, iar în bucătărie lucrurile erau răscolite. Nu a luat nici laptopuri, tablete, nimic. A venit la locul sigur. Pentru că s-a dus direct la pernă. A fost în legătură cu fata care a fost ieri în casă. A mințit-o pe fată pentru a o scoate din casă și asta a fost. Casa a fost vizată de mult. Banii sunt acolo din ianuarie.

Și nu s-a întâmplat nimic. Luni, Alina s-a dus să schimbe o sută de euro și era tot cu prietena asta din Constanța. Și atunci i-a cerut banii să se pozeze, să se fălească pe Facebook. Și așa cred că au decis să vină și acasă, la Dorobanțu. Acum ne amenință țiganii turci din Constanța, care sunt de-ai acelei fete. Am venit repede tocmai din Anglia… A plâns fata, am stat două ore cu ea în telefon”, a declarat, pentru ”Replica”, Mihaela P.. De cum a aflat de cele întâmplate, mama fetelor a și revenit în țară și a făcut sesizare la Poliție.

Oamenii legii au declanșat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment și pentru prinderea și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Amintim că, în noaptea de 14 spre 15 octombrie 2012, în jurul orei 2.00, un tânăr a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Giurgeni către Constanţa şi, ajungând în dreptul localităţii Hârşova, a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 40 de ani, care se afla pe partea carosabilă, după care a fugit de la faţa locului.

În primă fază, poliţiştii nu au reuşit să afle identitatea victimei, dacă se deplasa pe carosabil sau dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind găsită întinsă pe stradă. La scurt timp, oamenii legii au dat de urma şoferului fugar, acesta fiind găsit acasă, iar autoturismul abandonat pe câmp. Este vorba despre Sebastian Silviu Vladu, de 24 de ani, recidivist, care a condus un Opel Tigra, cu numere de Belgia, fără a avea permis de conducere, de unde şi decizia de a fugi de la locul faptei.

Victima este Cristian P., de 40 de ani, din Dorobanţu. Menţionăm că autorul accidentului de faţă a mai fost prins în trecut de oamenii legii în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fără a avea permis de conducere. Totodată, Silviu Sebastian Vladu a fost eliberat în luna iunie 2011 din Penitenciarul Poarta Albă. Acesta a mai fost cercetat pentru furt, tâlhărie, ultraj.

Liliana CHIRU

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/coincidenta-bizara-la-trei-ani-de-la-moartea-tatalui-fix-in-aceeasi-zi-copilul-a-fost-la-un-pas-de-a-l-urma-244575/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai de ce numai unul ? noi am eliberat mai multi...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108