REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ANCHETE SOCIALE în cazul unor tinere care apar într-un dosar de trafic de persoane instrumentat în Spania!

ANCHETE SOCIALE în cazul unor tinere care apar într-un dosar de trafic de persoane instrumentat în Spania!

Replica API 22 mai 2018 | 00:49 391

Constanţa, Poarta Albă şi Tulcea

Constanţa, Poarta Albă şi Tulcea

Curtea Regională din Oviedo Spania a cerut asistenţă judiciară internaţională, într-o cauză aflată în faza de judecată, cu obiect infracţiunea de trafic de persoane. Cererea a ajuns la Constanța și astfel au fost demarate anchete sociale în cazul unor tinere, parte din dosar. Precizăm că una dintre ele este cunoscută ca ”fata problemă” întrucât avea obiceiul să fugă de acasă, alta a beneficiat de programul ”bani de liceu”, pe când o altă tânără a suferit pierderea unui membru al familiei în urma unui accident rutier.

Mai multe tinere din Constanța fac parte dintr-un dosar care se judecă în Spania, cu obiectul ”trafic de persoane”. Astfel, în decembrie 2017, Curtea Regională din Oviedo Spania a cerut asistenţă judiciară internaţională vizând obţinerea de informaţii – anchete sociale- cu privire la situaţia financiară a familiei, respectivelor persoane, adică mijloace de trai, serviciul pe care îl prestează şi bunurile pe care le deţin în România. Cererea a fost înregistrată la tribunal prin DIICOT Constanța.

Este vorba despre Chiriţă Niculina Cristina (Intimat suspect), din Constanța, S. Alexandra Ionela (intimat), din Poarta Albă, Poțincu Alexandra Florentina (intimat Suspect), din Tulcea, Sascău Calina (Intimat Suspect), din Comana, Nechita Elena (Intimat Suspect), din Constanța, și S. (O.) Carmen (Intimat), tot din Constanța. La data de 17.05.2018, magistrații Tribunalului Constanța au decis: ”Admite cererea de asistenţă judiciară internaţională formulată de Curtea Regională din Oviedo-Spania (Audiencia Provincial de OVIEDO) - secţia nr.2, într-o cauză aflată în faza de judecată, cu obiect infracţiunea de trafic de persoane .

Constată efectuată comisia rogatorie privind pe numitele: Simeria Alexandra Ionela –, Stoian (Osman) Carmen- Chiriţă Niculina Cristina - Poţincu Alexandra Florentina – Sascău Călina şi Nechita Elena- vizând obţinerea de informaţii – anchete sociale-cu privire la situaţia financiară a familiei, respectivelor persoane, adică mijloace de trai, serviciul pe care îl prestează şi bunurile pe care le deţin în România”, potrivit minutei judecătorești.

Fetele, cu probleme! Una dintre ele, dată dispărută de familie

Precizăm că anumite tinere provin din familii destrămate, cu probleme financiare. Spre exemplu, Chiriță Niculina Cristina, care va implini 25 de ani în iunie, a tot fugit de acasă, inclusiv în ianuarie 2009, când avea numai 15 ani. Părinții ei au dat-o dispărută și atunci, la Poliția Secției 5, declarând că fata obișnuiește să-și petreacă timpul cu niște copii ai străzii.

De asemenea, Poțincu Alexandra Florentina, din Tulcea, în vârstă de 25 de ani, are o situație materială proastă, ea beneficiind de programul ”bani de liceu”. Ajungem și la Călina Sascău, acum în vârstă de 34 de ani, care a trecut printr-o tragedie Un membru al familiei sale a decedat în urma unui accident rutier, în 2011. S-a constituit atunci parte civilă și a câștigat în instanță suma de 450.000 de lei cu titlu de daune morale.

”Admite în parte acțiunea civilă formulată de părțile civile Sascău Călina, (...). Obligă inculpatul Mariea Constantin Cătălin în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. la plata către părțile civile S.E.F și S.M.N. de daune materiale în cuantum lunar de câte 1/6 din venitul minim pe economie, pentru fiecare parte civilă, începând cu dată de 26.07.2011 și pâna la majoratul fiecărei parți civile. Obligă inculpatul Mariea Constantin Cătălin în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. la plata către partea civilă Sascău Călina a sumei de 450.000 de lei cu titlu de daune morale”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Concurenta hahaha
0
1
marcelino saracule sati bag belita in gura faruc isi da femeia la pula sa plateasca chiria si rata la masina montana trece drogurile in cur la vama si se prostitueaza ia lasat averea un mos din italia ca il futea in cur si acum e mare baiat
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614