REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

ANRE va controla cum au plătit distribuitorii de energie compensaţiile pentru clienţi anul trecut

ANRE va controla cum au plătit distribuitorii de energie compensaţiile pentru clienţi anul trecut

Replica API 1 august 2019 | 00:00 382

ANRE are suspiciuni în privința compensațiilor acordate de distribuitorii de energie electrică consumatorilor anul trecut, pentru nerespectări ale standardului de performanță, și anunță că va demara controale.

Iată concluzia care apare într-un raport al ANRE referitor la compensațiile acordate de companiile de distribuție în 2018:

“Se înregistrează diferențe semnificative între OD (operatorii de distribuție-n.red.) privitoare la nivelul compensațiilor acordate utilizatorilor (cu maxim de 18,725 compensații plătite la E-Distribuție Banat și minim de 3 compensații plătite la SDEE Transilvania Nord). La nivel de țară se constată că 79 % din compensațiile acordate au avut la bază neîndeplinirea indicatorilor de calitate comercială a serviciului. Compensațiile privind continuitatea serviciului de distribuție reprezintă 19.69 % din total. Compensațiile privind calitatea tehnică a energiei electrice distribuite reprezintă un procent redus, de 1.26 % din totalul compensațiilor.

Ţinând seama că valorile raportate de OD pentru indicatorii de performanță nu confirmă diferenţele semnificative dintre numărul/valorile compensaţiilor acordate de OD utilizatorilor, aceste aspecte vor face obiectul unor acţiuni de control din partea ANRE”.

Trebuie menționat că Autoritatea se referă în special la compensații pentru “calitatea comercială”, adică la nerespectări ale ordinelor ANRE în materie de acte, avize, termene de soluționare a cererilor, etc, sau la rezolvarea târzie a avariilor, și nu la probleme de ordin tehnic, adică la defecțiuni ale echipamentelor din cauza calității energiei electrice.

În total, Enel, Electrica, E.On și CEZ au plătit, în 2018, clienților compensații de aproape 4 milioane de lei, majoritatea covârșitoare (aproape 90%) fiind plătie de cele trei companii de distribuție ale grupului Enel.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au platit doar pe hartie. Am priming adresa.ca am compensre 45 lei si la urmatoarea factura am avut de plata mai mult scazut cei 45 lei am ramas la cat plateam normal, iar la ultima factura pentru acelasi nr de Kw am platit cu 68 lei mai mult.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212