REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Apeluri la 112: "Veniţi să-mi vedeţi nevasta în pat cu amantul"; "Nu mă lasă bărbatul să mă uit la Suleyman Magnificul!"

Apeluri la 112: "Veniţi să-mi vedeţi nevasta în pat cu amantul"; "Nu mă lasă bărbatul să mă uit la Suleyman Magnificul!"

Replica API 30 octombrie 2013 | 00:00 344

Poliţiştii, chemaţi de urgenţă, sub diferite pretexte, să constate... infidelităţile

Poliţiştii, chemaţi de urgenţă, sub diferite pretexte, să constate... infidelităţile

Posibilitatea apelării numărului unic de urgenţă 112 a venit ca o gură de aer pentru oamenii aflaţi în impas. Numai că, mulţi dintre ei, nu au înţeles semnificaţia reală a acestui apel, considerând că tot ceea ce li se întâmplă lor este foarte important şi este desprins din categoria "arde ţara". Nu contează că sunt alertate autorităţile şi puse pe drum aiurea, cert este faptul că oamenii vor ca ambulanţele să le servească drept taximetre, poliţiştii să arbitreze un adulter, să-şi dea cu părerea de felul în care arată amantul, să facă pe prinzătorii de pisici sau să ajute omul să intre în casă întrucât e prea beat şi nu poate. Toate sunt cazuri reale desprinse din peisajul judeţului Constanţa.

Oamenii legii sunt mereu în alertă, fie că este vorba de mediul urban sau rural. Că nu au cele trebuincioase pentru a-şi crea condiţiile optime de muncă, nu mai este o noutate, aceştia plângându-se în nenumărate rânduri că stau prost la capitolul combustibilul autoturismelor, că îşi aduc imprimante de acasă, coli de hârtie, pixuri, hârtie igienică, săpun şi câte şi mai câte. Dar ce mai contează. Meseria este meserie şi trebuie exercitată cum se cuvine. Chiar dacă sesizările primite telefonic sună ceva mai dubios, deplasarea la faţa locului trebuie să se facă. Şi uite aşa combustibilul ce putea fi folosit în alte scopuri cu adevărat grave s-a dus pe apa sâmbetei. Suntem un judeţ plin de probleme şi suferinţe, iar lumea nu conteneşte să nu le împărtăşească şi cu oamenii legii. Ei trebuie să fie, în majoritatea cazurilor, arbitri, chiar dacă situaţiile degenerează de multe ori. Ajungând în mediul rural, observăm că lumea este tare nemulţumită de... "scuipat". De ce spunem asta? Pentru că, potrivit poliţiştilor, multe apeluri teefonice se rezumă la: "veniţi repede, m-a scuipat vecinul!". Spre exemplu, pe raza Secţiei 8 Rurală Băneasa, zilele trecute, un copil de 12 ani a sunat speriat la Poliţie menţionând că mătuşa lui, cu care şi locuieşte, este violată în casă şi poate şi bătută, pentru că ţipa foarte tare. Întrebat de unde ştie toate aceste lucruri, minorul a răspuns că s-a uitat pe gaura cheii. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au vorbit cu femeia, însă aceasta nu ştia cum să reacţioneze, simţindu-se foarte jenată, dojenind copilul în acelaşi timp. Ce se întâmplase, de fapt? Femeia se afla în plină partidă de amor cu un vecin, profitând de lipsa soţului. Însă, iată că totul s-a aflat şi... de aici potopul. Pe raza aceleiaşi Secţii de Poliţie, o altă femeie era tare necăjită, dar şi revoltată, pentru că al ei bărbat nu o lăsa să se uite la Suleyman Magnificul, cerând ajutorul poliţiştilor. Nu de alta, dar poate de ei ştie bărbatul de frică! Pe raza Secţiei 5 Rurală Cogealac, oamenii se plâng că le lipsesc pomii din curte, că îi înjură vecinii, că le fuge pisica din curte, că se ceartă cu nevasta etc.

Poliţiştii, chemaţi să vadă cum arată amantul nevesti-sii

În localitatea Mihai Viteazu, un bărbat a sunat recent la Poliţie, în jurul orelor 23.00, menţionând că fiul său este în casă şi vrea să se spânzure. Oamenii legii au plecat spre locul indicat, însă, odată ajunşi s-au schimbat datele problemei. Băiatul, în vârstă de aproximativ 14 ani, era liniştit în casă şi curăţa cartofi, pe când bărbatul abia se mai putea ţine pe picioare de beat ce era. A recunoscut, într-un final, că a minţit, doar să vină cineva să-l ajute să intre în casă pentru că minorul nu-i dădea drumul, fiind deranjat că era sub influenţa băuturilor alcoolice. La Secţia 9 Rurală Topraisar, potrivit oamenilor legii, 60% din aceste apeluri telefonice nefondate sunt iniţiate de către persoanele aflate în stare de ebrietate, pe când 20% se rezumă la conflictele din familie. În rest, se mai arată şi oameni deranjaţi că latră câinele sau pisicile miaună prea tare. Nici aici nu lipsesc situaţiile de ceartă în familie sau între vecini. Ajungând şi la Secţia 6 Rurală Cernavodă, putem spune că oamenii legii au fost solicitaţi să-şi dea cu părerea. Este vorba de un bărbat care s-a întors mai devreme de la serviciu, din străinătate, şi şi-a găsit soţia în pat cu altul. Nervos peste măsură, acesta s-a hotărât s-o facă de râs serios, sunând la Poliţie şi invocând un alt motiv, doar să vină oamenii legii să vadă cum stau cei doi în pat. "Poftiţi, vedeţi cum stă nevastă-mea în pat cu amantul" - a spus soţul încornorat, când au sosit poliţiştii la faţa locului. De asemenea, amintim că şi în localitatea Valu lui Traian poliţiştii locali au fost sunaţi de către o persoană, spunând că-i este rău, dar, de fapt, avea nevoie doar de cineva să o ducă până în municipiul Constanţa. Menţionăm că iniţiatorii apelurilor telefonice nefondate au fost amendaţi pentru alertarea falsă a autorităţilor, mai puţin minorul care nu are răspundere penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218