REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Arestarea a aproximativ 1.400 de manifestanţi: Moscova invită Parisul 'să nu-i dea lecţii', amintindu-i de 'vestele galbene'

Arestarea a aproximativ 1.400 de manifestanţi: Moscova invită Parisul 'să nu-i dea lecţii', amintindu-i de 'vestele galbene'

Replica API 1 august 2019 | 00:00 420

Moscova a cerut miercuri Franţei să 'nu-i dea lecţii' în privinţa arestărilor în masă de manifestanţi în weekend, acuzând-o că a făcut uz de 'toate metodele represive' în timpul mişcării 'vestelor galbene', informează France Presse.

Opoziţia rusă, a cărei numeroşi candidaţi şi-au văzut candidaturile respinse la alegerile locale din septembrie, a manifestat sâmbătă în plin centrul capitalei ruse în semn de protest.

Această manifestaţie neautorizată s-a soldat cu aproape 1.400 de arestări, potrivit unei organizaţii neguvernamentale, fără precedent de la revenirea preşedintelui Vladimir Putin la Kremlin în 2012 pentru al patrulea mandat.

Ministerul de Externe francez a cerut luni seara 'eliberarea rapidă' a manifestanţilor arestaţi, exprimându-şi totodată 'profunda îngrijorare faţă de evoluţiile recente' în Rusia.

'Aceasta este aceeaşi Franţă unde în decurs de aproape un an s-au dat adevărate lupte între manifestanţi şi poliţie, potrivit francezilor înşişi', a reacţionat pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, referindu-se la mişcarea 'veste galbene' care a zguduit Hexagonul timp de şapte luni.

'Autorităţile franceze au practicat asupra populaţiei lor toate felurile de metode represive: de la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă până la arestări în masă', a afirmat aceasta.

'Manifestaţiile nu erau autorizate şi poliţia a acţionat de parcă (protestatarii) ar fi fost ocupanţi străini şi nu cetăţeni francezi', a adăugat pe un ton ironic reprezentanta diplomaţiei ruse.

Tribunale din Rusia au anunţat marţi că au emis mandate pentru arest provizoriu în cazul a 60 de participanţi la manifestaţia de sâmbătă şi a condamnat alte peste 160 de persoane la amenzi.

Chiar înainte de această acţiune de protest, principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat săptămâna trecută la 30 de zile de închisoare pentru lansarea de apeluri de a ieşi în stradă. Manifestaţia de sâmbătă s-a desfăşurat practic în absenţa liderilor opoziţiei, întrucât aceştia fuseseră reţinuţi de forţele de ordine.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu imi place prea mult de vecinul de la est dar m-am saturat de cacatii de francezi, belgieni, olandezi care ne spun ce nu bine sa facem iar ei fac mult mai rau si mai dur ca noi. Sictir!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272