REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

ARESTĂRI pe BANDĂ RULANTĂ la CONSTANȚA, în URMA ACȚIUNILOR DIICOT!

ARESTĂRI pe BANDĂ RULANTĂ la CONSTANȚA, în URMA ACȚIUNILOR DIICOT!

Replica API 26 noiembrie 2021 | 23:11 13686

Au avut loc acțiuni de amploare ale DIICOT, la nivelul întregii țări. Mai multe grupări infracționale au fost destructurate, inclusiv cea care fura combustibil din cadrul Bazei Militare de la Mihail Kogălniceanu. Multe dintre acțiunile de la nivelul județului nostru au fost coordonate de structura centrală a DIICOT, însă au fost și cele coordonate de DIICOT Constanța. Astfel, la Tribunalul Constanța au fost propuse spre arestare mai multe persoane, inclusiv membrii grupării de proxeneți de la Cernavodă.

Arestări la Constanța

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat, în cursul zilei de miercuri, 24 noiembrie a.c., 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și proxenetism, respectiv 14 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma acțiunilor, au fost reținute, pentru 24 de ore, 6 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, iar alte 12 persoane au fost reținute pentru trafic de droguri și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Totodată, în cazul a 3 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru trafic de persoane și proxenetism.

Mai exact, la Tribunalul Constanța au fost formulate circa 5 propuneri de arestare preventivă (5 dosare separate, fiecare dosar vizând mai multe persoane). Astfel, este vorba de Ţiripan Paul și Chivu Romică Daniel (un dosar), Cercel George Gabriel, Oană Gigi, Sasu Mariana, Mutu Dan Andrei, Panait Dănuţ și Toma Constantin (un dosar, fiind vorba de traficul de minori de la Cernavodă), Ghezolu Erdal, Ghezolu Ghiulgean (un dosar), Kozac Robert, Iusein Uria, Memet Alexandru (un dosar), Ibraim Jacle (un dosar), Alez Ana Maria (un dosar), George Tudorache și Ali Adnan (un dosar). Au fost arestați preventiv de Tribunalul Constanța, la data de 25 noiembrie.

Amintim că Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat miercuri, 24 noiembrie, mai multe acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au pus în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Detalii aici: DIICOT, PERCHEZIȚII de AMPLOARE în toată ȚARA

PERCHEZIȚII pe BANDĂ RULANTĂ: GRUPARE de TRAFIC de MINORI

Așa cum este precizat mai sus, și în județul Constanța au fost mai multe acțiuni. Spre exemplu, La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța efectuează un număr de 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. Este vorba despre Cercel George Gabriel, Oană Gigi, Sasu Mariana, Mutu Dan Andrei, Panait Dănuţ și Toma Constantin, care au fost arestați preventiv.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, prin specularea stării de vădite vulnerabilitate, suspecții au recrutat un număr de 7 persoane vătămate minore și majore pe care le-au adăpostit și le-au determinat la practicarea prostituției pe raza orașului Cernavodă. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Constanța.

O altă acțiune a fost cea legată de furtul de combustibil de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, prejudiciul fiind de 2 milioane de dolari.

Detalii aici: HOȚII de la BAZA MILITARĂ Kogălniceanu erau angajați ai unei FIRME colaboratoare!

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt infiltrați în toate anturajele, o sa se aresteze pe banda rulanta iar
1
0
Mai bine nu se putea
2
0
Astia doi din dosar sunt cei mai mari sifoni din Constanta au legat tot orasu ca sa scape sifonelile subt pe foile la baieti din valu traian Paul_xoc instagram si chivu dany astia doi sunt
0
5
Cat a fost Pismis in co i-am tras-o si eu lu Vera
2
0
Cineva spunea mereu despre proxeneti din Cernavoda care sunt mana in mana cu politia,acum ce mai ai de spus,au fost prinsi pestii aia mari de acolo sau plevushca?.
12
0
Abeeeeeeeeeee se moare buniku meu da la mozambik.M-a bungheala potera.Abeginxana be.io care am jukat in filmu lu cichician.
6
3
pe wc cand il ia?
3
4
Mooaaama! Au destructurat toata mafia din Constanta. Mor de ras!
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369