REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Arhiepiscopia Tomisului, precizări importante cu privire la călugărul de la Şcoala Nicolae Tonitza

Arhiepiscopia Tomisului, precizări importante cu privire la călugărul de la Şcoala Nicolae Tonitza

Replica API 13 octombrie 2018 | 00:00 1066

Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat în urma apariţiei în presa locală a profesorului de muzică din cadrul Şcolii nr. 39 'Nicolae Tonitza' din Constanţa, Calinic Ciprian Savin, Arhidiacon. Iată ce transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei cu privire la situaţia aceasta.

"Cu surprindere și îngrijorare, Arhiepiscopia Tomisului a aflat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic (Ciprian) Savin, profesor de Muzică la Școala nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța. Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roșca în cadrul unor spectacole și, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea școlii sus-numite, continuarea și dezvoltarea frumoaselor activități artistice ale școlii de către părintele Calinic.

Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această școală, unde a desfășurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri județene, regionale și naționale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon. Cele constatate ne-au surprins și nu înțelegem motivația pentru care a făcut acele filmări.

Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în școală și în familiile elevilor, în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum și înființarea unei comisii de analiză. Întrucât este în desfășurare o anchetă din partea Poliției, așteptăm rezultatele acesteia, funcție de care vom proceda la alte măsuri, conform prevederilor canonice și regulamentelor bisericești", au declarat în cursul zilei de vineri, 12 octombrie a.c., reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Precizăm că politiștii din cadrul Secției 4 Poliție Constanța continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea vieții private, conform art 226, alin 1 și 2 din Noul Cod Penal, în cazul bărbatului, în vârstă de 33 de ani, implicat în incidentul de la Școala generală nr. 39 Nicolae Tonitza. Acesta urmează a fi citat pentru a se prezenta la Poliție.

Conform oamenilor legii, în data de 11 octombrie a.c, în jurul orei 17.30, la Secția 4 Poliție Constanţa a fost depusă o sesizare din partea conducerii Școlii generale Nr 39 Nicolae Tonitza cum că un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii (eleve ce se pregăteau, într-o clasă, pentru ora de educaţie fizică), iar ulterior le-ar fi postat pe o reţea de socializare.

Imaginile au fost surprinse în data de 2 octombrie, iar băieţii, cu vârste de 13, respectiv 14 ani, sunt în clasa a VII-a. Postarea cu băieţii care se schimbau a fost ulterior ştearsă de pe Facebook! În momentul de față, politiștii constănțeni efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a producerii faptei și luarea măsurilor legale în consecință.

De asemenea, precizăm că profesorul de muzică (Ciprian Savin) este, conform conducerii liceului, călugăr - diacon care locuia la Palatul Arhiepiscopal. Ca urmare celor pertrecute, Arhiepiscopia a decis să îi interzică acestuia să mai slujească. Mai mult, a precizat preotul Eugen Tănăsescu din cadrul Arhiepiscopiei, Ciprian Savin a părăsit Palatul Arhiepiscopal, unde era găzduit în calitate de călugăr.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: Arhiepiscopia Tomisului S-A LEPĂDAT de călugărul care a postat pe Facebook imagini cu elevi care se schimbau pentru ora de sport!

Călugărul de la Școala Nicolae Tonitza, cercetat pentru violarea vieții private! Va fi citat

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai poponari,,ati nebunit de tot.
4
0
cea mai mare escrocherie inventata de mintea omului
8
0
Cica sa faci ce spune popa nu ce face popa . Popi sunt cei mai decazuti moral . De o mie de ori un ateu este mai cinstit decat un popa . Predarea religiei in scoli , este un abuz . Daca mie mi se rupe pula de religie .Vreau nu vreau trebuie sa accept . Cand am cerut ca fiul meu sa nu mai frecventeze ora de religie , sa pus presiune pe copil . RELIGIA IN BISERICA NU IN SCOALA . Majoritatea polpilor sunt curvari si poponari .
7
0
Directoarea scolii in loc sa stea in scoala si sa isi faca datoria e mai tot timpul plecata la actiunile PSD, fiind si consilier judetean. Scoala e sat fara caini, e jale ..ne cer noua parintilor bani pt orice in lic ca ea sa stea la usa primariei si sa ceara fonduri asa cum fac alte scoli..doamna draga daca nu ai timp lasa pe altul sa faca ca aigur va fi mai eficient
6
0
Care dumnezeu, crertinule Al pedofililor, al poponarilor, al homalailor cu sutane
5
0
La referendum n-ati iesit, dar aveti texte despre poponari. Acum lasati-i in pace, ca v-ati dat arama pe fata.
7
6
Cu boul ala de parinte Nicandru de la manastirea 23 August ce face Teodosie ca stiu toti popii din constanta ca e poponar
6
1
cica Arhidiaconului Calinic Ciprian Savin...un jeg de popa
6
1
Ca nu ii stiti pe nume pe toti pedofilii si poponarii din cadrul Bisericii este una.Dar se stie ca homosexualitatea in randul purtatorilor de sutana exista si este un fenomen care ia proportii alarmante.Unde il tineti ascuns pe Savin pana se potolesc apele?Prima reactie a directoarei scolii,Bercaru a fost sa musamalizeze totul si ,,sa speram ca nu se afla nimic".Directoare care este un membru important al PSD pe plan local.Astora de la Arhiescopie si din conducerea scolii le pare rau mai mult ca s-a dat fraierul de gol cu apucaturile lui,decat de pericolul pe care il reprezenta pt.copii!
13
1
Desfiintarea arhiepiscopiei! Nu e vinovat un popa gingirel ci, ditamai arhidiaconul!!! Pai daca exista asa conducere psihopata care mai e rostul ei??? Desfiintarea ptr ca nu sunteti in stare nici sa fiti oameni d'apoi sa mai faceti ceva de bine ptr alti oameni
18
4
Ce tot ne sucim si ne invartim . E bolnav la cap.Poponar.Doar ca il iertam si mergem mai departe in viata.
10
1
Gestul este condamnabil, desigur. V-as ruga sa pemiteti folosirea semnelor diacritice, specifice alfabetului roman, lasand la oparte orgoliul Dv. de a impune cititorilor scrierea opiniilor cu alfabet latin. Traim, totusi, in Romania, nicidecum in Imperiul Roman!
10
4
Ai dreptate.
2
2
Se gandesc unii la copii adoptati de gay sau doua persoane de acelasi sex, si cat de rau le va fi micutilor... De sute de ani incoace chiar si familiile traditionale au creat si vor continua sa creeze monstri. Traditionali. Pana la urma tot astia mici vor fi victimele. E societatea noastra, a adultilor, noi am creat-o, noi o intretinem. Ca unii se gandesc la suferinta copiilor, e nobil, dar cu toti suferim! Nu schimbam noi setarile dictate de Mama Natura. Aaaa, daca tot sunt aici comentand, ii doresc calatorie sprancenata lu' preafericitu din poza - cu calcaiele inainte, evident.
5
2
Repet !in locul religiei din scoli ar fi maiutil cursuri decomportament in societate educatia ptr munca si chiareducatia ptr sanatate ---nu vedeti ca la moaste sint doar virstnici care n-au facut religie in scoala ?
14
5
da pionul a cazut ca popicul dar sluga Satanei ala din stanga ,ala de se tine de toiagul cu serpi,or fi aia care in rai au pacalit-o pe eva,nimic,nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase,fonduri europene ciordelite ,donatii catre episcopie deturnate catre fundatia tiganeasca a fratilor spagoveanu din dorna arini,manastiri transformate in baze balneo,precum cea din costinesti,terenuri luate cu japca si murdarite cu biserici si manastiri,pus la pamant ias nazarcea prin bunavointa lui bombonel,muiepesede
7
4
Pentru ala de la 7:46 care zice ca e om, baga-ti popi in fund futute-n gura de dosnic. Cred ca esti pomohaci sub acoperire. Ce plm a facut teodosnicu pentru tine homalaule? Ti-a luat banii pe lumanari. De ce plm nu te lasa la biserica sa vi cu lumanari de acasa? Nu sunt tot lumanari? Daca ai fost la referendum inseamna ca esti crestin? Credinta o porti in suflet nu ca pe haine. Dupa ce ca ne botezati cand sunt copii si atunci pe bani ca gratis nu se poate, credeti ca suntem sclavi vostri? Lasa-ne pe noi sa facem cum ne dicteaza constiinta nu biseica ! Nu e loc fraiere! Toate cele bune!
13
6
Alungati javrele de popi curisti homalai si mincinosi in frunte cu Teodosnicu ,leprele si parazitii societatii care au distrus imaginea Bisericii ortodoxe impreuna cu alt javromonah Daniel !Pana acum trebuiau bagati la puscarie gunoaiele mizerabile !Il ascundeti pe cretin cum l a ascuns Daniel pe Nichitean homalaul la Paris fira ti ai dracului de lepre imbuibate si mizere pe banii credinciosilor ! Banii jan cote ,pomelnicele la faoc ca vine iarna ! Treziti va tampitilor!
17
3
Ce de replici de la atei! Scoateti religia din scoli si bagati educatie sexuala, cum cere asociatia nationala de tineret. Scoateti preotii din scoli ca le vorbesc copiilor de Dumnezeu si bagati transsexuali care sa le spuna ce bine se simt ei , ca la Focsani. Boicotati , ca mai e putin si veti vedea copii adoptati de gay. Vai, ce bine o vor duce! Voi votati doar cand va spune prosteveul.
10
22
V-ati lepadata de satana? Va lepadati de astia mici si fara putere carebau satana in ei. De ce nu-l luati in sanul vostru sa-l ajutati ca doarveste un om bolnav. Toti oamenii bolnavi astfel se ascund intre voi. De ce nu faceti zid in jurul lui? De ce nu-l excortati ca oe teo ? Nu poarta si asta sutana?
9
4
Prozelirismul religios este interzis de legea invatamantului. Popii au profitat de politicienii corupti si au introdus doctrina religioasa in scoli pentru a face prozeliti din copiii nostri. Pentru prozelitismul politic pe care biserica orto il face prin biserici merita sa fie scoasa din scoli.
13
5
Televiziunile au fost un factor negativ de formare de 28 ani incoace. Le-au bagat in subconstient cretinitati gen " te uiti si castigi", nu "muncesti si castigi" sau "inveti si castigi". Acum se vad rezultatele spalarii pe creier. Dar nici patronii din Cta nu sunt mai altfel. Isi mint angajatii, ii insala, ii fura incepand cu salariul, ii trateaza ca pe sclavi, ii umilesc. Asa ca sa nu se mire daca intr-un an, doi, se vor ruga sa gaseasca sirieni sau chinezi sa angajeze. Caci totul se plateste.
7
1
Sunt curios:acest slujitor al Domnului cum a votat la referendum?
7
5
Nu sint de acord cu predarea religiei in scoli N-au inbunatatit cu nimic educatia elevilor ba din contra !--mai bine ar introduce educatia in comportament in soc si educatia ptr munca --tinerii nu vor sa munceasca si se ocupa cu orice sa faca bani !
18
4
Bisericile DESFIINTATE. Minastirile sunt crescatorii de HOMALAI
15
8
ia uite ce surprinsi si ingrijorati se mai arata popii!! Dar stati asa,nu-l ascundeti pe latos! Mai trebuie anchetat si ptr competentele de a preda disciplina muzica? El ocupa locul unui profesor calificat ptr materia muzica.Cu putin tupeu o sa predea popii si chimie,fizica,biologie,etc ...ptr ca ei sunt priceputi la toate si la nimic.A, ba se pricep la urmarit copiii cum se dezbraca.Pana cand mai au popii acces la ore? Ptr religie sunt destule femei absolvente de seminar teologic care pot fi angajate.Popii sa stea in bisericile lor pana la votare.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272