REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Asociația Elevilor din Constanța continuă lupta pentru transportul GRATUIT al elevilor

Asociația Elevilor din Constanța continuă lupta pentru transportul GRATUIT al elevilor

Replica API 8 martie 2021 | 13:14 1629

Asociația Elevilor din Constanța prezintă povestea unuia dintre elevii navetiști, ”pe care Guvernul României vrea să îi lase de izbeliște”. Numele lui este Andrei, este clasa a X-a.Abonamentul îl costă 300 de lei, iar venitul familiei este de 1300 de lei pe lună. Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă și face presiuni asupra Guvernului pentru a nu lăsa copiii fără posibilități să-și plătească transportul până la școală.

Andrei face naveta de un an și jumătate, iar abonamentul l-ar costa 300 de lei, dacă ar mere la școală. Venitul familiei este de 1300 lei lunar. ,,Fac naveta de un an și jumătate, de când am intrat clasa a IX-a. Până atunci am învățat la o școală din comună, unde mergeam cu microbuzul școlii respective, cam 5 km, dar era gratis. În momentul actual, în cazul în care ar trebui să plătesc din nou abonamentul școlar și să merg fizic la cursuri, m-ar costa 300 de lei lunar. Cât despre greutățile mele si ale familiei, normal că ne e greu, deoarece trăim eu și mama mea cu 1300 de lei pe lună. E complicat știind cât de scumpe sunt toate. Totuși nu mă plâng, îmi trăiesc viața sperând la mai bine...dar alții ajung astfel la abandon școlar și e trist...să nu ai dreptul la educație, la pentru că până la urmă despre asta e școala, locul unde înveți, descoperi.”, a spus Andrei.

Andrei este unul dintre elevii care luptă zilnic pentru că statul nu a fost capabil să îl sprijine.

Guvernul pregătește în aceste momente o ordonanță de urgență prin care să taie transportul gratuit de care elevii trebuie să beneficieze.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
toate mizeriile de copii adusi cu masina pana'n poarta scolii..
1
0
Ar trebui sa existe un plafon, o limta a venitului Nu sa ia toate beizadelele Constantei ci sa se dea doar celor care provin din familii defavorizate.
5
0
se cheama invatamant dual, ca sa ai experienta pe diploma cand termini, a.i. sa nu mai poata niste comunisti prosti angajati pe pile cu toate neamurile lor sa iti spuna ca nu esti bun si nu ai exp, sa ajungi zilier vara la ciobani redusi pusi doar pe mobing furat si pus bete in roate tari in clont cum ca nimeni nu are ce au ei, suntem in europa ba, cetateni europeni, avem doi sefi acum care nu mai ne lasa sa furam si sa prostim lumea din gura, dreptul la edu. e gratuit, voi niste tarani expirati si frustrati siktir dvdrk, la sapa si la tencuit, da sigur nu stiti sa bateti nici un cui
2
3
In tari civilizate elevii, incepand de la 14-15 ani, lucreaza cateva ore pe zi in vacante. Inclusiv cei proveniti din familii instarite. E o traditie pentru a-i responsabiliza. La noi, tinerii sparg seminte prin parcuri, locuri de joaca, parcari, spatele sau fata blocului, injura si vorbesc urat. Apoi cer sa li se dea...
8
1
dk te duci la scoala sau la facultate trebuie sa te sacrifici si nu sa astepti gratuitati de la primarie sau de la altcineva. Cum zicea si altcineva de mai jos, mergi si la munca eventual vara pe litoral ca sa strangi bani de traseu, tigari, iarba sau un muiutz !
7
2
La munca eu munceam de la 15 ani nu frecam menta ca acum pe fb si ceri subventie de la altii sa plateasca mata care te a fatat
9
2
Autobuze noi si gratis speciale pentru elevi, asa e in UE, dar voi stiti doar sa furati ca doar aia ati facut in comunism si asta faceti si acum, oricum scoala e o pierdere de timp, voi faceti gradinita gimnaziul si liceul la privat si va angajati la stat pe pile, deci restul nu mai conteaza pentru egociobanii din voi
2
6
Nu se taie niciun transport gratuit... Era inaplicabila modificarea art 84 din Lg 1 2011, au spus-o chiar ilustrii elevi. Cititi proiectul de OUG pus in dezbatere publica pe site-ul Min. Educatiei.
3
1
La munca nu la intins mana. Cu 2 zile de munca in agricultura platesti abonamentul
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407