REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Atenție, apar conturi false care incintă la încălcarea regulilor

Atenție, apar conturi false care incintă la încălcarea regulilor

Replica API 13 aprilie 2020 | 00:00 1610

Atenție, constănțeni! În preajma sărbătorii Învierii Domnului, apar tot felul de tentații. De curând, o postare a unui cont ce se află sub semnătura lui Florin Florea a circulat intens pe Facebook sub pretextul unei revolte personale. Acesta îndeamnă credincioșii să semneze o declarație pe proprie răspundere, la nume și prenume- „Creștin ortodox” și la adresa locuinței- „Hristos este în mijlocul nostru! Este și va fi!”. La locul/locurile deplasării este specificat următorul lucru ”Merg la Învierea Domnului Iisus Hristos!”. Cu alte cuvinte, Florin Florea îndeamnă ca oamenii să nu respecte regulile impuse de autorități și să meargă cu toții la slujba de Înviere. Mesajul este unul clar: „Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toti uniți!”. În declarație pe proprie răspundere nu este specificat motivul deplasării.

Troll în acțiune

Cel mai probabil este vorba despre un cont fals, întocmit de un așa zis „troll”, o persoană ce își crează o identitate falsă pe rețelele de socializare pentru a provoca discuții contradictorii, mai ales pe teme cum ar fi minoritățile sexuale, religia sau politica. Trollii sau acei postaci, fac din acest fapt o meserie în sine și asigură un mediu toxic pe rețelele de socializare. De obicei, astfel de procedee sunt folosite și la nivel înalt, în războaiele informatice, mai ales cele care vin dinspre Rusia.

Analizând profilul lui Florin Florea, am putut observa faptul că atât poza de profil, cât și cea de copertă a devenit aceeași, și anume, această declarație pe proprie răspundere ce ar incita la un fanatism religios. Ocupația sa ar fi de liftier în Gara de Nord din București, iar la televiuzi preferate, ar fi Antena 3. De asemenea, acest cont folosește o politică aprigă împotriva președintelui României, Klaus Iohannis, contra principiilor europene și este anti #rezist. „E umilitor să ții românii în casă, în noaptea de Înviere, dar la ordinul lui Merkel să umplii autocarele, aeroportul și avioanele cu mii de oameni. A vorbit Angela și nu se mai transmite virusul?”, spune Florin Florea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nu este de competența noastră să comentăm glumele de pe Facebook

Cei în măsură să dezmintă aceste inepții ce pot degenera la un moment dat sunt reprezentanții Bisericii, însă, în acest sens, nu am putut obține un punct de vedere de la purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu. „Nu este de competența noastră să comentăm glumele de pe Facebook. Ordinea publică e competența autorităților”, a fost mesajul lui Eugen Tănăsescu.

În momentul scrierii articolului, contul de pe Facebook al lui Florin Florea a fost șters.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-l muim cu cacat pe tanasescul oxiurul si pe spagoveanu !!!
1
0
acum pe bune ....care e stirea ....nu mai avem voie sa facem glume sau sa ne spunem parerile ....
1
0
Nenea Petrut Iacob, mare descoperire ai facut. Bravo lu' matale. In august 2019, Facebook anunta ca 70% din conturi sunt false. Bine ca te-ai trezit tu acum si mai ales pe tema religiei. Ca in campaniile electorale, cand sunt 'activate' zeci de mii de conturi fake care rostogolesc tot felul de mizerii, nu sesizati astfel de 'aparitii'.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212