REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
6.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Atenție constănțeni! Vor suna alarmele

Atenție constănțeni! Vor suna alarmele

Valentina CAMARA 1 martie 2023 | 10:00 523

În vederea implementării măsurilor aprobate de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne privind aprobarea organizării activităților din cadrul Săptămânii Protecției Civile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanta va organiza și va desfășura în data de 01.03.2023, în intervalul orar 10:00- 11:00, antrenamentul/exercițiul de alarmare publică, denumit generic „MIERCUREA ALARMELOR" pentru verificarea funcționarii sirenelor la nivelul județului Constanța.

Atentie constanteni! Vor suna alarmele

Echipamentele de avertizare-alarmare, care pot fi acționate în sistem centralizat, vor fi puse în funcțiune la nivelul centralelor de înștiințare-alarmare instalate la administrația publică locală (sediu primărie, etc), iar echipamentele de avertizare-alarmare aflate în acționare locală vor fi puse în funcțiune de către personalul stabilit la nivelul autorităților administrației publice. Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații, atât în cazul acționării centralizate cât și locale.

Având în vedere cele menționate, considerăm necesar ca activitatea să fie mediatizată prin mijloace de informare existente la nivel local, mass-media și relați publice pentru prevenirea din timp a populației în scopul preîntâmpinării producerii panicii, a cunoașterii semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor care trebuie adoptate în situația manifestării unor factor de risc.”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța

”Astfel de exerciții sunt executate frecvent și au rolul de a verifica funcționarea sirenelor la nivelul județului Constanța, dar și de a pregăti populația în vederea cunoașterii mai bune a semnificației semnalelor de alarmare, precum și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc. Exercițiul de miercuri, 1 martie a.c., au fost executate la nivel național în contextul sărbătoriri la 28 de februarie a zilei Protecției Civile. Conform scenariului introducerea semnalului de alarmă la dezastre s-a executat în urma unei avertizări Cod Roșu de fenomene meteorologice periculoase, imediate primite de la autoritatea națională de meteorologie. La nivelul județului Constanța există 186 de sirene, din care 136 aparțin autorităților Administrației Publice și alte 50 a operatorilor economici din zona de competență. Din numărul total al sirenelor, 78 sunt acționate centralizat, iar 108 local. Alarmarea populației reprezintă activitatea de transmitere a mesajelor despre iminența produceri unor dezastre sau a unui atac aerian și se realizează de autoritățile publice centrale ori locale, după caz, prin mijloacele de alarmare pe baza înștiințării de la structurile abilitate. ” transmit reprezentanții IPJ Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407