REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ATENŢIE! ESCROCII au dat iama în casele constănţenilor! COMPLICE: FEMEIA DE SERVICIU!

ATENŢIE! ESCROCII au dat iama în casele constănţenilor! COMPLICE: FEMEIA DE SERVICIU!

Replica API 6 iunie 2018 | 00:00 442

Metoda instalatorul, lucrătorii de la ENEL sau gaze…

Metoda instalatorul, lucrătorii de la ENEL sau gaze…

Mare atenție, constănțeni! Chiar dacă metodele nu sunt noi, cert este că ele funcționează ca și cum ar fi. Vorbim despre găselnițele escrocilor, care se dau drept instalatori, angajați la ENEL sau la gaze , intră în casele oamenilor și fură tot ce prind. Așa s-a întâmplat și pe 4 iunie, când o vârstnică a rămas fără bani și bijuterii. Și niște familii din Tomis Nord au căzut în plasa infractorilor.

”Atenție! Nu primiți în apartament indivizi care se dau drept instalatori pe motiv că unui vecin de mai jos îi curge apă în baie/bucătărie. E o metodă nouă de furt din apartamente. (Sau n-o fi nouă, dar eu azi (4 iunie – n.r.) am auzit de ea, că s-a petrecut sub nasul meu, unui prieten.) MO: Bate un individ la ușă spunând că e instalator, sau rubedenia unui vecin de mai jos (al cărui nume îl știe - de pe ușă, sau din tabelul de întreținere) și că acestuia - respectiv vecinului - îi curge apă în baie.

Apoi întreabă frumos dacă poate verifica dacă nu cumva e de la dvs. În timp ce ești cu ochii pe individul din baie (că e musai să fie o singură persoană acasă, în special femeie și, de preferat, pensionară - aici sigur e filaj sau pont), iar el pornește toate apele cu presiune (deci nici nu auzi mare lucru), un alt individ intră pe ușa lăsată descuiată (că cine încuie ușa când e cu o persoană străină în casă?) și operează rapid pe unde știe el că-și ține lumea bijuurile (din aur neapărat) și banii.

Iar pe amicul meu, a cărui mama a căzut victima azi, l-au nimerit la fix. Nici n-au făcut dezordine. Lucrătură curată și precisă. De-aia mă gândesc că e pont. Că prea știau când e doamna singură acasă. Așa că, atenție mare! Instalatorul să vină cu vecinul în dinți dacă are scurgeri. Update: Înțeleg, din experiențele altora, că au mai fost cazuri și cu altfel de instalatori. Pentru instalații gaze, de ex”, a scrie pe pagina sa de Facebook, Anastasia Tudor. Și, din câte se pare, nu este singurul caz. Oamenii au relatat că au fost înregistrate cazuri în care escrocii au spus că sunt angajați la ENEL și au cerut să verifice contractul.

Astfel, în câteva minute, o vârstnică din Tomis Nord a rămas fără pensie. De asemenea, o altă femeie a rămas fără banii din casă și de pe card după ce a primit în apartament un individ care a spus că este de la gaze și trebuie să verifice întrucât este o 'scurgere' pe undeva. Au intrat în bucătărie, a dat aragazul la o parte, s-a uitat, a studiat... După vreo 25 de minute, bărbatul a primit un apel telefonic și a plecat, pe motiv că defecțiunea este la un alt apartament. Când s-a dus la baie, proprietara a văzut că ușa de la șifonier era deschisă și totul răvășit.

Hoțul a luat suma de 600 de lei, un card bancar și hârtiuța pe care era notat codul PIN. Până să ajungă la bancă, contul era gol. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar oamenii legii au declanșat atunci o anchetă. Iar exemplele ar putea continua la nesfârșit. Revenind la cel mai recent caz, cel de pe 4 iunie, oamenii iau în calcul și faptul că femeia de serviciu ar putea fi în cârdășie cu infractorii.

”Mare atenție la cine vă bate la ușă! (Femeia de serviciu ar putea fi una care să furnizeze ponturi, căci în fiecare dimineață bate pe la uși întrebând dacă locatarii au gunoi de dus la ghenă, iar la răspuns negativ cere cu nesimțire bani sau țigări sau ce-o mai fi, că doar etnia dumneaei cam asta face). Nu va gândiți că am preluat mesajul de undeva! Este pe bune și s-a întâmplat astăzi 4.06.2018 (furtul din locuință prin metoda instalatorul, descris mai sus – n.r.)”, a spus Cătălin Eugen R..

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LA munca silnica cu ei.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218