REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Atenţie, şoferi! Drumuri judeţene şi naţionale, închise la Constanţa: vizibilitate zero!

Atenţie, şoferi! Drumuri judeţene şi naţionale, închise la Constanţa: vizibilitate zero!

Replica API 27 ianuarie 2014 | 00:00 150

Drumuri blocate, maşini înzăpezite, localităţi fără energie electrică! Acesta a fost bilanţul primei zile de iarnă adevărată la Constanţa. 11 autoturisme au rămas blocate în trafic, pe drumuri comunale, judeţene şi naţionale. Totodată, utilajele primăriilor, Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri - Secţia Drumuri Naţionale au intervenit şi au adus în siguranţă, în cea mai apropiată localitate, 11 autoturisme în care se aflau 45 pasageri. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au înregistrat abateri la regimul rutier. De altfel, drumurile judeţene 223, 224, 226 au fost închise circulaţiei! Şeful Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a anunţat încă de duminică faptul că: "DJ 223 Topalu-Capidava, DJ 224 Băltăgeşti-Crucea şi DJ 226 Corbu-Mihai Viteazu au fost închise circulaţiei începând cu ora 16.00. Vizibilitate este aproape zero, zăpadă viscolită cu vânt în rafale, formare rapidă de suluri de zăpadă. Nu se poate circula pe timp de noapte. La Cuza Vodă, Topraisar, Hârşova, Tariverde, este vânt puternic, sunt între -2 şi -8 grade".

Menţionăm faptul că RAJDP acţionează cu 96 de oameni, 52 de maşini şi utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant. "Se circulă în condiţii grele de iarnă, cu vizibilitate foarte redusă", a conchis Gâmbuţeanu. Premierul Victor Ponta a făcut un apel către populaţie să nu se deplasează cu automobilele personale pe drumurile afectate de ninsori şi viscol.

Date fiind condiţiile meteorologice actuale, prognozele referitoare la precipitaţiile predominant sub formă de ninsoare şi faptul că temperaturile sunt scăzute în cea mai mare parte a ţării, IGPR a avertizat conducătorii auto că, în asemenea împrejurări, pericolul de micşorare a aderenţei drumurilor, de derapaj şi de pierdere a controlului stabilităţii autovehicululului este foarte ridicat. "Prin urmare, recomandăm să se circule cu atenţie sporită şi să se reducă viteza de deplasare pe porţiunile de carosabil care poate deveni alunecos. În egală măsură, pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată, iar în timpul deplasării să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele precedente , pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor", se arată într-un comunicat al IGPR.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272