REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Au aruncat petardă în casa celui pe care voiau să-l colinde! Video

Au aruncat petardă în casa celui pe care voiau să-l colinde! Video

Cristina BĂRBUCEANU 30 decembrie 2022 | 00:00 3783

Că petardele sunt ilegale, e lucru știut de toată lumea. Cu toate acestea, copii le utilizează, punându-și viața în pericol. Doi adolescenți din Năvodari făceau manevre periculoase cu petardele aprinse, în toiul zilei, ei aflându-se într-un parc. În Topraisar, mai mulți copii de maxim 12 ani au făcut ceva de-a dreptul șocant: au intrat într-o curte și au aruncat o petardă în casa gazdei. Cadrele medicale avertizează în acest sens, sfătuind părinții să fie mult mai atenți cu copiii lor, deoarece se pot întâmpla tragedii.

Își riscă viața de la vârste fragede

Din păcate, situația petardelor care pocnesc neîncetat pe străzi, deși sunt cât se poate de ilegale, este din ce în ce mai serioasă. Problema majoră este că sunt copii tot mai mici care intră în posesia acestora și își pun în pericol atât viața lor, cât și pe a celor din jur.

Doi copii din Năvodari se joacă cu petardele în parc

Desigur, copiii folosesc petardele mai ales când se află pe stradă, și părinții nu îi văd. Un martor ocular a surprins doi copii de maxim 7 ani care făceau ceva extrem de periculos: în toiul zilei, când se aflau într-un parc din Năvodari, cei doi băieți au fost văzuți când „experimentau ce se întâmplă dacă ei calcă pe o petardă când aceasta pocnește, sau le mai țineau aprinse secunde bune, înainte de a le arunca în aer”, după cum chiar bărbatul a declarat.

Copii care intră în curte chipurile să colinde, însă pregătesc petardele

Un alt moment frapant este cel în care mai mulți copii de maxim 12 ani din Topraisar, care au plecat să colinde, intră într-o curte, inspectează zona, și, deoarece cred că nimeni nu îi vede, aruncă o petardă în casa celui pe care au venit să îl colinde. Tot acest moment a fost înregistrat de camerele de luat vederi. Gazda a susținut că băieții nici măcar nu au colindat, ci doar au băgat petarda pe gaura cheii și apoi au fugit.

Băieții au băgat petarda aprinsă pe gaura cheii

Cadrele medicale avertizează

Cadrele medicale din Constanța trag un semnal serios de alarmă în ceea ce privește utilizarea petardelor, mai ales de către copii mici. Prea mulți copii ajung la Camera de Gardă sau la Urgență.

Cei doi copii din Topraisar au fugit după ce au băgat petarda aprinsă în casa gazdei

Astfel că, în perioada aceasta, copiii trebuie îndeaproape monitorizați pentru că pot fi victime colaterale, cum s-a întâmplat în trecut, când, în Constanța, un băiat a ajuns la Urgență cu două degete parțial amputate, băiatul având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale dar și de săptămâni bune de spitalizare.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vad nimic gresit in ce fac
1
1
Daca mamele lor aveau frigiderele goale acum le au pline de dau si pe-afara
2
0
In cartierul Baba Novac se trag petarde toata ziua, aruncate prin curtile oamenilor si deranj max cu toti cainii latrand. De ce oare platim aceasta politie locala????
2
1
Pai politia doarme sau Ii doare'n pla!la Murfatlar un jandarm era in statia de autobuz si pe strada la citiva metrii unii bubuiau petarde....politia e linga parc ,unde bineinteles ca bubuiau petarde....deci Delaware maxima sau le e frica sau sint platiti de vinzatorii de petarde,altfel nu se explica!
1
2
Da-i in plm, cand or ramane ciungi sau chiori, vor sta pe asigurari sociale. Se numeste selectie naturala!
9
0
Mircea Banias , asta, trebuia de mult sa fie in puscarie !!!!!!!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272