REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Au mai scăpat câţiva la iarba verde din jurul blocului, cu berea şi micii de gât

Au mai scăpat câţiva la iarba verde din jurul blocului, cu berea şi micii de gât

Replica API 2 mai 2020 | 00:10 2856

Constănțenii nu au făcut exces de zel cu ocazia zilei de 1 mai și s-au limitat la grătarele făcute în casă. Cei mai norocoși au fost cei care stau la curte și s-au bucurat de mititei și frigărui din belșug de parcă ar fi fost la pădure. Oamenii legii au patrulat toată ziua prin oraș și s-au asigurat că nimeni nu încalcă ordonanțele militare aflate în vigoare. Grătarul nu s-a regăsit pe lista de motive justificate pentru a părăsi locuința. Vremea a ținut totuși cu autoritățile și i-a ținut departe de grătare pe cei dornici de senzații tari. A plouat în reprize în mai multe zone din oraș.

Totuşi, au fost şi persoane care nu au ţinut cont, nici de vreme, nici de sfatul autorităţile, şi au ieşit la iarba verde din jurul blocului. Berea nu a lipsit, desigur.

Grătarele au fost doar simple elemente decorative

În Parcul din Poarta 6, locul unde se află câteva locuri special amenajate pentru a putea încinge niște mititei pe grătar a fost gol. Un echipaj de la Poliția Locală s-a aflat în permanență aici și s-a asigurat că totul este în regulă. Pe parcursul zilei au fost doar câteva grupuri de copii care se jucau în părculeț, însă nimic mai mult. „Totul a fost ok. Nimeni nu a ieșit să facă grătare cum se întâmpla de obicei în anii trecuți. Noi am fost în permanență aici pentru a ne asigura că totul este în regulă”, au spus polițiștii locali aflați în zonă.

Pe Badea Cârțan, în zona stadionului de rugby, un alt loc preferat de constănțeni pentru grătare, nu a ieșit deloc fum de 1 mai. Au ieșit la plimbare câteva familii și prieteni, însă răzleț, pe ici, pe colo.

La iarbă verde, fără grătar, cu berea la braţ

În zona Far, au fost două persoane care nu au ţinut cont de sfatul autorităţilor şi au ieşit la iarbă verde. Nu pentru a face grătar, ci pentru a admira, probabil, priveliştea din Port. Au stat la discuţii, iar berea le-a fost prietenă.

Oamenii legii au avertizat constănțenii din timp

Oamenii legii au avertizat încă de joi, 30 aprilie că cine se va încumeta la grătare făcute în aer liber va suporta consecințele, adică vor plăti între 2.000 și 20.000 de lei. „Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbători acasă, doar în familie. Forțe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu structurile jandarmeriei (Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea Mobilă Tomis), polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști locali constănțeni şi militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale sunt implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare și sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. Cele aproximativ 1.200 de forțe de ordine sunt în stradă, zilnic, pentru siguranța dumneavoastră”, au spus cei de la IPJ Constanța.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum poti sa faci gratar unde se pise tiganii
1
0
singurii care nu au avut de suferit au fost boschetarii din p6 .
6
2
Singuri care au avut voie la iarba verde au fost...... vitele, oile, politistii si jandarmii.
11
3
Adicatelea,completed declaratia si ma duc sa stau la bere pe iarba linga bloc,da' m-am voie sa-mi frig in mic!adica daca ma plimb in juru' blocului,sau pe strada cu botnita,nu ma viruses,da' daca imi frig un mic ,da!Bai cacati basiti,ce logica e asta ?!cine plm a facut restrictiile astea merita pus pe gratar....sintem de risu' lumii deja,nu me dezmintim de natie de cacat care,c ajunge la putere,e Mai Al dracu' decit ala dinainte si se caca mai abitir pe el!
9
9
Eheee ... mai tineti minte ce parade marete faceati voi pe vreme mea ... ce vremuri ... si dupaia sfaraiau micii pe gratar si aveati voie si o berica bucegi asa ca intre tovarasi
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272