REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Auditorii Curţii de Conturi NU primesc mai mulţi bani la salariu!

Auditorii Curţii de Conturi NU primesc mai mulţi bani la salariu!

Replica API 7 iunie 2019 | 00:00 548

Directorul Victor Borş a renunţat la judecată, în timp ce colegii lui au pierdut procesul cu instituţia

Directorul Victor Borş a renunţat la judecată, în timp ce colegii lui au pierdut procesul cu instituţia

Angajaţii Curţii de Conturi Constanţa nu primesc mai mulţi bani la salariu! Decizia aparţine Tribunalului Constanţa şi a fost pronunţată pe 3 iunie. Directorul Lucian Vitor Borş a renunţat la judecată, în timp ce solicitarea celorlalţi salariaţi a fost respinsă.

Auditorii Camerei de Conturi Constanța, în frunte cu directorul Lucian Victor Borș, dar și șeful adjunct, Iulian Cojocaru, și-au unit forțele și au chemat în instanță instituția pe care o reprezintă. Obiectul dosarului- litigiu privind funcţionarii publici, în baza Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Aceștia solicitau plata unor drepturi salariate cuvenite și neîncasate. Acțiunea a fost depusă, în primă fază, în luna aprilie a.c., la Tribunalul București. Tot atunci, instanța a admis excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Bucureşti și a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa, dispunând scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea acesteia la instanţa competentă. Două luni mai târziu, dosarul a ajuns la Constanța, secția contencios administrativ. Însă și judecătorii de aici au decis că nu este de competența lor să soluționeze cauza, dosarul ajungând, în final, la secția I civilă-litigii de muncă din cadrul aceleași instanțe.

În timpul procesului, directorul Lucian Victor Borş a renunţat la cererea de chemare în judecată. Pe 3 iunie, instanţa a luat act de cererea lui Borş şi, totodată, a respins acţiunea ceorlalţi reclamanţi. Angajaţiia u posibilitatea să formuleze apel.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Limacsul imputit de Bors Victor le-a dat teapa. Voi ati vazut ce viloaca de firme sudamericane are bugetarul asta imputit? Dar Cojocaru si ceilalti, mai ales machidonimea de la curte? Pe toate secaturile astea nu le mai schimba nimeni din functii? Sunt eterni ca Iliescu? Toti securisti, unul si unul, iar voma asta de Borsch a fost decorat si de Petrov aka Basascul.
1
0
adevarul e ca muncesc si mult saracii
3
0
Sa se multumeasca cu ce au ! Daca nu le convine, sunt altii care cauta un loc de munca !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272