REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AUTORUL CRIMEI DIN ZONA DACIA LUASE XANAX şi CONSUMASE ALCOOL!

AUTORUL CRIMEI DIN ZONA DACIA LUASE XANAX şi CONSUMASE ALCOOL!

Replica API 29 iunie 2018 | 00:00 306

DETALII DIN DOSAR: martorii au făcut fotografii

DETALII DIN DOSAR: martorii au făcut fotografii

Noi detalii din dosarul crimei din zona Dacia, din dreptul blocului TD 16, ies la iveală. Agresorul, Constantin Daniel Dumitrașcu, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, însă decizia nu este definitivă. Între timp, el se află în arest. Precizăm că a tăbărât pe un om care se pregătea să intre în scara blocului în care locuiește, pe care l-a omorât, efectiv, în bătaie. În fața magistraților a declarat că se afla în sevraj întrucât nu mai consumase alcool de câteva zile, dar apoi s-a stabilit că luase Xanax, dar și băuse.

Totul s-a petrecut la data de 16 octombrie 2017, în jurul orei 13.15, în dreptul blocului TD16, din municipiul Constanța. Constantin Daniel Dumitrașcu a ucis-o în scop de jaf pe victima N.I., pe care a lovit-o, în mod repetat și cu mare intensitate, cu o scândură de lemn, pumnii și picioarele în zonele capului, gâtului și toracelui și a deposedat-o de un set de chei și suma de 150 de lei, în urma agresiunii victima suferind grave leziuni corporale, la câteva zile decedând în spital.

Agresorul are 42 de ani, 12 clase, este divorțat și a fost pensionat pe caz de boală. Nu părea a fi în toate mințile, după cum au precizat martorii, dar și anchetatorii, având un aspect fizic neîngrijit și umbând în șosete pe stradă. O martoră a declarat atât în fața organelor de poliție, cât și ulterior în fața procurorului, potrivit rolii.ro, că a observat întreaga derulare a acțiunii de violență și că autorul sesizării la 112 este ginerele său, pe care îl rugase să alerteze autoritățile, întrucât nu reușea să formeze singură numărul apelului de urgență.

Ea a precizat că autorul acțiunii de violență este un bărbat în jur de 40 de ani, cu aspect neîngrijit, cu barba crescută, echipat într-un hanorac de culoare închisă și pantaloni crem, fără încălțăminte. În privința derulării incidentului, a explicat că inculpatul a apărut în spatele blocului TD16, având într-o mână o scândură lungă cât înălțimea sa și un băț, așa că a crezut că este un muncitor, care se apropia de un autoturism din parcare.

Cu bățul a lovit spre geamul portierei stânga față al autoturismului condus de un vecin, după care acel autoturism s-a pus în mișcare și a părăsit parcarea, iar inculpatul s-a îndreptat spre ușa de la scara B a blocului TD16, unde victima N. I. încerca să intre prin folosirea cartelei de interfon. Imediat, inculpatul a tras de hainele victimei, ca și cum ar fi buzunărit-o, după care s-a îndepărtat câteva momente, însă a revenit și a lovit-o pe victimă cu scândura în cap, până când aceasta s-a rupt, iar victima a căzut pe treptele din fața ușii blocului.

A călcat victima în picioare pentru un set de chei și 150 de lei

În continuare a lovit-o cu pumnii și picioarele, sărind practic cu picioarele pe corpul victimei și rupându-i hainele de pe acesta, se mai arată pe rolii.ro. Martora auzit-o pe victimă că i-a luat cheile și într-adevăr a observat că inculpatul s-a îndepărtat de victimă și cu ajutorul cheilor a încercat să descuie, fără succes, ușile unui autoturism de teren, apoi a dispărut printre blocuri. În acest timp martora a efectuat două fotografii cu telefonul său mobil asupra inculpatului, în prima fotografie acesta fiind lângă ușa scării B a blocului, iar în a doua lângă autoturismul de teren.

În baza semnalmentelor oferite, inculpatul a fost depistat la scurt timp pe raza municipiului Constanța, ocazie cu care asupra acestuia au fost găsite o parte din suma sustrasă de la victimă și legătura de chei a acesteia. La verificarea experimentală a cheilor, s-a constatat că, acea cartelă sustrasă a descuiat ușa scării B. Totodată, s-a constatat că pe pantalonii de culoare crem ai inculpatului existau mai multe pete brun roșcate cu aspect de sânge, care în urma examenelor de laborator s-au dovedit că sunt de sânge uman și aparțin grupei de sânge 0, identică cu cea a victimei. Totodată, în zonă existau și camere de supraveghere, ale unei firme, oamenii legii vizionând imaginile.

Depresie, dublă personalitate, Xanax și alcool: ”Nu știu cum am ajuns în zona Dacia...”

În ședința publică din data de 2.05.2018 a fost audiat inculpatul care declară că recunoaște faptele, dar că nu își amintește exact totul, nu a mai avut asemenea comportament, era în stare de sevraj, întrucât nu mai consumase alcool de vreo 4-5 zile. S-a dispus efectuarea unui Raport de Evaluare iar în cauză Serviciul de Probațiune Bacău a comunicat instanței că, analizand conduita inculpatului considera ca acesta nu are un comportament infracțional structurat, fapta în cauza constituind o excepție, însă din cauza problemelor sale de natură psihitrică (dublă personalitate, depresie) comportamentul acestuia este imprevizibil în lipsa unui tratament medicamentos și a unei supravegheri stricte.

Fiind audiat din nou, inculpatul a invocat că nu își amintește nimic despre atacarea, întrucât luase Xanax pentru depresie și consumase alcool. Totodată, a explicat că venise în Constanța de circa 3 săptămâni, pentru a lucra la firma de amenajări interioare a unui cetățean turc, că a locuit într-o căsuță din zona telegondolei, dar că nu știe cum ar fi putut ajunge el în ziua de 16 octombrie 2017 în zona Dacia din Constanța, unde a fost jefuită victima.

A menționat că niciodată nu a fost diagnosticat cu o afecțiune psihică și că nici el și nici alt membru al familiei sale nu ar fi fost internat în vreun spital de boli nervoase. Totodată, nu au fost găsite asupra inculpatului înscrisuri din care să rezulte dacă suferă de afecțiuni psihice.

” După ce a agresat-o extrem de violent și a deposedat-o de bunuri, inculpatul a abandonat-o pe victima sa, indiferent la soarta acesteia și nici măcar nu a efectuat un demers pertinent pentru a-i fi salvată viața. În schimb, după ce a fost depistat, a invocat amnezia totală, deși prin raportul de expertiză psihiatrică s-a învederat că acțiunile ilicite au fost comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice, la o persoană care ingerase xanax, adică un medicament contraindicat persoanelor sub influența alcoolului”, potrivit rolii.ro. Pe 7.11.2017 a fost trimis în judecată la Tribunalul Constanța și, pe 13.06.2018, condamnat la 22 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce trebuie sa-i platim noi astuia cazare, masa, tratament timp de 22 ani sau 14 cat o face. Daca iese si recidiveaza cine raspunde ? Sau il mai trimiteti o tura de puscarie pe banii nostri ?
8
0
Executat in public ! Suporta mai usor spanzuratoarea fiind sub influenta trasului pe nas! La moarte cu criminalii ajunge cu crimele in Romania !
8
0
Ingropat de viu.
7
0
Sa-mi rup tarnacopul in capul lui de cretin retardat!
9
1
si noi mai trebuie sa-i platim astuia costurile legate de puscari! adica mancare, medicamente, paza s.a.m.d. de ce nu-l impusca sau gazeaza? sau macar o mica injectie? dar nu, noi nu suntem Dumnezeu sa luam o viata, asa cum a facut-o animalul, noi trebuie sa-l protejam! Halal justitie, halal divinitate!
19
0
Hei DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Chivu Razvan zis Chivake , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108