REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

AVERTIZARE: VIN NINSORILE LA CONSTANŢA!

AVERTIZARE: VIN NINSORILE LA CONSTANŢA!

Replica API 28 decembrie 2019 | 00:24 14297

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, începând de sâmbătă noapte, va ninge în Dobrogea, inclusiv în municipiul Constanţa. Este primul episod de iarnă din acest sezon. Se vor depune în jur de 3 cm de zăpadă, vântul va sufla puternic şi va fi frig.

"Va fi primul episod de iarnă în Dobrogea, vom avea zapadă de 3 cm, temperaturile vor scădea spre zero grade, maine seara si duminica va fi zăpadă, în special în vestul Dobrogei. Şi în oraşul Constanţa vom avea zăpadă. Vântul va bate foarte tare pe arii extinse, în Dobrogea, până la 50,60 km/oră, iar pe litoral va ajunge până la 70 km/oră. O sa avem cod galben de nowcasting", a spus, pentru Replica, Marius Coţofan.

Prognoza pentru Dobrogea

Sâmbătă, vremea va continua să se răcească, apropiindu-se de normalul termic al datei. Cerul va fi mai mult noros și, pe arii relativ extinse, vor fi precipitații în general slabe, mixte ziua și predominant ninsoare noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 6 grade, iar minimele între –2 și 1 grad.

Duminică, vremea va fi în general închisă și relativ normală termic, cu cerul acoperit. Local vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și în special pe litoral, lapoviță sau ploaie. Vântul va sufla se va intensifica treptat și, izolat, va viscolii sau spulbera zăpada. Vor fi rafale în general de 45 – 50 km/h și pe spații restânse, cu precădere pe itoral și în deltă, rafalele vor depăși 60 – 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 5 grade, iar minimele între –3 și 0 grade.

Luni, vremea va fi relativ normală termic, cu temperaturi maxime cuprinse între 0 și 4 grade și minime între –5 și -1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la începutul intervalului, când, vor fi condiții să ningă slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale în general de 45 – 50 km/h), apoi va slăbi în intensitate.

Marţi, ultima zi din anul 2019, vremea va fi relativ normală termic, cu temperaturi maxime cuprinse între 1 și 5 grade și minime între –2 și 1 grad. Cerul va fi variabil, temporar mai noros noaptea, când vor fi condiții de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare.

Vreme rea în toată ţara

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri avertizare cod galben de ninsori abundente şi viscol pentru mai multe judeţe din centrul, nordul şi estul ţării până duminică seara. De asemenea, de vineri seara intră în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mai ales sub formă de ninsoare

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 22:00

În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45...50 km/h și de peste 60...70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ-COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 22 - 29 decembrie, ora 20; Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, viscol

În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vin ninsori din alta lume , ne ataca rau de tot , suntem pregatiti, pana n dintii ...babei dochia!
0
1
De ce la unele articole nu exista posibilitatea de a comenta? Desi pare evident de ce. Cum explica ziarul ca este voie sa postezi fara sa accesezi mai intai un cont? Nu inseamna asta ca se poate scrie orice despre oricine?
1
0
cred ca au cheltuit deja banii de dezapezire
4
0
Zdrentoilor, mai mancati mult cacat, n-ati obosit ?
4
2
Mancati cacat cu polonicul. Nu ninge nicaieri in Dobrogea
8
1
cand tata,momentan este soare si frumos si sper ca asa va fi pana in mai
6
1
Facacau, sa mi-o iei prin surprindere iarna asta!
17
2
Cand eram copil "cineva" se ocupa de dezapezire si "cineva" de colectatul gunoiului.. Acm masinile polaris se ocupa de dezapezire iar gunoiul sta cat casa pe la tomberoane. Bvo Faga Bvo boss
23
5
Iar stam cu gunoiul in bot pentru ca masinile Polaris se transforma in masini de deszapezit. Asa este normal, nu? Bineinteles, nici una dintre actiuni nu este facuta cum trebuie...numai in cloaca asta de oras mai vezi mizerii de genul asta.
25
3
Pai nu vrem noi ninsoare!? Uite ca o sa ninga. Ce atatea sperieturi. Oricum suntem nepregatiti prin traditie. E normal la noi.
29
2
Vine ma ta la constanta fmm
13
2
Mmm. In milion de euro pt polaris se stieee. Sa ne ia prin surprindere
36
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272