REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Avocații sunt gata de proteste dacă Guvernul le impune 'CASS în sistem real, neplafonat'

Avocații sunt gata de proteste dacă Guvernul le impune 'CASS în sistem real, neplafonat'

Virgil STOIAN 12 august 2023 | 20:18 1092

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne, afirmă sâmbătă, într-un comunicat de presă, că se poate ajunge la „ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală” în sistem dacă Guvernul nu va renunța la impunerea unui CASS neplafonat pentru avocați.

Avocatii sunt gata de proteste daca Guvernul le impune 'CASS in sistem real, neplafonat'

„Baroul București - organ profesional care grupează și reprezintă interesele a peste 10.000 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, constată cu regret, că după 2 săptămâni de dialog și mai multe memorii și puncte de vedere transmise de Uniunea Națională a Barourilor din România și Uniunea Profesiilor Liberale din România, informațiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul își menține poziția de a impune profesiile liberale cu CASS în sistem real, neplafonat. Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților și, practic, sancționează performanța in profesie, fără însă a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației sistemului de sănătate”, se arată în comunicatul de presă.

„Informăm și pe aceasta cale, atât Guvernul, cât și opinia publică despre decizia noastră fermă de a uza de toate demersurile și remediile legale împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat, neexcluzând ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală. Baroul București va apăra cu fermitate drepturile și interesele avocaților și își exprimă speranța că rațiunea și pragmatismul vor prevala în decizia Guvernului”, conchide comunicatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce imputiti de oameni. Unii cred ca li se datoreaza pensii speciale, altii considera ca este incalcata independenta justitiei, constructorii si IT-stii ameninta ca pleaca, iar avocatii spun ca le este sanctionata performanta in profesie. Se vede de la o posta ca astea sunt rebuturile societatii carora oamenii onesti si cu bun simt le transmit: HAI SIKTIR.
3
1
Ce este aia cass real neplafonat ? eu care am fost angajat ce am platit ? real neplafonat sau nereal/ireal si plafonat ? inca o dovada a bataii crunte de joc a parlamentelor si guvernelor de 33 de ani; de ce exista doua feluri de cass unul real si unul nereal in tara asta de kkt ? nebunie curata si inca o dovada ca traim in absurdistan intr-o tara condusa de escroci si infractori in care unii platesc dari si taxe mai mari decat altii unii sunt mai speciali decat ceilalti
4
1
Intermediarii șpăgilor sunt gata de proteste? Cine ar fi crezut?
4
1
in tara asta, lumea e necajita, sa mai imbata, se bat, ajung si la procese. voi mai lipseati.
0
1
astia sunt mai hoti ca hotii,dar cind se duce cineva cu o mostenire sauun testament la ei il jegmanesc pina ramine sarac
4
2
Asa si trebuie. Cine sunt astia ?? mana in mana cu ???????? Sa plateasca si notarii...
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407