REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Babu rezolvă cazul blocului construit ilegal pe terenul lui Galani

Babu rezolvă cazul blocului construit ilegal pe terenul lui Galani

Replica API 15 octombrie 2018 | 17:40 992

De ce e bun un viceprimar constănţean la ‘casa omului’

De ce e bun un viceprimar constănţean la ‘casa omului’

Dumitru Babu

Scandalul blocului de 9 etaje, construit ilegal pe terenul cântăreţului Ionuţ Galani, în apropierea cartierului Tomis Plus, ia o întorsătură neaşteptată. Clădirea, ameninţată de demolare, intră pe ultima sută de metri pe făgaşul legalităţii, printr-un artificiu incredibil. Cumpărarea unui lot de teren din imediata apropiere pare să rezolve, ca prin minune, problema Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Amintim că blocul cu 9 etaje a ajuns în instanţă, până la Curtea de Apel Constanţa. În acest dosar apar un număr de 25 de părţi, printre care se numără artistul constănţean Ionuţ Galani şi SC Arprorex SRL, în calitate de reclamanţi, Primăria Municipiului Constanţa în calitate de pârât, plus 22 de persoane fizice.

Ionuţ Galani

Societatea Arprorex SRL şi Ionuţ Galani, care nu este deloc străin de aceasta, au acţionat în instanţă Primăria Municipiului Constanţa, în 2016, solicitând să autorizeze lucrările privind ridicarea blocului respectiv, care era deja „pe picioare” la acea dată. Totul a ieşit la iveală în urma unui incident, când furtuna a smuls o schelă metalică, aceasta prăbuşindu-se peste autoturismele parcate în imediata vecinătate a imobilului.

Să recapitulăm: constucţia blocului a început prin 2015-2016, iar chemarea în instanţă, pentru intrarea în legalitate, a fost declanşată de o amendă aplicată de Poliţia Locală. De precizat că, după ce s-a aflat că blocul a fost ridicat ilegal, atât Primăria Constanţa, cât şi ITM, au aplicat amenzi pe bandă rulantă societăţii Arprorex, pentru neregulile depistate. Acela a fost momentul când societatea a acţionat Primăria în judecată, solicitând punerea în legalitate.

După doi ani de procese, surprinzător, în data de 25.05.2018, Primăria Constanţa, prin Direcţia de Urbanism, a eliberat Certificatul de Urbanism nr.2123. Asta, după ce aceeaşi primărie a refuzat, constant, să iniţieze medierea cu investitorul, iar teoretic, după câştigarea procesului, primăria trebuia să dispună demolarea imobilului. Însă, susţin surse din cadrul Primăriei Constanţa, eliberarea certificatului vine după ce, cu câteva zile înainte, Ionuţ Galani s-ar fi întâlnit cu viceprimarul Dumitru Babu.

Cum s-a ajuns aici şi cum a fost rezolvată, pe ultima sută de metri, problema?

Dar, de ce nu a reuşit investitorul să intre în legalitate de la bun început? Simplu: întrucât imobilul nu se încadra în PUZ-ul zonei, cu toate detaliile aferente. Problema s-a rezolvat însă, din câte spun sursele noastre, la sugestia viceprimarului, prin cumpărarea unui lot alăturat celui pe care este construit imobilul. Lucru care s-a şi întâmplat, iar Ionuţ Galani a semnat un contract de asociere în participaţiune cu Arproex SRL şi Vintilă Cristina, cea din urmă venind cu un lot de teren de 1.000 mp pe lângă cel al lui Ionuţ Galani, ceea ce permite încadrarea în planul zonei.

Click pe DOCUMENTE:

Vezi şi:

Scandalul blocului de 9 etaje, construit ilegal pe terenul lui Galani, a ajuns la final

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367