REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

BACALAUREAT 2019 la Constanţa: mai multe medii de 10. La polul opus, liceele din Ciobanu şi Deleni: ZERO promovabilitate!

BACALAUREAT 2019 la Constanţa: mai multe medii de 10. La polul opus, liceele din Ciobanu şi Deleni: ZERO promovabilitate!

Replica API 9 iulie 2019 | 00:00 802

O rată de promovare mai mare decât anul precedent (64,30% față de 61%), mai multe medii de 10 și mai puține unități școlare unde nu a „trecut” niciun elev. Astfel poate fi caracterizat, pe scurt, examenul de Bacalaureat 2019, sesiunea iulie, la Constanța. Elevii nemulțumiți de rezulate au putut depune contestații luni, 8 iulie a.c., in intervalul orar 12,00 – 16,00.

Bacalaureatul 2019, sesiunea iulie, la Constanța, s-a prezentat astfel în cifre: 5067 de elevi înscriși, din care au fost prezenți 4767 de elevi și au absentat, fie la o probă, fie la toate, 300 de elevi. Dintre cei care s-au prezentat, au promovat „examenul maturității” 3065 de elevi, în vreme ce 1702 de elevi au fost „respinși”. În final, potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, rata de promovare înainte de depunerea constestațiilor a fost de 64,30%. O rată mai mare decât media națională, care a fost de 63,78% - cel mai slab procent din ultimii cinci ani, potrivit unor surse. Totodată, rata de promovare la nivelul Constanței este mai mare decât procentul înregistrat la examenul maturității în 2018, când a fost de 61%. O veste îmbucurătoare, s-ar putea spune!

O altă informație care face cinste generației de absolvenți de anul acesta este faptul că și numărul celor care au obținut media 10 la Bacalaureat, înainte de contestații, este mai mare decât anul precedent. Astfel, anul acesta au obținut cea mai mare medie zece elevi, în vreme ce în 2018 au fost doar doi elevi cu punctaj maxim.

Cele mai mari medii din județ sunt împărțite astfel: trei medii de 10 la Liceul Teoretic „Ovidius”, două medii la Liceul Teoretic „Traian”, tot două medii la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, și câte o medie de 10 de la Colegiul Național „Regina Maria”, una la Liceul Teoretic „George Călinescu” și una la Liceul Internațional de Informatică.

Elevii „de top” ai județului Constanța, care au obținut media 10 la Bacalaureat 2019 sunt: Daniel Ababei, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța, Sabrina Andreea Beleșică – Liceul Teoretic George Călinescu, Mihai Blacioti – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Antonia Raluca Cojocariu – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Andrei Alexandru Cojocaru – Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Iosif Casian Gyulai Mureșan – Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, Elena Mihai – Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

Liceul „Traian” – singurul din județ cu rată de promovare de 100%!

Liceul Teoretic „Traian” Constanța se remarcă, în această sesiune, printre restul unităților școlare din județul de la malul mării, fiind singura unitate care are promovabilitate de 100% la examenul maturității, toți elevii acestei unități de învățământ obținând note de trecere.

„Ne bucurăm foarte mult pentru că suntem pe primul loc, în urma rezultatelor de la Bacalaureat, asta denotă munca elevilor, a cadrelor didactice, a conducerii unității de învățământ. Întreaga perioadă a anului școlar am avut în vedere cele șase clase de a XII-a, cei 182 de elevi pe care i-am dus spre examenul de Bacalaureat, am fost alături de ei tot timpul, le-am spus că examenul este extrem de serios. Variantele care s-au făcut pe tot parcursul anului școlar, la toate disciplinele, au dat rezultate. Elevii s-au mobilizat, de fapt noi ne așteptam la un astfel de rezultat pentru că și la simulare rezultatele obținute la clasa a XII-a au fost foarte bune.

Dovedim încă o dată că suntem un liceu de top, atât la nivel județean, cât și la nivel național, și vreau să felicit toți elevii care au fost la examenul de Bacalaureat, toate cadrele didactice și urăm succes în învățământul superior copiilor noștri”, a afirmat pentru „Replica de Constanța”, prof. Constantin Caracoti, directorul Liceului Teoretic „Traian” Constanța.

La polul opus, sunt și două licee unde promovabilitate a fost zero. Este vorba despre Liceul Tehnologic Ciobanu și Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu” din Deleni. De menționat că, și la acest capitol se remarcă o îmbunătățire, în anii anterior „lista rușinii” cuprinzând mai multe instituții. Totodată, se impune menționat că este posibil ca această situație să se modifice după soluționarea contestațiilor.

Semnal de alarmă: de ce nu s-au prezentat la Bacalaureat 6000 de elevi, la nivelul țării?

La nivel național, din totalul de 136.000 de elevi înscriși, s-au prezentat 129.000, potrivit ministrului Ecaterina Andronescu.

„Au fost 136.000 de elevi înscriși aproximativ, s-au prezentat 129.000. Deci primul semnal de alarmă e ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi ? Care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen? 84 de elevi au fost scoși din examen, un număr exagerat de mare aș putea spune, pentru că știau că pedeapsa este destul de drastică, doi ani de zile nu se mai pot apropia de examenul de bacalaureat dacă au avut tentativă de fraudă", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a remarcat și județele care au obținut peste media națională, respectiv Clujul - cu un procent de aproape 81%, Iași - 76%, Bacău - 75%. Alte patru județe au procente de promovabilitate între 70% și 75%, respectiv Sibiul, Galațiul, Brașovul și Capitala.

De menționat că în perioada 9 - 12 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie. Candidații care nu au promovat se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 - 19 iulie a.c..

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica tre' sa te certifice ei daca esti destul de indoctrinat cu istoria, mediul si limbajul cu viziunea sociala prevazuta de majoritatea ce decide pentru un utopic bun mers al lucrurilor! Mai bine il dadeau pe Oiestianu intre subiecte ca luau cu siguranta mai multi de 10
0
0
Logica ta e a unuia care nu a luat bacalaureatul.
0
0
Cum adica de ce liceu obligatoriu?,pai fara liceu obligatoriu multi profesori ar fi someri cam acelas lucru este si cu bisericile care sunt peste tot.
0
2
Unde e promovabilitate zero inseama ca nu e nevoie de liceu. Deci trebuie inchis. Noi platim din taxe si impozite ...ce?? Boieria celor care se duc la scoala de stat ca sa golaneasca?
3
0
De ce liceu obligatoriu ?---acum 37 la suta n-au nici bac nici meserie si ce fac parintii cu ei ?
3
0
E simplu,fetele la produs,si baietii zidari....Sunt prra inapoiati mental ca sa detina permis de conducere...
4
2
Axiopolis Cernavoda o minunatie de absolventi de bacalaureat...Doar 16 din 89 adica 0,5 % promovabilitate la bacaluaureat.Nu este mai bine sa desfiintati liceul si infiintati scoala profesionala de meserii?.Sau mai bine sa ingrasati acvariul de proxeneti din orasul acvariilor ???.Dragi parinti nu neglijati odraslele cumparati le telefoane cat cartea de mare,autoturisme noi si inscrietii la scoala de sofeuri caci oricum sunt "bate de prosti"din toate punctele de vedere.Succesuri in toamna,la anul sau niciodata.
8
2
E meritul lui Bucovala....
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212