REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Băiat de nouă ani cu o afecţiune rară care i-a afectat pielea şi mucoasele, tratat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Băiat de nouă ani cu o afecţiune rară care i-a afectat pielea şi mucoasele, tratat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Replica API 22 iulie 2022 | 00:00 427

Un băiat de nouă ani cu sindromul Stevens-Johnson, o boală rară care afectează tegumentul şi mucoasele, a fost tratat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, copilul fiind externat în stare bună după ce a stat trei săptămâni la terapie intensivă, potrivit news.ro.

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat miercuri că băiatul a fost internat în spital pe 22 iunie, cu sindrom inflamator accentuat din cauze necunoscute, iar în urma investigaţiei radiologice a fost diagnosticat şi cu pneumonie.

La scurt timp de la internare. copilul a prezentat o erupţie cutanată generalizată, fiind confirmat ulterior sindromul Stevens-Johnson.

"Acest sindrom este o afecţiune acută rară care poate pune în pericol viaţa şi care afectează tegumentul împreună cu mucoasele. De cele mai multe ori, este provocat de administrarea unui medicament la care organismul pacientului are o reacţie alergică. În cazul acestui pacient, boala s-a declanşat în urma administrării de carbazepină, antiepileptic cu proprietăţi anticonvulsivante, sedative şi tranchilizante. Medicaţia a fost prescrisă de medicul specialist neurolog, pe care copilul o începuse cu două zile înainte de apariţia semnelor şi simptomelor", a declarat medicul Florin Roşu, citează stiripesurse.ro.

Potrivit medicului ieşean, 70 la sută din suprafaţa corpului era acoperită de leziuni grave, inclusiv la nivelul globilor oculari.

"În cavitatea bucală pacientul întâmpina dificultăţi la mestecarea şi înghiţirea alimentelor. Gravitatea leziunilor şi pericolul mare de infectare a acestora îl comparau cu un mare ars, astfel că pacientul a fost admis în Terapie Intensivă. Astfel a fost asigurat un mediu cât mai steril posibil pentru a evita orice risc de infectare, risc ce i-ar fi putut fi fatal. În urma tratamentului, evoluţia a fost una lentă, dar favorabilă", a afirmat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului ieşean a mai precizat că după ce a stat trei săptămâni internat la terapie intensivă, băiatul a fost externat, starea lui fiind una bună.

"Cazul băieţelului este unul cu o incidenţă foarte rară. La spitalul nostru au fost înregistrate două cazuri de acest gen anul trecut, dar la persoane adulte", a adăugat medicul Florin Roşu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212