REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Banii de la Sevil Shhaideh, prin PNDL 2, împărţiţi cu două mâini către judeţele conduse de PSD

Banii de la Sevil Shhaideh, prin PNDL 2, împărţiţi cu două mâini către judeţele conduse de PSD

Replica API 21 iulie 2017 | 00:51 333

Constanţa, mai jos de mijlocul listei, cu 693 de milioane

Constanţa, mai jos de mijlocul listei, cu 693 de milioane

PSD Constanţa a ţinut să transmită, cu mândrie, că judeţul Constanţa a primit de la “împărăţie” (ministrul Sevil Shhaideh) o grămadă de bani pentru o parte din proiectele depuse de primării, în speranţa finanţării. “Sute de mii de locuitori ai județului nostru vor beneficia de condiții mai bune de educație și de viață cotidiană, odată cu finalizarea lucrărilor, urmare a faptului că banii alocați vizează cu prioritate rezolvarea nevoile comunităților privind construcția-modernizarea de creșe și școli, alimentarea cu apă, rețeaua de canalizare, construcția, amenajarea ori modernizarea drumurilor”, se arată în comunicatul voios al social-democraţilor constănţeni. Este vorba despre 693 milioane de lei, suma totală a finanțării obiectivelor și proiectelor aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 – PNDL 2.

“Câteva exemple relevante pentru nevoile și așteptările comunităților din județul nostru, care își găsesc răspunsul prin PNDL 2, sunt: înființare grădiniță în localitatea Adamclisi – 1.313.495 lei, construcţie creşă în comuna Cumpăna – 3.055.422 lei, înființare sistem de canalizare menajeră, localitatea Amzacea – 7.018.152 lei, extindere și reabilitare sistem alimentare cu apă sat Cheia – 1.747.338 lei, reabilitare şi modernizare străzi în comuna Cumpăna – 6.400.481 lei, modernizare străzi în localitatea Independenţa – 4.978.634 lei.

Din acest moment revine primarilor fiecărei localități responsabilitatea de a întocmi ori completa documentația legală necesară fiecărui proiect, pentru ca banii să ajungă acolo unde este nevoie de ei”, se arată în comunicatul PSD. De precizat că în Cumpăna este prima PSD, la Amzacea – PSD, la IIndependenţa – PNL, iar la Adamclisi – tot PNL. Însă, exemplele furnizate de PSD nu acoperă întreaga listă de finanţări, însă concluzia generală este că grosul banilor se duce tot spre localităţile conduse de primari PSD din judeţul Constanţa. LISTA COMPLETĂ CU INVESTIŢIILE FINANŢATE ÎN JUDEŢUL CONSTANŢA - AICI

La aceeaşi concluzie ajungem şi la o “scanare” rapidă a listei din toată ţara, cu menţiunea că, deşi PSD Constanţa prezintă alocarea în genul unei “victorii grandioase”, realitatea este că judeţul nostru nu este în top, ci undeva mai jos de mijlocul listei. E bine, totuşi, că nu suntem la coada listei: locul 29 din 42.

În top, conform sumei primite prin PNDL2 se situează Suceava, cu 928,5 milioane de lei, urmat de Caraş Severin – 883,2 milioane lei, Vaslui – 882,2 milioane lei, Teleorman – 875,8 milioane lei, Mehedinţi – 848,9 milioane lei, Botoşani – 847,8 milioane lei, Iaşi – 831,3 milioane lei, Bacău – 827,1 milioane lei, Olt – 823,3 milioane lei, Ialomiţa – 813,8 milioane lei, Dolj – 813 milioane lei, Neamţ – 806,3 milioane lei, Vrancea – 797,6 milioane lei, Giurgiu – 783,9 milioane lei, Prahova – 768,1 milioane lei, Sălaj – 767,6 milioane lei, Călăraşi – 766,1 milioane lei, Tulcea – 761,6 milioane lei, Timiş – 751,4 milioane lei, Bihor – 750,4 milioane lei, Buzău – 747,8 milioane lei, Dâmboviţa – 747,7 milioane lei, Vâlcea – 745,3 milioane lei, Mureş – 737,8 milioane lei, Argeş – 727,9 milioane lei, Maramureş – 715,4 milioane lei, Bistriţa Năsăud – 701,8 milioane lei, Constanţa – 693,2 milioane lei, Gorj – 677,1 milioane lei, Galaţi – 675 milioane lei, Hunedoara – 671,3 milioane lei, Cluj – 670,4 milioane lei, Alba – 650,4 milioane lei, Brăila – 645,9 milioane lei, Arad – 644, 9 milioane lei, Satu Mare – 626 milioane lei, Braşov – 587,1 milioane lei, Sibiu – 557 milioane lei, HArghita – 516,3 milioane lei, Covasna – 392,2 milioane lei, Ilfov – 374,6 milioane lei, Bucureşti – 166,2 milioane lei.

În ceea ce priveşt Bucureştiul, cinci sectoare au primit bani, toate conduse de primari PSD, după cum urmează: Sectorul 2 - 27,8 milioane lei, Sectorul 3 - 74,5 milioane lei, Sectorul 4 - 33,8 milioane lei, Sectorul 5 - 19,3 milioane lei si Sectorul 6 - 10,5 milioane lei.

Surprinzător, judeţul lui Gheorghe Flutur este pe primul loca la suma alocată prin PNDL2, urmat însă de un judeţ care are preşedinte de Consiliu Judeţean de la PSD: Caraş Severin. Şi locul 3 (Vaslui) este un judeţ condus de un social-democrat, iar următorul judeţ pe listă, Teleorman, nici nu mai are nevoie de alte prezentări! Este judeţul de suflet şi de origini al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. La fel, şi judeţul Olt, dar şi Doljul ninistrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu (loc 11, cu 813 milioane lei).

Continuăm prin a arăta că judeţele „verzi”, adică unde UDMR şi PMP au un cuvânt de spus, se situează în coada finanţărilor: Harghita şi Covasna. În schimb, Giurgiu (locul 14) şi Buzău (locul 21), nu se pot plânge în privinţa banilor primiţi, ambele judeţe fiind reprezentate de persoane considerate a fi „fidele” conducerii PSD: sena¬torul Niculae Bădălăuc, respectiv Marcel Ciolacu (vicepremier fără portofoliu în guvernul Tudose). La Braşov, unde preşedinte CJ a fost ales cu susţinerea UDMR şi PER, suma alocată este de doar 587,1 milioane (locul 37), în timp ce Sibiul preşedintelui Klaus Iohhanis ia 557 milioane (locul 38).

Judeţul Argeş (locul 25) punctează interesant în „lista banilor împărţiţi de Sevil Shhaideh): printre obiectivele de investiţii ce vor fi finanţate în Argeş se numără reabilitarea Spitalului Judeţean Argeş şi definitivarea construcţie Spitalului Sf Spiridon Mioveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frumoasa femeie cu o prezenta aparte.Nu ma intereseaza ce face si unde merg banii...doar apreciez capatana cimpanzeului
3
0
doamne, au inceput luptele in primarii pe salarii, salarii din banii contribuabililor, de cand au preluat conducerea acesti analfabeti stiu una si buna , salarii, pensii, sporuri, pentru ei bineinteles. Convins, acestia pot fi inlocuiti numai prn deces
1
0
Fara un titlu corect. Ce, sunt banii lui Shhaideh de acasa?
2
0
Sper sa crapi umflata dracului!!!!
2
1
Draguta, esti in eroare ori ti-a spalat psd creierul. Cta, din pacate, este condusa de o gasca de golani marca psd, care nu face nimic important pt oras. Asa-i , trebuiect pt a primii bani, dar proiectele trebuie facute de cretinii alesi si de tine. Iar gasca face si Sevill care daca nu ar fi sluga lui Dragnea, ar putea discuta cu restul tembelilor si despre cum sa dezvolte Cta. Nu numai functii si spagi sa vorbeasca, sa-si merite banii.Spitalul geme , tiganii ne-au coplesit, mizeria e la ea acasa, nu tu productie doar speculanti si evazionisti, nu tu parcuri si pomi..... PSD nenorocit
6
1
Tot felul de ageamii arunca laturi in capul acestei femei. Ei nu stiu, de pilda, ca banii se dau pe proiecte, nu la intamplare si nici ca jud Suceava, cu cele mai mari sume primite, e condus de Flutur, care nu e PSDist. Dar daca unii gandesc cu alta parte a corpului...Rusine, sunteti jenanti!
5
6
La Castelu ,de 17 ani,Anghel promite camalizare si gaze.Vad ca acum ,cu banii primiti vrea sa faca iluminat public pt a vedea mai bine mizeria si balariile si pt a ne ferii noaptea de hoardele de tigani adusi de el.Apropo,se spune ca sotul dnei vice lucreaza sau are actiumi la o firma care se ocupa cu sistemul de iluminat.Oare este adevarat?
7
0
Mai otomanco, de Constanta, ca municipiu ai auzit? Tu si ceilalti sefuti de pe aici, din guvern, faceti ceva pt orasul asta? Si papagalii de parlamentari de Cta stiu ca ne trebuie un spital regional aici, bateti cu pumnul in masa, daca tot sunteti atat de servili fata de Dragnea. Impaduriti judetul si orasul, nu puneti panselutele lui Pomaconst, ca ne omoara caldurile! Scapati-ne de tiganimea care a invadat orasul, ce ati orbit? Nu vedeti ca toate municipiile au evoluat, numai Constanta decade? Tampitilor, va luati banii degeaba
12
1
Imi vine sa vomit cand citesc ca banii vor ajunge la cetateni si ca astfel se vor rezolva o serie de probleme pentru cetatean. Stim foarte bine unde ajung banii. Stim foarte bine cine gastiga licitatiile pentru lurarile inventate si facute anapoda. Parcuri si locuri de joaca construite la tara. Terenuri de fotbal facute-n panta. Asa ca cine imparte , parte-si face
8
3
Sevil a fost intodeauna baiat bun cu prietenii.
8
0
aveti un control al acestor bani ? ei nu ajung acolo unde trebuie pentru desrvirea locuitorilor comunelor cu foarte multe lipsuri,ajung in buzunarele escrocilor fiind ajutati de catre primari.Executiile lucrarilor raman doar pe hartie ,in teren plangi cu vorbe.exemplul il avem la primaria Costinesti unde banii ajung la firmele fratilor Balan Virgil si Alexandru care sunt bagati la inaintare pentru a suge banii statului imartind cu primarul acre este implicat pana la sange in aceste firme cu utilaje si contracte de executie infrastructura,borduri,pavele ,asfaltare etc.Putina vigilenta nu strica
3
0
Mai da-le o suta in plus! Dupa cum tine mana la gura si dupa uitatura a revarsat sevil o tuse magareasca peste toata tara si bineinteles ca a trimis bani mai multi in judetele in care s-a terminat de mult malaiul si uleiul impartite civilizat la alegeri!
5
0
Femeia asta reprezinta prostia intruchipata, alaturi de Firea si Alcoluta Vasilesexu, adica o sluga si doua tzatze.
11
2
Banii repartizati ptr Jud Constanta,ii imparte,Stroie de la raja?E clar,majoritatea se duc la Cumpana,la amanta lui,Giju,ri restul Baga si el in buzunar,noi cei de rind nu vedem nici o imbunatatire,
12
3
O sclaveta a lu Dragnea.nu trage deloc si pentru orasul asta.Servila , umila, etc
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212