REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Bărbat diagnosticat cu botulism după ce a mâncat o conservă de pește

Bărbat diagnosticat cu botulism după ce a mâncat o conservă de pește

Mariana MURAT 25 aprilie 2024 | 00:00 1440

Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu diagnosticul de botulism. El le-a spus medicilor că a mâncat conserve cu peşte, iar a doua zi au început simptomele. Tratamentul necesar a fost adus de la un spital din Republica Moldova.

Barbat diagnosticat cu botulism dupa ce a mancat o conserva de peste

Pacientul are 51 de ani, este din oraşul Urlaţi, iar pe 9 aprilie a mâncat două conserve cu peşte, primele simptome apărând în ziua următoare, a declarat, marţi, pentru news.ro directorul medical al Spitalului Judeţean Ploieşti, Andrei Ilinca. Iniţial, bărbatul a mers la Spitalul orăşenesc Urlaţi, a primit tratament pentru simptomele digestive, însă în timpul tratamentului au apărut şi simptomele neurologice - nu putea înghiţi şi ridica pleoapele – el fiind trimis la spital la Ploieşti. Reprezentanţii Spitalului Judeţean au solicitat antitoxină botulinică, însă pentru că aceasta nu s-a găsit în România, spitalul a primit două doze de la Spitalul de boli infecţioase din Chişinău.

Bărbatul este internat la Secţia de boli infecţioase din Ploieşti, a primit o doză adusă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, starea lui s-a îmbunătăţit. Marţi, la Ploieşti va fi adusă şi a doua doză de antitoxină de la spitalul din Republica Moldova, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si mizerie materiala si subfinantare crunte in sanatate daca am ajuns sa ne imprumutam de tratamente de la cea mai saraca tara din europa; sa speram ca scapam de ciolacu si echipa lui de kktt cat mai curand asa cum se zvoneste si vine altul cu mai mult bun simt si finanteaza mai mult si face ordine cat de cat in sanatate cu toate ca la deficitul bugetar si datoria imense pe care le avem sperantele sunt spre zero
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272