REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bărbat DISPĂRUT DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. 'Ne este teamă că L-AU MÂNCAT CÂINII!'

Bărbat DISPĂRUT DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. 'Ne este teamă că L-AU MÂNCAT CÂINII!'

Replica API 8 iunie 2019 | 10:49 366

Un bărbat din satul constănțean Dorobanțu este dispărut de aproape două săptămâni. Familia este alertată și spune că nu avea unde să plece, mai ales că a dispărut în timpul nopții, îmbrăcat doar în pantaloni scurți. Rudele se tem ca nu cumva să fi fost „mâncat de câini”, mai ales că la groapa de gunoi de la marginea satului, unde sunt aruncate leșuri de animale, sunt zeci de câini sălbăticiți deja!

Familia lui Gheorghe Aiftimie, de 42 de ani, din satul constănțean Dorobanțu, comuna Nicolae Bălcescu, este alertată. Ultima dată când a fost văzut bărbatul a fost în noaptea de 26 spre 27 mai, pe stradă, iar de atunci nu mai știe nimeni nimic de el.

Surorile bărbatului admit că acesta obișnuia să bea, chiar în cantități considerabile, nu avea loc de muncă stabil și se întâmpla să mai adoarmă în câte un șanț, la marginea drumului. Așa s-a întâmplat și în seara zilei de duminică, 26 mai a.c.. „A fost de a votat, apoi a băut și a dormit în șanțul de pe strada Liliacului. Au fost mai multe persoane care au spus că erau să îl calce cu mașina. Ultima persoană care l-a văzut, în jurul orei 23,30 noaptea, a fost un vecin, care ne-a spus că era în picioarele goale și doar cu o pereche de pantaloni scurți pe el și mergea spre magazin. Acasă nu a mai ajuns. El avea la el în gazdă un bătrânel, care nu are unde să stea și îl primise din milă; bătrânelul ne-a spus că nu a mai ajuns acasă.

Adidașii cu care era încălțat i-am găsit în plină stradă, în dreptul locului unde a căzut în șanț, iar tricoul l-am găsit mai încolo. Dar de el nicio urmă, nu mai știm nimic”, au povestit rudele bărbatului.

„E drept, sunt oameni prin sat care spun „Dă-l încolo de bețiv!”. Pentru că da, bea mult, mergea la muncă cu ziua, prin sat, atunci când găsea, nu era căsătorit. Da, nu era perfect, dar este fratele nostru și vrem să îl găsim, măcar să îl înmormântăm creștinește dacă a pățit ceva”, a adăugat sora bărbatului.

Rudele au sesizat și la Poliția Nicolae Bălcescu dispariția, ba mai mult au realizat mai multe afișe cu poza bărbatului, pe care le-au lipit prin Constanța și localitățile din împrejurimi. Poate l-a văzut cineva pe Gigel Aiftimie și le va da vreo informație. Nu cred însă că acesta ar fi plecat din localitate, la muncă în altă parte sau poate la vreun amic, în miez de noapte și îmbrăcat doar în pantaloni scurți. „Unde să plece la muncă, în miez de noapte? El muncea pe aici, prin sat, nu a plecat până acum. Apoi, nu avea prieteni la care să meargă”, au adăugat rudele.

În schimb, surorile se tem ca nu cumva bărbatul să fi fost atacat de câinii maidanezi, sălbăticiți deja, care își fac veacul la marginea satului, în zona unei gropi de gunoi unde este o groapă comună și unde sunt aruncate leșuri de animale. „Ne gândim poate l-au mâncat câinii. L-am căutat pe câmpuri, prin apropierea satului, este și o livadă părăsită. Nu l-am găsit. Dar dacă l-au atacat câinii și l-au sfâșiat? A mai fost un caz, acum câțiva ani, când a dispărut un bătrânel și nu s-a mai găsit decât căciula lui, la fel, se spune că l-au atacat câinii”, spune sora bărbatului.

De menționat și faptul că bărbatul avea o mare supărare: în urmă cu ceva vreme, spun rudele, a fost păcălit de un sătean și a făcut un credit pentru acesta, cu actul lui de identitate, pentru achiziționarea unui televizor și a unui telefon. „Băiatul acela și-a luat bunurile, iar fratele meu a rămas cu ratele. Avea deja vreo 200 de milioane de plată și mereu spunea că va ajunge la pușcărie nevinovat. Îl luase frica și de aceea bea și mai mult”, spune sora dispărutului.

Dispariția a fost semnalată și Poliției Nicolae Bălcescu. Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, „la data de 31 mai a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un bărbat, de 45 de ani, din localitatea Nicolae Bălcescu, sat Dorobanţu, ar fi părăsit în mod voluntar domiciliul. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că persoana în cauză este cunoscută ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice, fără a avea un loc de muncă stabil. La momentul plecării, bărbatul purta doar pantaloni de culoare închisă.

Polițiștii constănțeni efectuează verificări pentru identificarea bărbatului în cauză”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fii om macar aici nu ne jicni pe toti uitate la tn si vb de altu mars la mancat vacat
0
0
Am uitat sa spun ca sunt un postac pesedist ramas fara salariu de cand e dragnea la inchisoare si acu sug si eu puli sa nu mor de foame
2
0
Este doar inceputul sa vedeti ce muie o sa luati de la pnl fiindca va ti cacat pe psd
4
10
Aia pe acolo nu au bani nici sa se stearga la cur dupa ce se caca si vrei sa dea primarul in judecata?! Hai sa fim seriosi.
2
1
Daca l-au mancat cainii dati in judecata primarul - primaria caci nu a asigurat siguranta cetatenilor in satul sau comuna respectiva. Cereti despagubiri astfel incat sa plateasca 5 generatii ale primarului de aici in colo. Numai asa ii vom face sa-si indeplineasca atributiile ce le au.
10
5
ce titlu tendentios, daca eram caine va dadeam in judecata..
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218