REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bătaie pe terenurile din Tabăra Năvodari: Sind România şi-a recuperat un teren de la Consiliul Local

Bătaie pe terenurile din Tabăra Năvodari: Sind România şi-a recuperat un teren de la Consiliul Local

Replica API 5 mai 2018 | 00:00 1622

La instanţă

La instanţă

Judecătoria Constanţa a admis, vineri, cererea formulată de Sind România SRL, cu privire la repunerea în posesie a unui teren situat în Tabăra Năvodari, cu care este în litigiu de câţiva ani buni. Este vorba despre o suprafaţă de 581.373 metri pătraţi, pe care se află mai multe clădiri, teren care a făcut obiectul unei executări silite în urmă cu 6 ani. De precizat că SC Sind România SRL este urmaşa fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din România, desfiinţată în 1990, aceasta fiind adevăratul proprietar al Taberei de copii, tototadă fiind cea care exploatează această tabără.

„Moştenirea” a fost „consfinţită” prin sentinţa civilă 269/1993 a Curţii Supreme de Justiţie a României, care a statuat că toate bunurile Complexului de Odihnă Năvodari au intrat în proprietatea Sind-România SRL. 18 ani mai târziu, în baza unor hotărâri judecătoreşti, Consiliul Local Năvodari a hotărât, prin hotărâre de consiliu, înfiinţarea SC Tabăra Năvodari SA, care a trecut în patrimoniul privat al primăriei şi la care administraţia locală este acţionar cu 40% din acţiuni.

Atunci au început litigiile dintre cele două societăţi, care îşi atribuiau imobilele deţinute anterior de fostele sindicate, în perioada comunistă. Au fost invocat inclusiv faptul că procurorii DNA au stabilit, în urma cercetărilor, că cele patru mari confederaţii sindicale, care au format SC Sind România SRL au luat tot patrimoniul în mod fraudulos. În 2012 s-a trecut chiar la executare silită a acestei societăţi, de către Tabăra Năvodari SA, iar după alţi ani şi ani de proces, Judecătoria Constanţa a decis întoarcerea executării silite, în sensul de a repune părţile în posturile anterioare.

„Admite cererea de întoarcere a executării silite, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamanta Sind România S.R.L. în contradictoriu cu pârâţii Tabăra Năvodari S.A. şi Oraşul Năvodari şi cu intervenienta în interesul pârâţilor Confederaţia Generală a Muncii - Uniunea Generală a Sindicatelor din România – C.G.M. – U.G.S.R. (fosta Uniunea Generală a Sindicatelor din România). Obligă pârâta Tabăra Năvodari S.A. să lase reclamantei în liniştită posesie bunul imobil-teren în suprafaţă de 581.373 de metri pătraţi, precum şi în deplină proprietate şi liniştită posesie bunurile imobile-construcţii, edificate pe acest teren, astfel cum acestea au fost identificate în cuprinsul procesului-verbal întocmit de executorul judecătoresc DEACU VASILE în data de 29.05.2012 în cadrul dosarului său de executare silită nr. 667/2012 (filele 50-51, vol. I dosar), în cuprinsul tabelului - parte integrantă a actului constitutiv al pârâtei Tabăra Năvodari S.A., precum şi în anexele nr. 2 şi 3 ale Hotărârii Consiliului Local al Oraşului Năvodari nr. 152/28.07.2011(filele 101-112, vol. I dosar).

Obligă pârâta Tabăra Năvodari S.A. să lase reclamantei în deplină proprietate şi deplină posesie bunurile mobile existente în construcţiile menţionate în paragraful precedent, astfel cum acestea au fost individualizate în cuprinsul anexei la procesul-verbal întocmit de executorul judecătoresc DEACU VASILE în data de 29.05.2012 în cadrul dosarului său de executare silită nr. 667/2012, anexă întocmită de comisia de inventariere constituită în acest scop din reprezentanţi ai reclamantei Sind România S.R.L. şi ai pârâtei Tabăra Năvodari S.A. şi materializată în procesul-verbal nr. 11/05.06.2012 şi în anexa 1 a acestuia (filele 53-67, vol. I dosar). Ia act de manifestarea de voinţă a reclamantei şi a pârâtei Tabăra Năvodari S.A. în sensul solicitării cheltuielilor de judecată ocazionate de soluţionarea cauzei pe cale separată. Respinge, ca neîntemeiată, cererea pârâtului Oraşul Năvodari de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de soluţionarea cauzei. Cu drept de a formula cerere de recurs, care se depune la Judecătoria Constanţa, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 03.05.2018”, se arată în încheierea de şedinţă.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baronii Sindicali au folosit acte false sa castige si au dat spaga sute de mii de euro prin Mohamad Murad la judecatorii din Braila , Galati , Constanta si Bucuresti ! Arabii vor sa puna mana pe Tabara de copii si pionieri !
0
0
saplatesca matei si consilierii lui nu orasul
1
1
Lui sarbu cine ia dat 2,5 hectare
0
0
Aspiratorul de patrimonii cine o fi de 30 de ani in Ro bai da cat draq mai furati
0
0
Matei vorbea de statu paralel pe 21 noiembrie 2017... in timp ce facea o baie de multime pe holul primariei...
2
0
Au dat pamant la patronu de la excelsior in zona el comandante navodari un control se poate?
2
0
La Deacu lucrurile sunt mai complicate, are datorii la Anaf de peste 2 mil de lei. Verificati portalul Judecatoriei sa vedeti ca de 2 ani sa chinuie sa faca partaj, iar experta nu se prezinta, ca este sotia colegului executor, Aragea. Alooo, un DNA Constanta ceva, ne aude???????
8
0
Acum clanul consilierilor locali hotii ce dracu fac ... Matei si Moruti
7
1
Pai .. cu Deacu cum ramane ?? Trebuie dosar penal si pt el .. a facut numai japca cu executarile
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614