REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Beat mort, dirija circulația în fața Primăriei Tortomanu

Beat mort, dirija circulația în fața Primăriei Tortomanu

Replica API 12 aprilie 2022 | 21:04 1514

Constantin Cocoș, din Medgidia, a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. În urma contopirii cu alte pedepse, acesta urmează să stea după gratii 5 ani. Sentința a fost dată de Judecătoria Medgidia, pe 23 martie 2022, și nu este definitivă. Menționăm că, inițial, inculpatul a fost acuzat și de ultraj însă a fost achitat în această speță. Inculpatul este acuzat că a avut altercații cu mai multe persoane, pe care le-a și amenințat cu moartea și cu bătaia, și că a "dirijat" circulația, aruncând cu pietre spre autovehiculele care circulau pe stradă.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit anchetei, inculpatul, aflat în fața primăriei din Tortomanu, și sub influența alcoolului, a început să amenințe un minor cu moartea și a încercat să îl lovească pe acesta. După ce în favoarea minorului a intervenit tatăl acestuia, inculpatul a continuat circul, amenințând în continuarea lumea de pe stradă cu bătaia și cu moartea și aruncând cu pietre în autovehiculele care treceau pe stradă. Mai mult decât atât, acesta a început să înjure Poliția Locală. Într-un final, la fața locului s-au prezentat un echipaj de Poliție Locală, care au reușit să îl imobilizeze și să îl bage în mașina poliției. Pe când încercau să îl bage în mașină, acesta i-a amenința că le sparge geamurile la mașină și că le dă în cap.

Instanța a constatat că elementul material al laturii obiective este reprezentat de acţiunea inculpatului de a se manifesta agresiv verbal faţă de cei prezenți la faţa locului și de a exercita violențe asupra unora dintre aceştia, cu consecinţa tulburării ordinii și liniştii publice. La stabilirea pedepsei, instanța a avut în vedere, modul şi împrejurările de săvârşire a faptelor – în public, valorile sociale lezate şi ocrotite de normele penale, respectiv relaţiile sociale vizând convieţuirea socială, urmările produse, impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte, care atrag în mod necondiţionat oprobriul public, şi impun, corelativ, o reacţie fermă de reprimare şi sancţionare din partea autorităţilor judiciare, dar şi datele personale ale inculpatului, care este în vârstă de 22 de ani, nu are studii, nu a satisfăcut stagiul militar, este necăsătorit, nu are ocupație, este recidivist, iar pe parcursul procesului penal a avut o atitudine relativ cooperantă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
handicapatelor!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272