REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord! Investitorul, un italian cu relații la Primărie

Bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord! Investitorul, un italian cu relații la Primărie

Replica API 9 februarie 2020 | 14:01 693

Nemulţumiri în rândul constănţenilor din Faleză Nord, după ce un investititor a început procedura de edificare a unui mastodont cu 18 etaje.

"Nu e normal ce se întâmplă. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu se întâmpla așa ceva", spun cei prezenți la fața locului.

„Primăria Constanţa nu mai retrocedează doar spaţii verzi, ci şi trotuare ale blocurilor deja existente, iluminat stradal, ba chiar şi drumuri publice?”, a spus un locuitor din zonă.

Dezvoltatorul este SC Total Financial Consulting SRL, administrată de un italian, Piccin Maurizio. Acelaşi care este asociat şi la firma Alcor Merchant SRL, deţinută de soţii Bârcă, cea care a demarat, iniţial, procedurile pentru realizarea complexului.

În 2005, societatea Alcor Merchant SRL a elaborat Planul Urbanitic de Detaliu pentru construcţia de pe Faleză Nord, la doar un an după ce a obţinut etrenul în suprafaţă de 2950 mp. PUD-ul prevedea construcţia unui imobil 2S+P+18E locuinţe şi restaurant pe strada Unirii nr.10, pe terenul in supra faţă de 2950 mp, proprietate particulară SC ALCOR MERCHANT SRL, deţinută de soţii Cristian şi Oana Bârcă, şi italianul Piccin Maurizio. Potrivit PUD, se propune construirea unui bloc cu apartamente cu regimiu de inaljime de S1+S2+P-+-18 E cu restaurant panoramic la ultimul etaj şi un corp de clădire SI+S2+P parţial având funcţiunea garaj şi sala de sport. Acelaşi PUD a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. Proiectul a fost intitulat „Solaris Tower”. Se pare că proiectul cu 18 etaje din Faleză Nord a fost „cedat” partenerului italian, ce deţine firma SC Total Financial Consulting SRL. Lucrările au început deja, însă se preconizează un război lung cu investitorul, în contextul în care constănţenii din zonă anunţă că vor bloca poriectul.

Soţii Bârcă, care administrează Alcor Merchant SRL, mai deţin şi alte firme, printre care Alcor Construct, ce aflat implicată în proiectul lui Radu Mazăre, Locuinţe pentru tineri pe Baba Novac, însă care s-a retras, ulterior. Societatea Alcor Construct este în procedură de faliment din 2011, acţiunea fiind depusă pe roulul Tribunalului Constanţa în 2010. Printe creditorii care s-au înscris în masa credală este şi consilierul Alexandru Bogdan Bola, ce se află pe lista celor care au plătit parţial sau integral apartamentele de la Orion, ridicat de Alcor Construct, dar nu au mai intrat în posesia lor din cauza falimentului Alcor Construct.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce manipulare ordinara pusa la cale de Chitac si Stelian!
1
0
Cam putine etaje 18. Macar 24 daca tot vor sa faca ceva. Vin alegerile peste 4 luni.
0
1
20.57 muye cu caca neam de zdrente. Huo neam de secaturi si koorve
2
4
Pentru make de la 18:48, sa-ti dam la muie prostule. Tie si neamului tau de urecheati.
5
3
Muye psd muye fagabou. Barca si Maurizio make ? Mokanes secaturi si koorve. Huo scarba.
7
5
Nu italian !!!! Doar machidonii au voie sa construiasca!
7
5
Cel care distruge Constanta!
12
7
Cristi Barca e un mare jmeker, a fost primul care a adus in C-ta tamplaria din aluminiu. A fost un pionier in ac domeniu. Apoi a dat-o pe constructii de blocuri de apart, pe vremea cand makidonii nici nu visau la asa ceva.
4
8
S-au intalnit hotii cu prostii, nu au autorizatie de la primarie pt constructie dar au autorizatie de imprejmuire de la primarie. Pe fata, taica! Dati-i in judecata, s-au mai castigat procese cred ca de dl avocat Stelian Ion. Forza, nu va lasati!
13
1
Ce treaba are Fagadau cand astia nici nu au autorizatie? Toata lumea vorbeste in necunostinta de cauza. Cand Mazare a vandut terenurile unde erau asa zisii salvatori ai orasului? Toate s au vandut prin Consiliul Local. Atunci Stelica Ion avea treaba la Raedpp ca manca doar la aceeasi masa cu Mazare, iar nea Vergil era pe la institut fara sa ii pese de acest oras. A plecat Mazare si au iesit cartitele la iveala, vazand ca e loc de a se urca pe cadavre. Urata natie sunt Constantenii. Si prosti si fuduli. De asta sunt condusi de cine sunt si de asta vor fi condusi de alti profitori de fake news.
14
10
De fagadau nu a favut nimic. A dat doar autorizatii pe spagi.
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272