REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bloc cu 6 etaje pe un sit urban, în apropierea Universității Ovidius. Investitorul, surpriză!

Bloc cu 6 etaje pe un sit urban, în apropierea Universității Ovidius. Investitorul, surpriză!

Replica API 12 septembrie 2019 | 14:57 1011

Firma care a ridicat blocul cu 11 etaje din apropierea Inspectoratului Judeţean Constanţa, fără a respecta în totalitate legea, după opinia inspectorilor în construcții, intenționează să investească în aceeași zonă. În acest sens, SC Blue Bike Development SRL consultă publicul cu privire la elaborarea unui PUD, urmând ca cetățenii să-și exprime poziți: sunt sau nu de acord cu construcția blocului de 6 etaje. De precizat faptul că zona vizată se încadrează în Lista Monumentelor Istorice, aprobată prin ordinul Ministerului Culturii și Cultelor din 2004, fiind sit urban.

Primăria Constanța a publicat anunțul de consultare asupra propunerilor preliminare privind elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, pentru Bd.Mamaia 161, în apropierea Universității Ovidius. Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile la sediul Primariei municipiului în perioada 11.09.2019-26.09.2019 între orele 08:00 - 16:00. De precizat faptul că, după parcurgerea tuturor pașilor legali, societatea va ridica în această zonă un imobil cu 6 etaje.

Firma care a inițiat PUD este SC Blue Bike Development SRL, aceeași care a construit și imobilul cu 11 etaje de pe strada Renașterii nr 2. Despre această construcție, în februarie 2018, Inspectoratul de Stat în Construcții a înștiințat Prefectura Constanţa de faptul că, urmare a sesizării unui constănţean, au fost efectuate verificări referitoare la legalitatea adoptării de către Consiliul Local al a H.C.L.M nr. 125/07.03.2007, hotărâre care a stat la baza construcției. S-a apreciat de către Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat că HCLM 125/2007 a fost adoptat cu nerespectarea prevederilor legale în materie. În urma controlului efectuat s-a întocmit proces verbal în cuprinsul căruia s-a consemnat lipsa avizului Ministerului Culturii, imobilul aflându-se în zonă protejată, lipsa avizului Consiliului Județean Constanţa, precum și lipsa avizului deținătorului de rețea de electricitate. Prefectura Constanţa a deschis acţiune în instanţă, solicitând anularea HCLM 125 însă, în aprilie, Tribunalul a respins acţiunea, pe motiv că a fost înaintată prea târziu. Pe 3 iulie, magistraţii s-au pronunţat definitiv, în sensul că au respins recursul reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Societatea este controlată de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre. Firma mai are construcții și în staţiunea Mamaia, dar și în cartierele Baba Novac, Compozitorilor și Faleză Nord.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La oamenii care au case in jur se gandesc hahalerele astea? Ii doare la basca. Doar banii ii intereseaza. Niste animale cu chip de om. Au devalizat toata Constanta A ajuns orasul asta de tot rasul tarii. Mizerie si constructii de a valma.
0
0
In 5 ani voi mucanii va veti lua bagajele si plecati din constanta , noi tiganii arabii si turcii va controlam , voi ramaneti cu scrisul , noi cu anafu blocurile
4
4
Macidoni imputiti cu miros de cacat de oaie salta blocuri de stau sa cada
8
4
dintre asociati doar stere iorgoveanu e make, restul sunt romanasi de-ai vostri, asa ca ciocul mic si joc de glezne
5
3
Si Galani? Ca scriati in ziar nu de mult ce mangle si nenorociri a facut cu blocul ala. A venit cu spaga la ziar de nu mai spuneti nimic?
8
0
Ca la noi la nimeni la cacat cu Constanta si cu toata Romania vor plange nepotii , copii la ce sa distrus de 30 de ani incoace plus vor plati tribut ca de 30 de ani se fura si se inprumuta guvernul Romaniei .
9
0
iubesc constanta!
6
1
Fagadau si gasca din primarie ! Cat o sa mai rezistati ! Coruptilor !
23
1
E pentru catei
16
2
Noi stefaneii macaci am aparat acest oras de straini, deci noi suntem sefii vostrii
8
2
cand aprobi un PUZ ii obligi pe constructorii de blocuri sa respecte anumite proiecte asa e afara, privit cum arata blocurile pe bdul mamaia de la capitol la spitalul militar si cum arata de la spitalul militar la delfinariu: ghiveci.
26
1
In primul rand ne-am saturat de atatea blocuri. Nu le mai veam. In al doilea rand consultarea cetatenilor este o mare aiureala. Ca un cetatean sa gaseasca pe site-ul Primariei proiectul construirii unui bloc, trebuie sa piarda o zi intreaga, dar si sa stie dinainte ca acesta a fost publicat. Curat murdar.
31
1
Se cere parerea locuitorilor din zona pentru a ignorao
35
0
nu cumparati apartamente de la machedoni.
43
2
Oricati bani ar fura si oricate averi ar strange, machidonii tot niste tarani analfabeti vor ramane. Si cele mai amuzante sunt nevestele de machidoni, isi dau niste aere, probabil confunda Cogealacul natal cu Paris sau Milano de unde isi fac piata cu banii furati de sotii lor, fosti ospatari sau ciobani.
52
3
Suge-o date-n mm de mucan puturos
7
41
Astia si cafeaua tot cu branza o beau....iar in paharul cu wiskey in loc de gheata pun cacareze de oaie merinos
58
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218