REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

BOMBĂ! Dănuț Epure CANDIDEAZĂ la funcția de RECTOR al Universității Ovidius!

BOMBĂ! Dănuț Epure CANDIDEAZĂ la funcția de RECTOR al Universității Ovidius!

Replica API 11 martie 2020 | 10:46 3040

Candidat surpriză pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius. Dacă, până acum, se ştia că singurii candidaţi sunt decanul de la Facultatea de Medicină, conf. univ. dr. Dan Iliescu, Prof.Univ.Dr. Octavian Dumitru Unc, de la Facultatea de Medicină şi Mamut Eden, iată că un nou nume apare pe listă. Surpriza vine din partea fostului rector, Dănuț Epure.

Dănuț Epure

Potrivit unor surse bine informate, Dănuţ Epure intenţionează să revină la conducerea UOV. Trebuie precizat faptul că, deocamdată, documentaţia depusă de Epure pentru candidatură se află în analiză, pentru a se constata dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, în contextul în care acesta nu este cadru universitar la Ovidius.

În cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius s-au înscris, în mod oficial, decanul de la Facultatea de Medicină, conf. univ. dr. Dan Iliescu și Prof.Univ.Dr. Octavian Dumitru Unc, de la Facultatea de Medicină, dar şi Eden Mamut, care au anunțat că-și vor depune candidaturile. Numai că, se anunță și un al patrulea candidat, în persoana lui Dănuț Epure, fostul rector. El a ocupat funcția până în 2013, atunci când a fost suspendat din funcție de ministrul Educației, pe toată perioada anchetei penale. Ulterior, în 2015, a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare, cu suspendare. În septembrie 2013, Tiberius Dănuţ Epure, fost rector al Universităţii Ovidius, a fost trimis în judecată alături de Gabriela Stanciu, prorector la data faptelor, Lucica Toader şi Stere Tala. Mai exact, el a fost acuzat că, în perioada 2012 - 2013, a luat mită de la mai multe persoane pentru a le facilita admiterea în cadrul universităţii, la fel şi Gabriela Stanciu. Apoi, potrivit anchetatorilor, cei doi puneau la dispoziţia candidaţilor subiectele. Gabriela Stanciu a fost achitată de magistrați, atât pe fond cât și la recurs, întrucât fapta în ceea ce o privește nu există.

De precizat faptul că Epure s-a ales si cu pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia de rector la orice instituţie de învăţământ, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. Această perioadă s-a scurs, așa că, din punct de vedere legal, poate candida, spun aceleaşi surse.

Contactat pentru un punct de vedere, Dănuț Epure nu a confirmat, însă nici nu a infirmat zvonul. ”O să vorbim”, a spus el. Și tăcerea este un răspuns. Iar, un alt aspect care întărește ideea potrivit căreia intenționează să candideze sunt două acţiuni depuse recent în instanță, împotriva Ministerului Educației Naționale și a Universității Ovidius, solicitând suspendarea, respectiv anularea unui act administrativ. În ceea ce priveşte cererea de suspendare, Epure a primit termen pentru 11 martie. Dosarul prin intermediul căruia cerere anularea actului nu a primit un prim termen de judecată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Iepure! Ai un tupeu fantastic! L-ai accentuat in cei 7 ani de acasa? Nu cei de educatie ca tu nu ai nici un gram. In cei de pe tusa. Ia mai lauda-te putin ca nu mai stim cum este sa predai lectii la prosti. Recomand melodii de pian pentru tine sa te mai linistesti si tu ca esti tare nerabdator sa mai treci prin fata UOC. Cel mai bun rector pe care la avut universitatea vreodata pana in iulie 2013 cand a condus-o cu brio spre cel mai mare scandal de coruptie din istorie. Asta inseamna ca ai fost cel mai bun.....la luat spaga. Stiu, stiu, nu te scuza. Oricum si tu stii ca minti
1
2
Sa le fie rusine profesorilor, aia putin, care il mai sustin pe condamnatul pentru coruptie DANUT TIBERIUS EPURE. Care nu mai are calitatea de profesor in cadrul UOC si nu mai poate candida la functia de rector. Aceasta stire va ramane in istorie ca un ultim moment rusinos in cariera acestor penali. Rusine!
2
4
Huuuoooooo, Huuuoooooo, huuuoooooo
0
4
am renuntat la facultate, acum cred ca a sosit timpul sa plec din tara, aici nu mai e nimic
6
2
Ca esti tampit mi-am dat seama dar am o curiozitate.....ce te frustreaza mai rau: ca tipa arata bine, ca este inteligenta sau ca are doua bmw-uri? Sau esti vulpea care nu a ajuns la struguri si inca mai salivezi??? Ne crezi prosti??
17
4
bobe vorbeste de borfasi? Dar aia care aranjeaza alegeri in universitate ce sunt? Intrebati la Ovidius: cine este cunoscut ca cel mai mare borfas care FURA cu acte? Sau cine e cel care aranjeaza liste si alegeri? Dar in trecut, cu cine aranja epure examanele? Dar intalnirile cu studentele? Dar aranjor -sef de alegeri, liste cine este in universitate? Deci cine e borfas?
13
1
Puscariasul ??? Hahahahahahah !!!
6
4
Incet, incet, ajungem ultimii
7
4
Papuasul puscarias mai vrea o data.
8
4
Privire de avar calic
7
3
cum naiba sa stai in pat cu nespalatul asta? sa ti-o mai si tragi cu el! iti dai seama ce caracter are chimista. daca chimista la infatuarea ei s-a pretat la asa ceva, e clar ce fel de femeie e. decat un asa ghinion sa ai o astfel de femee langa tine, mai bine lipsa, dar pana la urma e tare chimista, a facut fraierul de epure puscarie in locul ei. asa si merita un dobitoc ca epure. nu de alta, dar meritau sa imparta amandoi celula la puscarie.
10
11
ma simt bine sa stiu ca epure tanjeste dupa mine si dupa gaurica mea. l-am iubit si m-a dezamagit. a fugit inapoi la nevasta, dar sexul care l-am facut cu el nu se compara cu absolut nimic. e atat de pasional incat totul dura 5 minute si ma enervam, dar era o asa placere cand isi folosea organul limba. nevasta lui si acum ma uraste. am petrecut atatea clipe frumoase impreuna. i-as mai fi facut inca un copil, dar a ales sa plece la puscarie. inca te iubesc dane, nimeni nu m-a satisfacut ca tine. chiar te iubesc!
11
13
Daca sunt minciuni, ce ce nu iese Epure la televizor sa ne spuna odata adevarul? Sa raspunda si intrebarilor constantenilor, ca Univesritatea nu este doar a unora. Este Constantei! Are curaj? Daca este barbat sa o faca! Nu sa stea ascuns si sa minta si sa se victimizeze, cum stie el mai bine! Daca Esti barbat raspunde!
8
4
...Ovidius, ajunge cu adevarat la categoria mediocritate cu individul asta...
8
5
Asta arata cat de jos a ajuns Universitatea Ovidius din cauza acestui nemernic!
14
5
ne-ati tot frecat creierii cu strada asta. ba lepra de epure, este mata proprietara la blocul ala sau nu? daca da, de unde a avut mata bani sa ridice ditamai blocul in conditiile in care tu nu mai muncesti de 7-8 ani
17
4
conpetentza
6
2
Reducereee la su iecte de admitere
7
5
cand te stii ca esti hot, incepi sa "urli" ca romanii sunt sifoane. cand veniturile sunt legale te "doare-n" pix. totusi, reclamatia ramane un fapt real. acum nu ne "dorim" ca proprietarul sa se duca la cele sfinte ca sa nu mai fie cineva care sa dea raspunsuri la intrebarile ANAF, sa citim istoria? care istorie? proprietarul la calarasi-59 stie ce inseamna istorie? nu cred! mai degraba stie ca are um imobil construit pe spagi si vreodata va trebui sa justifice banii pentru investitie. e greu sa te stii ca ai probleme cu veniturile, dar pana la urma te resemnezi ca ajuti statul roman.
15
6
s-a pisat pe DNA. in timpul interogatoriului i-a dat o muie procurorului cerbu. se lauda ca procurorul cerbu i-a inghitit-o pe toata.
14
12
Dupa virulenta comentariilor si minciunile aferente se vede de la distanta ca Epure va castiga.
16
11
Romanul sifon nu poate sa se abtina. El este cinstitul care vrea lege si dreptate. Neam de sifoane si de vanzatori. Citiri istoria si veti vedea ca am dreptate. Natie de kkt. Pacat
15
18
Da-le muie Dane si fii rector. Te voteaza majoritatea
14
26
isi da singur comenturi. ce tacanit. bah narcisistule, tu te mai uiti in oglinda ca sa te vezi cum arati? tot mersul ala balanganit il ai? cum naiba te-a luat de sot? nu te-a pus in fata oglinzii inainte de verigheta? cum naiba sa faci copii cu unul ca tine? bai baiete, tu sfidezi orice lege a naturii in materie de uratenie.
30
15
cica terenul si constructia sunt ale unui proprietar fara o zi pe cartea de munca. o mica reclamatie la ANAF-PFAM poate schimba radical situatia. ce e in urma, acolo ramane, nu se sterge. sa dai spaga ca sa scapi? cam nasol! la ce foame de bani are statul roman o astfel de reclamatie e mana cereasca pentru statul roman
20
11
Cel mai bun rector din istoria UOC. Succes, domn profesor!
22
28

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272