REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Bucurie mare printre exportatorii de cereale, după anunţul lui Vela

Bucurie mare printre exportatorii de cereale, după anunţul lui Vela

Replica API 18 aprilie 2020 | 08:50 1869

Ordonanța Militară numărul 8 a adus cu sine și interzicerea exportului pentru grâu, orez, orz, soia, porumb, motivul fiind acela că rezerva de stat a României ar fi fost afectată din cauza secetei care ar urma să lovească agricultura. Speriat însă de implicațiile pe care le-ar fi adus această măsură, ministrul Vela a revenit la sentimente mai bune și prin Ordonanța numărul 9 a revocat această interzicere a exportului, în acest fel deblocând activitatea firmelor din portul Constanța al căror principal obiect de activitate este chiar exportul de cereale.

Replica a atras atenția că interzicerea exportului de cereale este o măsură proastă

Așa cum Replica a semnalat, într-unul din articolele trecute, măsura interzicerii exportului de cereale a paralizat activitatea unor firme din portul Constanța, care aveau contracte în derulare și ale căror nave erau încărcate și gata de plecare spre Occident. Pe lângă aceasta, implicațiile financiare erau mult mai mari, costurile unei zile de întârziere a unei nave fiind exorbitante. Iată însă că ministrul Vela, ca un adevărat magician, a făcut să dispară prevederile Ordonanței numărul 8, și prin următoarea ordonanță a anulat interzicerea exportului de cereale astfel că totul a revenit la normal.

Aveam o navă încărcată gata de plecare

Iată ce au declarat reprezentanții unei firme de import-export cereale, pentru ziarul Replica: ”Mulțumim celor care s-au gândit și la noi și au permis în continuare exportul de cereale. Deja ne gândeam să dăm în șomaj tehnic toți angajații, pentru că nu ne mai permiteam să îi plătim în acele condiții. Aveam de aproape o săptămână în dană o navă gata să plece, dar din cauza acelei măsuri nu a putut pleca”.

Citeşte şi:

Nave ÎNCĂRCATE cu cereale, BLOCATE în Portul Constanța

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai ca e bine , guvernu santajeaza exportatori ce au si cat au voie
0
0
produsele astea tot la noi se vor intoarce dar cu pret inzecit si apropo navele nici nu parasesc romania doar se muta la alta dana si se descarca zicandu-ne ca vine de nustiu unde
3
0
replica oului.Vreau sa trimit un mesaj FARA caractere nepermise.Muistilor.Asta e permis?Ia sa vad?
3
1
Vela propulseaza nava dupa cum bate Vantu.
11
0
Astia sunt penelistii... nici pisici, care la auzul pumnului in masa au facut pe ei! Tara este vanduta. Nu ne mai facem bine!
17
2
ura! ura! vela presedinte!
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212