REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bugetar de lux. Un fost șef al IPJ Constanța a revenit la conducerea ANR

Bugetar de lux. Un fost șef al IPJ Constanța a revenit la conducerea ANR

Replica API 11 iunie 2018 | 00:00 690

Catană RELOADED!

Catană RELOADED!

Un fost comandant al poliției județene Constanța, refugiat în politică și în slujba unor lideri marcanți ai momentului, a revenit la conducerea Autorității Navale Române (ANR). De data aceasta, ca membru al Consiliului de Administrație (CA), unde mai câștigă un ban cinstit pe lângă celelalte joburi la stat, în subordinea Gabrielei Firea, la Primăria Generală a Municipiului București, dar și a soțului acesteia, Florentin Pandele, la Primăria Voluntari. Colac peste pupăză, fostul șef al serviciului secret al MAI și al IPJ Constanța încasează o pensie de aproape 11.000 lei net, pe lună. Fără îndoială, una din cele mai mari din România.

Dumitru Catană a revenit, de puțin timp, la conducerea ANR, acolo unde ocupă funcția de membru al CA. O ”retrogradare”, dacă ținem cont de faptul că a fost, pentru o perioadă, și director general al ANR. Catană s-a orientat rapid după lăsarea la vatra, ca și comisar șef, după ce a condus IPJ Constanța, fiind ales consilier județean Ilfov din partea PPDD. Ulterior, fostul polițist cu funcții de conducere la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, celebrul serviciu secret ”Doi și-un Sfert” al MAI, a ajuns în ianuarie 2017 președintele CA al RATB, cea mai mare regie de transport călători din România. În septembrie 2017, Catană a demisionat la presiunea șefei sale, primăriță Gabriela Firea, după ce un tramvai a luat foc în mers. Dumitru Catană a rămas însă în sistem și ocupă în continuare funcții extrem de bănoase în administrația publică. Mai mult, fostul șef de spioni, polițiști și apoi vatmani a devenit unul din bugetarii de lux ai României, cu o pensie lunară uriașă. Inaccesibilă românilor care nu s-au dovedit la fel de descurcăreți precum Catană.

Polițistul cu pensie record devenit bugetar de lux în slujba politicienilor

Dumitru Catană este proprietarul a 2.250 de metri pătrați de teren intravilan în București și Curtea de Argeș, deține două case de vacanță în aceleași localități și are o Skoda. Fostul polițist devenit slujbaș la politicieni are 353.000 de lei, 100.000 de euro și 20.000 de dolari în bănci, a încasat în ultimul an 80.000 de lei de la Primăria Municipiului București, în timp ce soția sa a adus acasă încă 73.493 de la Ministerul Fondurilor Europene. Dumitru Catană a mai luat 2.500 lei de la Universitatea Maritimă Constanța, 9.000 lei de la ACM Desgin SRL, 12.000 lei de la EuroApa Vol SA și 9.000 lei de la Security Vol SA, toate firme din subordinea Primăriei Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soțul celuiltat șef al său, Gabriela Firea. Lista veniturilor lui Dumitru Catană este completată de pensia de la MAI: 130.800 lei. Adică 10.900 lei net pe lună.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bucurosule nu este greu de inteles ca umflatu de fisu este pus sa il supravegheze pe Olea .O al doilea. Dar in ochii tuturor celor din institutie va fii intotdeauna "angajat ilegal". Eticheta permanenta !!!!!!
90
9
Securisto-pesedista care eructeaza de bani si favoruri.Sunt oameni tineri cu copii de crescut care nu iau nici zece la suta salariu cat venit are gunoiul asta venit pe sifonareala si pe relatii peste tot unde a fost
27
7
Mai "Tataia Catana", "pe umflatu " l-a pus cu ajutorul lui O. sa il supravegheze pe O. Ce poate fi mai frumos ! Ce umilire ! O frumusete !
134
18
Votati PSD ALDE for ever, si traiti visul comunistilor pe care-i votati mereu dar nu uitati: nepotii vostri sunt si vor fi sclavii rusinii in EU. Cinsta voua, va meritati soarta, dar ce vina au ei?!
3
2
pentru pesedei resuscitarea acestor mumii pare o chestie curenta,chiar nu au alte alternative,dupa participantii la mitingul de autosustinere de sambata,cam asa este,nu au decat niste limbrici dupa chipul si asemanarea lui dracnea,asa ca se multumesc si multumesc slugile astea vechi gata sa mai fure ceva
5
9
Ai venit sa ti l urci pe umflatu de fii tu mai sus de sef birou unde l ai pus fara nici o experienta si vechime in munca ! Asta pt ca esti majordomul lui Firea Pandele
138
16
Cacatii astia sunt statul paralel? Nu te poti pisa de scursurile astea securiste... sunt peste tot, in administratie, in toate companiile cu actionariat majoritar de stat. Acesti paraziti au infestat toata Romania! Muncesc trei milioane de oameni sa tina in spate leprele securisto politienesti si toate fufele lor. Sa ne fie de bine!
12
4
Adica este un fost securist,promovat de Chioru,mai clar
41
10
Un expirat si un spagar . Un zero profesional
107
7
Ce cauta un politist la ANR ?Bine a spus Petre Tutea ca suntem un popor de idioti....
93
7
Mai da-l in plm de sifon ordinar,asta numai sef de ipj nu a fost! A fost marioneta lui Base si pus si pe la Cta sef cand s-a aruncat cu bastile la Bucuresti! Ce a facut bun bulangiul asta cat a fost sef undeva?
67
13
Fotografia este sugestiva: mereu, in prim plan. Cea mai interesanta era fotografia publicata in presa locala, cind se afla la biroul directorului ANR. Sacou alb, ca la chermeza, pixul in mina, ca si cum: "EU, sunt seful !". In spatele sau, drapelul tarii inclinat, gata sa cada. In toate institutiile americane si europene, drapelul sta in pozitie dreapta. Acolo, oamenii au respect pentru demnitatea tarii. La ANR, drapelul se afla, in pozitia ghiocelului. Acum, ca si in alte perioade de timp, ANR-ul a avut parte numai de "succesuri".
126
8
Groh, ce fata de vier are
139
8
Ce frumos este!
16
119
Vai de seful ANR ,daca nu-l dibuieste !
43
1
Sa i-o suga PAMANTUL !!!!!!!
79
12
Fratilor treziti-va si lasatil dracului sa-si manance pensia ,nu-i mai dati voie sa sifoneze banii stattului.Sunt oameni care traiesc cu 520 lei .Rusine sa ne sfidati cu astfel de incasari ! Mananca cu doua guri ?
30
2
Asa se strica psd ul asta, tot astia vechi, tot ei de 10-20 de ani, altii nu mai sunt sau nu vor decat ei
19
3
Mona are buzele reci,am simtit si eu si tata !
21
3
Sa i sugeti pwla , cei cu buze reci !!!
18
26
el vrea sef la Administratia Porturilor in locul sudorului de la galatii o sa-l ajute Pandele o sa vedeti .
55
2
Vrea sa te beleasca militzianu ! Daca nu cumva la ora asta esti schimbat din functie !
53
3
ANR nu are nici in clin nici in maneca doar ca este muzician de exceptie si da cel mai tare pe topogan...o sa ia si el ce a luat Dinu Patriciu patru scandurele la palton.
74
2
nu am furat,,,,am luat ca am avut functii.
60
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108