REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BUGETUL LOCAL al urbei, RECTIFICAT din nou: mai mulți bani pentru școli, iar suma de la Registrul spațiilor verzi, mutată la PARCĂRI!

BUGETUL LOCAL al urbei, RECTIFICAT din nou: mai mulți bani pentru școli, iar suma de la Registrul spațiilor verzi, mutată la PARCĂRI!

Replica API 27 iulie 2019 | 00:00 362

Consilierii locali ai municipiului Constanța au fost convocați, în ședință ordinară în ultima zi a lunii iulie, prilej cu care urmează să fie supus votului un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2019. Modificările propuse vizează, printre altele, alocarea unor sume pentru reparații și investiții în mai multe școli din municipiu, „mutarea” banilor de la Registrul spațiilor verzi pentru realizarea unei aplicații soft pentru parcări și alocarea unor sume de bani pentru diverse PUZ-uri pentru zone din oraș.

Bugetul local al municipiului Constanța pe anul 2019 a fost aprobat în ședința din aprilie a.c., ulterior fiind rectificat în două rânduri, în ședințele din mai a.c. și iunie a.c.. La această dată este necesară o nouă modificare, urmare a modificării subcapitolelor de venituri și cheltuieli. Potrivit proiectului de hotărâre adus în fața consilierilor locali, rectificarea bugetului local se dorește a fi modificat la venituri la suma de 799.602 mii lei – fiind în creștere față de ultima rectificare! -, iar la cheltuieli la suma de 799.602 mii lei. În ceea ce privește bugetul fondurilor externe nerambursabile pe 2019, la venituri se propune modificarea sumei la 501 mii lei, iar la cheltuieli la 501 mii lei, iar la bugetul creditelor externe, la venituri se modifică suma la 48.301 mii lei, iar la cheltuieli la 48.301 mii lei.

Rectificarea survine în contextul mai multor modificări la subcapitolele de venituri și cheltuieli, după cum se prezintă în rapoartele de specialitate anexate proiectului de hotărâre: „modificarea subcapitolelor de venituri din vânzarea unor bunuri aparținând domeniului privat al statului sau al unităților administrativ – teritoriale, venituri din vânzarea locuințelor construite din fondul statului, veniturilor din concesiuni și închirieri etc; urmare a semnării contractului de finanțare aferent implementării proiectului „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu și contractului de finanțare aferent implementării proiectului „Incubator de afaceri Constanța” care implică introducerea în bugetul local, pe venituri și cheltuieli, a fondurilor conform adreselor Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene”. Totodată, rectificarea se impune urmare a modificării bugetelor instituțiilor de învățământ de stat preuniversitar, prin suplimentarea cheltuielilor; sumele vor fi acoperite din prevederea bugetară de la cheltuieli cu bunuri și servicii de la capitolul Învățământ, care nu era repartizată pe unități. De asemenea, este modificată lista obiectivelor de investiții, este suplimentat bugetul Direcției Tehnologia Informației și Relații Publice și vor fi modificate și bugetele Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat, cât și al Serviciului Public de Asistență Socială.

Detaliat, rectificarea bugetului pe anul 2019 presupune, printre altele, următoarele modificări: alocarea a 51 mii lei pentru elaborarea documentației tehnico-econoice pentru „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța”, alocarea a 10 mii lei pentru elaborarea strategiei locale a municipiului Constanța cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare, alocarea a 26 mii lei pentru „Sistem de monitorizare a utilizării copiatoarelor de rețea” și a 103 mii lei pentru „Diverse echipamente informatice”.

Reparații și investiții în mai multe școli din Constanța

La nivel de investiții în școlile din municipiul Constanța, urmează să se aloce bani pentru realizarea de studii și proiecte pentru reabilitarea mai multor unități: 21 mii lei pentru Școala Gimnazială nr. 8, 17 mii lei pentru Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu”, 121 mii lei pentru Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, 4 mii lei pentru Grădinița cu program normal nr. 34, 150 mii lei pentru „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida”, 25 mii lei pentru achiziționarea de centrale termice pentru Grădinița cu program normal Zubeyde Hanim, 50 mii lei pentru achiziționarea unui sistem de supraveghere video pentru Școala Gimnazială nr. 8, 13 mii lei pentru achiziționarea unui sistem de antiefracție și supraveghere video pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, 9 mii lei pentru achiziționarea unui sistem antiefracție și supraveghere video pentru Școala Gimnazială nr. 33 Anghel Saligny, 28 mii lei pentru achiziționarea unui sistem antiefracție și supraveghere video pentru Grădinița nr. 35, 16 mii lei pentru achiziționarea unui sistem de supraveghere video pentru Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu”, 30 mii lei pentru achiziționarea unei instalații de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu pentru Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” – Corp D, și 16 mii lei pentru achiziționarea unei mașini de gătit electrică pentru Grădinița „Dumbrava Minunată” și 11 mii lei pentru demolarea magaziei în stare de ruină de la Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu”. Per ansamblu, alocația bugetară se suplimentează cu 511 mii lei.

Alocare bugetară pentru Adăpostul pentru oamenii străzii

În proiectul de hotărâre ce urmează să fie supus atenției consilierilor locali, în luna iulie a.c., se prevede alocarea sumei de 757 mii lei pentru proiectarea, reparații și amenajări într-un spațiu din Complexul Comercial Doi Cocoși, conform HCL 105/28.03.2019. Hotărârea respectivă vizează înființarea Centrului de persoane fără Adăpost „Sfânta Fifofteia”, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială. În cadrul centrului vor funcționa două servicii, respectiv un adăpost de noapte și un centru de zi pentru integrare/reintegrare socială.

Mai mulți bani pentru PUZ-uri!

Rectificarea bugetară vizează și alocarea de sume pentru planurile urbanistice zonale ce vor fi realizate, în vederea reabilitării mai multor zone ale orașului de la malul mării. Astfel, este prevăzută alocarea de 404 mii lei pentru „PUZ Regenerare și revitalizare urbană zona DN3C”, a 125 mii lei pentru „PUZ Spiru Haret” și 328 mii lei pentru „PUZ Actualizare documentație de urbanism zona Compozitori”, dar și 8 mii lei pentru „PUZ Sentință Tomis Nord”.

Bani de la Registrul spațiilor verzi, mutați pentru realizarea unei aplicații soft pentru parcări!

Alte modificări propuse vizează mutarea sumei de 141 mii lei, alocată inițiat pentru elaborarea Registrului local al spațiilor verzi din municipiul Constanța, către: elaborarea/actualizarea documentației tehnico-economice pentru „Serviciul pentru elaborarea strategiei locale a municipiului Constanța cu privire la dezvoltarea și funcționarea pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare”, a 10 mii lei, iar 131 mii lei pentru „Aplicație soft pentru gestionarea spațiilor de parcare”. Pe de altă parte, urmează să fie înscrisă în buget o nouă poziție, la care sunt alocați 295 mii lei pentru un „Sistem de irigat automatizat și alimentare cu apă nepotabilă” pentru Țara Picitilor, din Parcul Tăbăcărie. Proiectul urmează să fie realizat prin RAEDPP Constanța.

Suplimentare a bugetului este prevăzută și în ceea ce privește elaborarea documentației tehnico-economice privind proiectul „Incubator de Afaceri Constanța”, cu 220 mii lei.

„Față de HCL 225/25.06.2019 alocațiile bugetare în cadrul Anexei 3 – Lista obiectivelor de investiții pe anul 2018, se suplimentează cu suma de 5182 mii lei, astfel: 4667 mii lei buget local, 295 mii lei, transferuri de la bugetul local și 220 mii lei, proiecte FEN 2014 – 2020”, se arată în documentația anexată proiectului de hotărâre.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
beida,,,,,,,,d la hoara stalpisori ........o esti fatala.............
0
0
Sa te vad decebale, peste un an cand o sa fi un simplu muritor, si o sa vrei sa-ti parchezi septarul cu 2 euro pe ora, sa vezi atunci trai pe vatrai. In majoritatea oraselor resedinte de judet, parcarile sunt contracost pana la ora 18. La noi, non stop. Mai nou, si la Trocadero baga taxare. Taxare si stalpishori. Ati inebunit. Ati umplut strada Poporului. Zici ca se dadeau gratis! La 50 de euro bucata.....
2
0
Hai pe mare sa punem Cta la cale ... banii sunt scopul nostru in viata ...
4
1
Aplicatie soft pentru locuri de parcare , suma 131 mii lei. Ce locuri de parcare , alea de pe Tomis ???
9
1
speramsi ne rugam la dosarul in care esti anchetat sa te faca sa ajungi coleg cu Raducu dragule nostru primar !!!
14
1
Mai oameni buni , daca termina de realizat registrul spatiilor verzi rezulta faptul ca nu se mai poate construi nimic ever pe spatiul verde... Asa ca tre sa lungim realizarea registrului ca sa putem spagui dezvoltatorii imobiliari. Pe surse se spune ca el este gata doar ca mai lungeac boala.
12
1
...care spatii verzi...totul este betonat....!
16
1
Baaaaaaa! Comentatorilor! Nici de la viata voastra nu stiti ce vreti! Atata rautate gratuita.
0
21
mai Fagadau pentru ce iei tu salariu 18600 ron lunar, ce faci tu la birou?
22
1
Faceti intai spatii de parcare si le urma faceti soft sa le gestionati. Ce a facut pesedistul din Beidaud ajuns primar in Cta? Inalta bordurile si vopseste spatii lasate acum 30 de ani de ceausescu. Un taran semianalfabet ajuns primar in al doilea oras al tarii - a fost o data, inante de a ajunge pe mana hotilor
22
1
Mutati banii la Kogalniceanu, sa aiba Artagea ce fura!!!!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367