REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
7.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Bulgaria nu acceptă condiţii suplimentare pentru admiterea parţială în Schengen

Bulgaria nu acceptă condiţii suplimentare pentru admiterea parţială în Schengen

A.F. 31 decembrie 2023 | 17:40 2275

Guvernul bulgar a precizat că, în înţelegerea cu Austria cu privire la aderarea la Air Schengen, nu a acceptat în privinţa migranţilor nicio condiţie suplimentară faţă de cele prevăzute în Regulamentul Dublin, care stabileşte că prima ţară prin care un migrant intră în UE este responsabilă cu tratarea cererii sale de azil, relatează duminică Euractiv şi agenţia Novinite.

Bulgaria nu accepta conditii suplimentare pentru admiterea partiala in Schengenfoto cu rol ilustrativ

Pentru a-şi ridica veto-ul asupra aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, Austria a cerut consolidarea protecţiei frontierelor externe ale UE pentru a combate valul de migranţi, inclusiv prin alocarea în acest scop de finanţări europene suplimentare, şi preluarea de către România şi Bulgaria a solicitanţilor de azil sosiţi în Austria, în special afgani şi sirieni, potrivit Agerpres.

Aceste condiţii se regăsesc acum în declaraţia comună pe care Austria a convenit-o cu Bulgaria şi România pentru aderarea parţială a celor două ţări la spaţiul Schengen.

Dezminţind recente "dezinformări", serviciul de presă al guvernului bulgar a precizat că acesta nu acceptă condiţii suplimentare legate de refugiaţii afgani şi sirieni sosiţi în Austria, adică îi va prelua numai pe aceia pentru care Bulgaria a fost prima ţară de intrare în UE, aşa cum prevede Regulamentul Dublin. "Bulgaria nu acceptă şi nu poate accepta persoane pentru care nu este responsabilă", se arată în declaraţia guvernului de la Sofia.

În schimb, acesta confirmă că şi-a asumat angajamentul de a colabora cu Austria şi România pentru a limita "deplasările secundare" ale solicitanţilor de azil, de asemenea conform regulamentelor europene. Aceasta include aplicarea strictă a Regulamentului Dublin şi readmisia persoanelor în căutare de protecţie internaţională pentru care Bulgaria este responsabilă ca ţară de primă intrare, subliniază guvernul bulgar.

Europarlamentarul Cristian Terheș avertizează asupra condițiilor impuse României pentru aderarea la spațiul Schengen. „Au vândut interesul României și dreptul ei de a intra integral în Schengen!”, acuză Terheș. De asemenea, și Europarlamentarul REPER Alin Mituţa consideră că "România intră în Schengen aşa cum a intrat şi în UE - pe jumătate şi cu condiţii suplimentare" şi prezintă, "în lipsa clarificărilor din partea premierului", condiţiile cuprinse în decizia şi anexele de aderare la Air Schengen, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Sunt foarte suparat ca nu suntem nici in al 12 lea ceas in stare sa intelegem ca pentru a fi respectat trebuie sa bati cu pumnul in masa cand ai dreptate si sa accepti criticile cand nu ai. In cazul nostru daca am respinge orice hotarare a UE care necesita aprobarea tuturor tarilor membre indiferent de presiuni si amenintari pana nu se respecta tratatul de aderare situatia ar fi fost deja rezolvata. Suplimentar ar trebui pusa presiune pe orice vine din Austria, banci, firme, tranzit de marfuri si o campanie nationala pentru ca romanii sa ocoleasca aceasta tara ca turisti, transport de marfuri si interzis/amanat/inghetat pentru orice fel de produse, materii prime, gaze , petrol, cereale, etc.
6
0
Ainostri.ro un popor neam de tradàtori slugi inpuţite majotitatea indiferent de sex si vîrstà ori unde sar afla ei jigodi cu legitimație
7
0
Au sânge in instalație nu ca mămăligarii vecini care iau poziția ghiocelului
8
0
nationalizat petromu, expulzat ambasadorul austriei, transformata ambasada austriei in grajd de cai.
7
0
Nu trebuie acceptate condițiile Austriei. Deja tupeul o ia razna, și ,restul țărilor din spațiul Schengen , nu au nici o reacție de blamare a Austriei!!!
12
0
Sintem de tot cacatu'....daca acceptam si bulgarii nu....am ajuns pe ultimul LOC in mue! Sugacii europei....ligatorii de cururi....
15
1
pana si zarzavagiii au mai multa demnitate decat noi. popor roman, popor de fraieri condus de l e p r e politice ce sunt in stare sa-si vanda si mamele pentru un loc de pupincurist la vreun partid. aceste specimene negociaza destinul Romaniei. trist trecut, trist viitor.
17
0
Au ajuns sa ne conduca toti prostii si corinentii care fac facultati cu spaga la 40 de ani. Suntem foarte praf nu avem varfuri destepte la conducere. Am ajuns imprumutati pe zeci de ani cu suta de miliarde cu dobanzi enorme, rade toata lumea de noi.
17
0
chiar ultimii din ue daca si bulgaria ne da lectii de demnitate; daca nu ma insel ei se pregatesc ptr euro in timp ce noi nici nu visam; au o evaziune mult mai mica ca noi, etc se vede ca sunt condusi de oameni cat de cat seriosi si normali ceea ce nu se vede deloc la noi
17
0
Sa ne pisam pe Senghen. nu avem nevoie
12
8
Hai Tzutzuiene mai spune inca odata ca aderarea partziala a Romaniei la Schengen este un succes al PSDeului,uite prostule verticalitate la bulgari nu motiv de mandrie cu iz electoral cum ai aratat tu ca reprezentant al PSDeului.
23
0
Acum se vede cine are coa.. e, și cine o face pe fata mare
21
0
Prostimea din Ro o suge frumos
27
1
lor. Ai nostrii si-ar da si oasele parintilor pe bani!
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407