rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Planul pus la cale de guvernul anterior devine realitate în mandatul PNL!

CADOU DE SĂRBĂTORI: CONCEDIERE ÎN MASĂ la RADIONAV

Anul acesta, de sărbători, cei aproximativ 40 de angajați ai Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale SA vor fi ŞOMERI! AJOFM a fost înștiințată de lichidator să înceapă demararea procedurii pentru concedierea colectivă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost înștiințată de către lichidatorul companiei, urmând ca în ziua de vineri, 13 decembrie, un reprezentant să meargă la sediul RADIONAV pentru a informa personalul în vederea demarării procedurii pentru concedierea colectivă. „Așa este, va merge un reprezentant la companie pentru a-i informa despre serviciile de concediere colectivă. Am fost înștiințați de către lichidator, așa că noi doar ne facem treaba să îi informăm despre aceste lucruri, conform legii”, a transmis purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, Adelina Vlad.

Conform legii, ce trebuie să știți este faptul că, în cazul concedierilor colective, angajatorii au obligația să înștiințeze agențiile pentru ocuparea forței de muncă în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea șomajului și prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor concedieri. În perioada preavizului acordat ca urmare a concedierii colective angajații vor participa la serviciile de preconcediere realizate de agențiile pentru ocuparea forței de muncă ori de alți furnizori de servicii de ocupare din sectorului public sau privat, acreditați, selectați de către acestea, în condițiile legii.

Constituie servicii de preconcediere, în principal, următoarele activități: informarea privind prevederile legale referitoare la protecția șomerilor și acordarea serviciilor de ocupare și de formare profesională; plasarea pe locurile de muncă vacanțe existente pe plan local și instruirea în modalități de căutare a unui loc de muncă; reorientarea profesională în cadrul unității sau prin cursuri de formare de scurtă durata sau sondarea opiniei salariaților și consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a șomajului.

Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale SA, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor este în prag de desființare. De la începutul anului, angajaţii falimentarei RADIONAV nu şi-au primit salariile și nici acum nu se știe când și cum vor primii banii restanți. ”Nu am primit salariile de 10 luni. Ministerul Transporturilor ne-a blocat bugetul pe anul 2019”, transmiteau la sfârșitul lunii noiembrie angajații RADIONAV. Pe rolul instanței de judecată a fost înregistrat un dosar pe litigii de muncă. Angajații, în frunte cu Gheorghe Bucur, au deschis acțiune în instanță, solicitând drepturi salariale. Cu toții au câștigat acțiunea, iar compania a fost obligată la plata tuturor sumelor de bani, în total peste 300.000 lei.

Reamintim, de asemenea, că în anul 2016, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la RADIONAV în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016. Astfel, în raport este consemnat faptul că: „Deși are statut de companie națională, organizată ca societate comercială pe acțiuni, C.N. RADIONAV S.A. funcționează ca o instituție publică, fiind finanțată preponderent (în proporție de peste 85%) din subvenții acordate de la bugetul de stat. Din analiza efectuată a reieșit faptul că o parte dintre activitățile aferente Serviciului Public de Radiocomunicații Navale de Apel, Pericol și Salvare sunt parțial asigurate de către Autoritatea Navală Română. Din anul 2017 veniturile proprii ale RADIONAV s-au diminuat considerabil, activitatea companiei fiind susținută din alocațiile bugetare de la bugetul de stat în proporție de aproximativ 98%. RADIONAV este una dintre societățile care se supun prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă, cu modificările și completările ulterioare, iar din anul 2017 managementul RADIONAV nu poate fi asigurat în condițiile legii deoarece întreaga activitate a companiei este subvenționată de la bugetul de stat în timp ce toate cheltuielile aferente contractelor de mandat trebuie suportate din veniturile proprii ale companiei. Acestea sunt motivele care au condus la dizolvarea RADIONAV.

Trebuie menţionat că, pe lângă cele arătate mai sus, fostul guvern avea în plan o reorganizare şi trecerea RADIONAV în "curtea" ANR - mai exact un soi de dizolvare a RADIONAV. Iată că lucrurile s-au întâmplat acum, însă de o manieră şi mai neplăcută pentru angajaţii acestei instituţii.

Diana BERECHET

marţi, 10 decembrie 20193830
Comentarii

03Smecherie(12 dec 14:25)
Bucure ai locuri de angajare pentru Vlacicu si Popa? alti gropari alti incompetenti de pe acolo.
03RTG(12 dec 08:21)
pt toti idiotii in frunte cu mt dtn etc consultati volumele Admilralty List of Coast Stations si cele UIT Geneva si veti fi uimiti cati NU au dizolvat si lichidat o statie de coasta ne meritam soarta primitiva in care ne afundam pacat de tara asta ca e locuita de romani
04Orlando(11 dec 13:46)
Bucure, ai 40 de frigidere pline de la toti salariatii Radionav. Asa sa-ti mearga Mercedesul!
02Rtg(11 dec 09:23)
11 dec salut
314Base(10 dec 17:02)
Cei care nu au habar ce inseamna salvarea vietii omenesti pe mare sa cante la alta masa. prime imense la Radionav.prietene esti idiot. nu s-au mai dat prime de mai bine de 5 ani. salarille in medie au fost la minim pe economie gainarilor. Cu PSD ati votat tot voi cretinilor care sunteti in antifaza cu realitatea si promovati prostia care a cucerit Romania. Mars gunoaielor
510Mirela(10 dec 15:09)
George Bucur este un labagiu din cartierul Palas. A facut facultatea pulii de Drept la Saguna. A dat spaga si s-a bagat pe filiera Radionav. Nevasta-sa este escorta. Ala e mertan de 5000 eur.
105irod mitrea(10 dec 14:53)
Anuntul produce consternare doar unora care stau ancorati in trecut si nu observa ca totul evoulueaza. Cu ce se mai ocupa defuncta Companie in ultumul timp? Au fost eliminati telegrafistii, a aparut internetul la bord care acopera mare parte din zonele circulabile, o instalatie automatizata de semnalizare se gaseste asa ca stam sa ne miram ca dispar structuri?
017Dobrin(10 dec 14:42)
Eu sunt curios cum de Bucur asta si-a cumparat mercedes in perioada asta daca nu a primit salarii? Oare mai are postul asigurat la ANR?
210cetatean(10 dec 14:34)
Sa va dea Bucur bani ..ca el s-a descurcat pe spatele vostru
19Iftode(10 dec 13:59)
Va tras la muie bucur , cu parere de rau va meritati soarta. La asa personal , asa conducere. Lasa ca treceti in somaj si va privatizati , era tarla mare la Agigea. Intre timp uratii la multi ani papagalului care a distrus intr-un an ce au cladit altii in decenii ; muie bucur
28ha ha ha(10 dec 13:16)
unii au inteles dar nu au si priceput. totul se privatizeaza. si apar firme private iar banii sunt scosi din tara. sua, fmi, nato, ue, etc
138Marin(10 dec 13:10)
Radionav niste paraziti, nu fac nimik, se dau mari boieri pe banii statului, nu muncesc nimik si I-au salarii, sporuri immense. Afara cu putorile nesimtite din buget. De-aia am votat PNL sa va dam afara, voi a-ti votat PSD cersetorilor. Fa o afacere daca esti destept.
112Lica(10 dec 12:36)
Suntem vai de mama noastra. Si asa ANR-ul era depasit de situatiile critice privind salvarea vietii pe mare...Multi citesc, putin inteleg utilitatea RADIONAV. La cati prosti sunt in Romania, nu mai mira pe nimeni aceasta decizie facuta pe genunchi. Pe noi ne fura cu totul si chiar ne place asta. Un popor de masochisti! Asa a disparut si FLOTA.. Basescu a furat-o, nu? Mama voastra de hoti..Abia astept sa va vad cum va mancati intre voi de foame! Sictir!
112Dancy(10 dec 12:09)
Bucure ne spui si noua cum este la PSD si ANCOM dupa ce ai ajutat la distrugerea unei statii de coasta. Poate le dai solutia si celorlalte state care au statii de coasta pentru Marea Neagra. La ce naiba le mai folosesc oare. Explicale tu geniule si astora de comenteaza aiurea pe net.
117Pentru idioti(10 dec 11:28)
Existenta statiei romane de coasta tinea de siguranta porturilor romanesti si se refera la posibilitatea Romaniei de a acorda asistenta in vederea salvarii vietii omenesti pe mare. ANR avea are comanda Radionav avea logistica de comunicatii care actiona pe o zona de cca 200 mile marine iar ARSVOM are logistica de interventie pe mare. Avand in vedere ca prostia si telepatia domnesc in Romania serviciul de salvare a vietii omenesti pe mare poate continua in viitor. Statia romana de coasta avea echipamente competente de radiocomunicatii avansate ca tehnologie. Info ptr ion turbinca idtl
99ION TURBINCA(10 dec 09:59)
Daca a aparut dioda si circuitul integrat! Statiile cu lampi Fabricate in CCCP s-au dat la fier vechi si personalul a fost redus la minimum. Asta este cu modernizarea. Sorry.
110Artagea de la aeroport(10 dec 08:49)
Numai eu ma imbracam in uniforma de marinar si trageam cu pistolul dupa serpi. Ce cretin si handicapat mintal eram. Acum oare sunt la fel ???
912DELIMAN(10 dec 08:04)
Toate organismele care nu isi justifica existenta, trebuie desfiintate.
433Ptr prostul de mai jos(10 dec 07:23)
Inceperea procedurii a fost demarata de dl cuc.trebuie sa-i multumim PSD-ului. Eu sunt curios de pe 17 dec cine va face serviciul de comunicatii in vhf, mf si hf ptr navele ce Tranziteaza zona marii negre!!! Cineva va prelua acest serviciu pe care toate statele il au. si atentie nu este gratuit cum era la noi...dobitocii de la corpul de control au comparat Anr cu radionav.interventiile pe mare se cuantifica doar ptr navele ce emit semnale radio sos... nu cu cei care suna la 112...daca esti la peste 10 mile poti sa te caci pe el de tel...tb statie radio si cu cine vb?anr nu are statii locale.
2516Fara numar de la Orban(10 dec 05:24)
ca toti prostii aia l-au votat! Cand intrai la ei nu auzeai decat politica si cum vor vota ei cu liberalii!
mai mult...Replica
15 aug 00:47ReplicaALERTĂ! PORTUL Constanţa ar putea fi BLOCAT din cauza unei DECIZII a ANAF

În incinta portului Constanţa Sud-Agigea, vineri, 14 august, a avut loc un protest al reprezentanţilor mai multor...933

15 aug 01:25ReplicaALEGERILE LOCALE AR PUTEA FI AMÂNATE, din cauza lui Traian BĂSESCU839
15 aug 00:27ReplicaVIDEO! Bogdan HUŢUCĂ: Dacă mergeam cu STELIAN Ion la primărie, NU câştigam602
15 aug 01:29ReplicaFelix STROE ne-a LINIŞTIT: rămâne Decebal FĂGĂDĂU candidatul PSD la Primăria Constanţa

Răsturnare de situaţie în PSD Constanţa! După ce a umplut oraşul cu panouri publicitare, anunţându-şi...964

15 aug 00:00ReplicaEI SUNT TRAFICANȚII de COCAINĂ, săltați de MASCAȚI! VIDEO1168
15 aug 00:07ReplicaO şcoală din județ, DOTATĂ la STANDARDE EUROPENE826
15 aug 00:00ReplicaFEMEIA din MEDGIDIA care și-a ÎNJUNGHIAT fiica de 4 ani şi-a aflat SENTINŢA

Cristina Tănăsie și-a înjunghiat copilul de numai 4 ani, pentru că făcea gălăgie. În ziua incidentului, femeia...350

15 aug 00:00ReplicaGeorge TUFĂ și-a LANSAT candidatura din partea PNL la Primăria Cumpăna430
15 aug 00:00ReplicaDouă MARI PARCĂRI se vor amenaja în Piaţa Ovidiu… dacă Mircea DOBRE ajunge PRIMAR300
15 aug 00:00ReplicaAPEL UMANITAR! Viaţa unei fetiţe din Constanța depinde de 2 MILIOANE de DOLARI

Mobilizare de forțe în jurul unei fetițe din Constanța, în vârstă de 1 an și 3 luni, care are nevoie de cel mai...365

15 aug 23:51ReplicaLIMANU a fost CONECTATĂ la REȚEA de GAZE naturale335
15 aug 00:00ReplicaZiua Marinei, în timpul PANDEMIEI. CUM și CÂND veți putea urmări manifestările442
Vremea
22.2°22.2° - 24.5° sâmbătă, 15 august 2020
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 5.29 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 aug 00:00SportUMILINȚĂ ISTORICĂ Bayern Munchen a spulberat-o pe FC Barcelona, 8-2, și s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Formaţia Bayern Munchen s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, vineri seară, la...292

15 aug 00:00SportBulgaria - Cosmin Moţi a marcat din penalti pentru Ludogoreţ Razgrad în meciul cu Slavia Sofia

Fundaşul Cosmin Moţi a marcat din penalti pentru Ludogoreţ Razgrad în meciul cu Slavia Sofia, scor 3-0, din etapa a...192

15 aug 00:00SportChampions League - UEFA a amendat PSG cu 30.000 de euro

UEFA a amendat clubul Paris Saint-Germain cu 30.000 de euro pentru că a întârziat începerea meciului cu Atalanta,...191

15 aug 00:00SportUniversitatea Craiova a pierdut meciul amical cu Viktoria Plzen, scor 0-2, din stagiul din Austria

Echipa Universitatea Craiova a pierdut meciul amical jucat vineri cu Viktoria Plzen, scor 0-2, în stagiul de pregătire...187

Local
15 aug 23:40LocalCONCURS de INFRACȚIUNI RUTIERE între șoferii constănțățeni

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat ieri, 13 august, un bărbat, de 27 de ani, care a condus...505

15 aug 23:39LocalProduse contrafăcute, vândute la Costinești. Oamenii legii le-au stricat 'afacerea'

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu...515

15 aug 23:39LocalUn TÂLHAR și un HOȚ de buzunare, escortați la PENITENCIARUL Poarta Albă

365

15 aug 23:59LocalTENTATIVĂ de OMOR și VIOL pe balconul unul hotel din Mamaia! Agresorul, REȚINUT

Clipe de groază pentru o turistă cazată într-un hotel din Mamaia! Soțul său a agresat-o fizic chiar pe balconul...2013

15 aug 23:40LocalUn CONSTĂNŢEAN a CÂŞTIGAT o SUMĂ FABULOASĂ la LOTO!

La tragerea Noroc de joi, 13 august, un constănţean a câştigat premiul de categoria I în valoare de 1.400.356,44...1986

15 aug 23:40LocalOPERATORII economici și TURIȘTII, verificați de polițiști

Ieri, 13 august, în intervalul orar 09.00-15.00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat...539

15 aug 23:38LocalIRANIAN aflat în drum spre GERMANIA, depistat într-un camion la intrare în ROMÂNIA

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au descoperit, ascuns într-un camion...441

15 aug 23:38LocalATENŢIE: Se oprește apa în localitățile Negru Vodă și Cotu Văii!

Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de la nivelul Gospodăriei de apă – Cotu Văii, din județul...380

15 aug 23:37LocalAMENZI în valoare de peste 36500 de lei, date de JANDARMII constănțeni

567

Politică
15 aug 00:00PoliticăCiolacu: Rectificarea bugetară, una a răzbunării faţă de popor; o vom corecta în Parlament

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că rectificarea bugetară pe care o pregăteşte Guvernul Orban este una...205

15 aug 00:00PoliticăOrban: Vom asigura banii necesari pentru a plăti despăgubirile pentru fermierii afectaţi de secetă

Ministerul Agriculturii va plăti despăgubiri fermierilor ale căror culturi au fost afectate de seceta din acest an, a...210

15 aug 00:00PoliticăPreşedintele Klaus Iohannis participă la festivităţile organizate de Ziua Marinei Române

197

15 aug 00:00PoliticăOrban: Vom avea un deficit bugetar între cele mai mici la nivel european

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Craiova, că România va avea un deficit bugetar "între cele mai mici la...183

15 aug 21:32PoliticăBăsescu: Fiecare pensionar este furat de guvernul PNL şi fostul guvern PSD

Fostul preşedinte Traian Băsescu acuză PNL şi PSD că îi "fură" pe pensionari prin neaplicarea indexării la 1...208

15 aug 00:00PoliticăOlguţa Vasilescu: Respingerea Ordonanţei de majorare etapizată a alocaţiilor pentru copii, săptămâna viitoare în Camera Deputaţilor

183

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2586

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...4180

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

4104

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2522

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9711

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4845

Monden
15 aug 00:00MondenCharlie Chaplin a făcut sex cu peste 2.000 de femei, şi-a maltratat soţiile şi şi-a abandonat copiii

Unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX, Charlie Chaplin a adus pe ecran personaje de neuitat care au schimbat...223

15 aug 00:00MondenPrinţesa Diana voia să se mute în Pakistan cu iubirea vieţii ei. De ce a respins-o acest bărbat?

La 23 de ani de moartea ei, în urma accidentului de maşină de pe 31 august 1997, revelaţiile despre cea care a fost...232

15 aug 00:00MondenViaţa cu „monstrul“ Pavarotti: mâncarea, haremul şi „duşmanii cei proşti“

215

Mapamond
15 aug 00:00MapamondFranţa - coronavirus: Parisul şi departamentul Bouches-du-Rhône, declarate zone 'roşii'

Guvernul francez a declarat vineri capitala Paris şi departamentul sudic Bouches-du-Rhône, din jurul oraşului...185

15 aug 00:00MapamondCoronavirus: Ucraina a înregistrat 1.732 de cazuri într-o singură zi, un nou record

Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19, urcând bilanţul total al...185

15 aug 00:00MapamondCoronavirus: Ministerul Sănătăţii din Vietnam va cumpăra vaccinul anti-COVID-19 produs de Rusia

168

Sănătate
15 aug 00:00SănătateO singură doză de vaccin anti-HPV oferă protecție împotriva cancerului de col uterin

Un nou studiu arată că o doză de vaccin HPV poate preveni infecția cu acest virus care poate duce la apariția...174

15 aug 00:00SănătateStudiu: Somnul de după-amiază ar putea să scadă tensiunea arterială

Un nou studiu arată că somnul de după-amiază poate face mai mult decât să crească nivelul de energie și să...192

15 aug 18:32SănătateZahărul din flori de cocos, mai sănătos decât alți îndulcitori?

193

15 aug 00:00SănătateStudiu: Aerul din jurul pacienților cu COVID-19, aflați în carantină sau izolare, încărcat cu noul coronavirus

Răspândirea rapidă globală a COVID-19 reprezintă poate cea mai importantă urgență de sănătate publică a...187

15 aug 00:00SănătateUltravioletele - când sunt bune sau dăunătoare?

Ultravioletele sunt radiaţii invizibile pentru ochiul uman, cu o frecvenţă mai mare decât a luminii de culoare...200

15 aug 00:00SănătateDieta Vegană: regim de slăbire pentru unii, stil de viață pentru alții

Trebuie să știți de la bun început că o dietă vegană sănătoasă trebuie să conțină fructe și legume în...175

15 aug 00:00SănătateCum se modifică vederea pe măsură ce îmbătrânim

În general, pe la 40-45 de ani, este normal să apară presbiopia (persoana nu mai vede clar de aproape, de exemplu să...190

15 aug 00:00SănătateDe ce e bine să mâncăm caise

Fructele sunt o minune a naturii, pentru că au gust foarte bun, sunt pline de vitamine și nutrienţi și ne...181

15 aug 00:00SănătateGinsengul siberian reduce oboseala și îmbunătățește funcția cognitivă

174

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT