rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Planul pus la cale de guvernul anterior devine realitate în mandatul PNL!

CADOU DE SĂRBĂTORI: CONCEDIERE ÎN MASĂ la RADIONAV

Anul acesta, de sărbători, cei aproximativ 40 de angajați ai Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale SA vor fi ŞOMERI! AJOFM a fost înștiințată de lichidator să înceapă demararea procedurii pentru concedierea colectivă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost înștiințată de către lichidatorul companiei, urmând ca în ziua de vineri, 13 decembrie, un reprezentant să meargă la sediul RADIONAV pentru a informa personalul în vederea demarării procedurii pentru concedierea colectivă. „Așa este, va merge un reprezentant la companie pentru a-i informa despre serviciile de concediere colectivă. Am fost înștiințați de către lichidator, așa că noi doar ne facem treaba să îi informăm despre aceste lucruri, conform legii”, a transmis purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, Adelina Vlad.

Conform legii, ce trebuie să știți este faptul că, în cazul concedierilor colective, angajatorii au obligația să înștiințeze agențiile pentru ocuparea forței de muncă în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea șomajului și prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor concedieri. În perioada preavizului acordat ca urmare a concedierii colective angajații vor participa la serviciile de preconcediere realizate de agențiile pentru ocuparea forței de muncă ori de alți furnizori de servicii de ocupare din sectorului public sau privat, acreditați, selectați de către acestea, în condițiile legii.

Constituie servicii de preconcediere, în principal, următoarele activități: informarea privind prevederile legale referitoare la protecția șomerilor și acordarea serviciilor de ocupare și de formare profesională; plasarea pe locurile de muncă vacanțe existente pe plan local și instruirea în modalități de căutare a unui loc de muncă; reorientarea profesională în cadrul unității sau prin cursuri de formare de scurtă durata sau sondarea opiniei salariaților și consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a șomajului.

Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale SA, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor este în prag de desființare. De la începutul anului, angajaţii falimentarei RADIONAV nu şi-au primit salariile și nici acum nu se știe când și cum vor primii banii restanți. ”Nu am primit salariile de 10 luni. Ministerul Transporturilor ne-a blocat bugetul pe anul 2019”, transmiteau la sfârșitul lunii noiembrie angajații RADIONAV. Pe rolul instanței de judecată a fost înregistrat un dosar pe litigii de muncă. Angajații, în frunte cu Gheorghe Bucur, au deschis acțiune în instanță, solicitând drepturi salariale. Cu toții au câștigat acțiunea, iar compania a fost obligată la plata tuturor sumelor de bani, în total peste 300.000 lei.

Reamintim, de asemenea, că în anul 2016, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la RADIONAV în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016. Astfel, în raport este consemnat faptul că: „Deși are statut de companie națională, organizată ca societate comercială pe acțiuni, C.N. RADIONAV S.A. funcționează ca o instituție publică, fiind finanțată preponderent (în proporție de peste 85%) din subvenții acordate de la bugetul de stat. Din analiza efectuată a reieșit faptul că o parte dintre activitățile aferente Serviciului Public de Radiocomunicații Navale de Apel, Pericol și Salvare sunt parțial asigurate de către Autoritatea Navală Română. Din anul 2017 veniturile proprii ale RADIONAV s-au diminuat considerabil, activitatea companiei fiind susținută din alocațiile bugetare de la bugetul de stat în proporție de aproximativ 98%. RADIONAV este una dintre societățile care se supun prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă, cu modificările și completările ulterioare, iar din anul 2017 managementul RADIONAV nu poate fi asigurat în condițiile legii deoarece întreaga activitate a companiei este subvenționată de la bugetul de stat în timp ce toate cheltuielile aferente contractelor de mandat trebuie suportate din veniturile proprii ale companiei. Acestea sunt motivele care au condus la dizolvarea RADIONAV.

Trebuie menţionat că, pe lângă cele arătate mai sus, fostul guvern avea în plan o reorganizare şi trecerea RADIONAV în "curtea" ANR - mai exact un soi de dizolvare a RADIONAV. Iată că lucrurile s-au întâmplat acum, însă de o manieră şi mai neplăcută pentru angajaţii acestei instituţii.

Diana BERECHET

marţi, 10 decembrie 20193196
Comentarii

03Smecherie(12 dec 14:25)
Bucure ai locuri de angajare pentru Vlacicu si Popa? alti gropari alti incompetenti de pe acolo.
03RTG(12 dec 08:21)
pt toti idiotii in frunte cu mt dtn etc consultati volumele Admilralty List of Coast Stations si cele UIT Geneva si veti fi uimiti cati NU au dizolvat si lichidat o statie de coasta ne meritam soarta primitiva in care ne afundam pacat de tara asta ca e locuita de romani
04Orlando(11 dec 13:46)
Bucure, ai 40 de frigidere pline de la toti salariatii Radionav. Asa sa-ti mearga Mercedesul!
02Rtg(11 dec 09:23)
11 dec salut
314Base(10 dec 17:02)
Cei care nu au habar ce inseamna salvarea vietii omenesti pe mare sa cante la alta masa. prime imense la Radionav.prietene esti idiot. nu s-au mai dat prime de mai bine de 5 ani. salarille in medie au fost la minim pe economie gainarilor. Cu PSD ati votat tot voi cretinilor care sunteti in antifaza cu realitatea si promovati prostia care a cucerit Romania. Mars gunoaielor
510Mirela(10 dec 15:09)
George Bucur este un labagiu din cartierul Palas. A facut facultatea pulii de Drept la Saguna. A dat spaga si s-a bagat pe filiera Radionav. Nevasta-sa este escorta. Ala e mertan de 5000 eur.
105irod mitrea(10 dec 14:53)
Anuntul produce consternare doar unora care stau ancorati in trecut si nu observa ca totul evoulueaza. Cu ce se mai ocupa defuncta Companie in ultumul timp? Au fost eliminati telegrafistii, a aparut internetul la bord care acopera mare parte din zonele circulabile, o instalatie automatizata de semnalizare se gaseste asa ca stam sa ne miram ca dispar structuri?
017Dobrin(10 dec 14:42)
Eu sunt curios cum de Bucur asta si-a cumparat mercedes in perioada asta daca nu a primit salarii? Oare mai are postul asigurat la ANR?
210cetatean(10 dec 14:34)
Sa va dea Bucur bani ..ca el s-a descurcat pe spatele vostru
19Iftode(10 dec 13:59)
Va tras la muie bucur , cu parere de rau va meritati soarta. La asa personal , asa conducere. Lasa ca treceti in somaj si va privatizati , era tarla mare la Agigea. Intre timp uratii la multi ani papagalului care a distrus intr-un an ce au cladit altii in decenii ; muie bucur
28ha ha ha(10 dec 13:16)
unii au inteles dar nu au si priceput. totul se privatizeaza. si apar firme private iar banii sunt scosi din tara. sua, fmi, nato, ue, etc
138Marin(10 dec 13:10)
Radionav niste paraziti, nu fac nimik, se dau mari boieri pe banii statului, nu muncesc nimik si I-au salarii, sporuri immense. Afara cu putorile nesimtite din buget. De-aia am votat PNL sa va dam afara, voi a-ti votat PSD cersetorilor. Fa o afacere daca esti destept.
112Lica(10 dec 12:36)
Suntem vai de mama noastra. Si asa ANR-ul era depasit de situatiile critice privind salvarea vietii pe mare...Multi citesc, putin inteleg utilitatea RADIONAV. La cati prosti sunt in Romania, nu mai mira pe nimeni aceasta decizie facuta pe genunchi. Pe noi ne fura cu totul si chiar ne place asta. Un popor de masochisti! Asa a disparut si FLOTA.. Basescu a furat-o, nu? Mama voastra de hoti..Abia astept sa va vad cum va mancati intre voi de foame! Sictir!
112Dancy(10 dec 12:09)
Bucure ne spui si noua cum este la PSD si ANCOM dupa ce ai ajutat la distrugerea unei statii de coasta. Poate le dai solutia si celorlalte state care au statii de coasta pentru Marea Neagra. La ce naiba le mai folosesc oare. Explicale tu geniule si astora de comenteaza aiurea pe net.
117Pentru idioti(10 dec 11:28)
Existenta statiei romane de coasta tinea de siguranta porturilor romanesti si se refera la posibilitatea Romaniei de a acorda asistenta in vederea salvarii vietii omenesti pe mare. ANR avea are comanda Radionav avea logistica de comunicatii care actiona pe o zona de cca 200 mile marine iar ARSVOM are logistica de interventie pe mare. Avand in vedere ca prostia si telepatia domnesc in Romania serviciul de salvare a vietii omenesti pe mare poate continua in viitor. Statia romana de coasta avea echipamente competente de radiocomunicatii avansate ca tehnologie. Info ptr ion turbinca idtl
99ION TURBINCA(10 dec 09:59)
Daca a aparut dioda si circuitul integrat! Statiile cu lampi Fabricate in CCCP s-au dat la fier vechi si personalul a fost redus la minimum. Asta este cu modernizarea. Sorry.
110Artagea de la aeroport(10 dec 08:49)
Numai eu ma imbracam in uniforma de marinar si trageam cu pistolul dupa serpi. Ce cretin si handicapat mintal eram. Acum oare sunt la fel ???
912DELIMAN(10 dec 08:04)
Toate organismele care nu isi justifica existenta, trebuie desfiintate.
433Ptr prostul de mai jos(10 dec 07:23)
Inceperea procedurii a fost demarata de dl cuc.trebuie sa-i multumim PSD-ului. Eu sunt curios de pe 17 dec cine va face serviciul de comunicatii in vhf, mf si hf ptr navele ce Tranziteaza zona marii negre!!! Cineva va prelua acest serviciu pe care toate statele il au. si atentie nu este gratuit cum era la noi...dobitocii de la corpul de control au comparat Anr cu radionav.interventiile pe mare se cuantifica doar ptr navele ce emit semnale radio sos... nu cu cei care suna la 112...daca esti la peste 10 mile poti sa te caci pe el de tel...tb statie radio si cu cine vb?anr nu are statii locale.
2516Fara numar de la Orban(10 dec 05:24)
ca toti prostii aia l-au votat! Cand intrai la ei nu auzeai decat politica si cum vor vota ei cu liberalii!
mai mult...Replica
22 ian 12:47ReplicaȘedința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

La sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc marți, 21 ianuarie, şedinţa Adunării Generale a judecătorilor,...122

22 ian 12:49ReplicaPERCHEZIȚIE la un tânăr care ȘANTAJA MINORI! Acuzat de pornografie infantilă156
22 ian 12:51ReplicaTrotuarele de pe TOMIS, în 'ȘANTIER'!289
22 ian 10:40ReplicaS-a RĂSTURNAT cu MAȘINA din cauza VITEZEI!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 22 ianuarie, a.c. într-un accident...1077

22 ian 00:05ReplicaŞi `ŞMECHER`şi BEAT la VOLAN: LINIUŢE în faţa TRENULUI, la Constanţa!3607
22 ian 10:31ReplicaReducerea eroziunii costiere: se va DEMOLA o pasarelă din MAMAIA!6580
22 ian 00:00ReplicaEDILII de la MALUL MĂRII: Controverse şi realizări, din 1878 până azi!

Constanța este unul dintre cele mai vechi orașe atestate de pe teritoriul României. Prima atestare documentară...939

22 ian 00:01ReplicaACUZAŢII GRAVE: Mi-au pus diagnostic FALS şi mi-au LUAT copilul cu FORŢA!1440
22 ian 00:00ReplicaElevul care s-a aruncat de la etaj era şicanat de colegi sau intrase în DEPRESIE!?4347
22 ian 00:00ReplicaLocuitorii din zona cartierului Henri Coandă, DISPERAŢI: Strada Ştefăniţă Vodă, GROAPĂ de GUNOI!

În plin secol al vitezei și al descoperirilor tehnologice, iată că în Constanța, oraș port la Marea Neagră,...1006

22 ian 00:00ReplicaAccidentul MORTAL de la Topraisar: iată firma care se ocupă de transportul în comun!1277
22 ian 00:00ReplicaCIMITIRELE din Constanţa, ARHIPLINE! Se mai poate obţine concesionarea?1061
Vremea
8.1°7.7° - 8.1° miercuri, 22 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 42%
Vânt: 6.65 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 ian 00:04SportSimona Halep, în turul 2 la Australian Open

Jucătoarea româncă de teni Simona Halep, a accesat în turul doi al turneului Australian Open. Acesta este primul...277

22 ian 00:00SportRădoi: Ce se întâmplă cu internaționalii români care nu evoluează la echipele de club

Mirel Rădoi a fost numit selecționerul României în locul lui Cosmin Contra, dar se confruntă cu o mare problemă....290

22 ian 00:00SportFC Viitorul a remizat în meciul amical cu Sturm Graz, scor 0-0, în cantonamentul din Antalya

FC Viitorul a remizat, marți, în meciul amical disputat în cantonamentul din Antalya, contra austriecilor de la Sturm...210

22 ian 00:00SportSorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Horia Tecău evoluează, miercuri, la Australian Open

Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, va evolua miercuri, nu înainte de de ora 03.50, cu americanca de 15 ani Cori Gauff,...212

Local
22 ian 00:00LocalPolițiștii constănțeni, activități preventive în instituțiile de învățământ

Polițiștii din Constanța, acțiuni de prevenție în școli! La data de 20 ianuarie a.c, poliţiştii Biroului de...202

22 ian 00:00LocalAccident rutier în lanț din cauza unei șoferițe!

O femeie, de 53 de ani, a condus un autoturism pe strada Constantin Brâncuși, dinspre strada Steagului către Baba...349

22 ian 00:00LocalAmbulanță implicată într-un accident rutier

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc în Tulcea! Totul a avut loc în dimineața de marți, 21...231

22 ian 00:00LocalO garsonieră a luat foc: întregul imobil a fost evacuat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați marți, 21 ianuarie a.c. să intervină la stingerea unui incendiu...294

22 ian 00:00LocalCetăţean turc ascuns în cabina unui camion, depistat la graniță!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj au depistat un...203

22 ian 00:00LocalIntervenții ale polițiștilor la aproape 2.000 de sesizări prin 112

Polițiștii au intervenit, luni, 21 ianuarie, la 2.300 de evenimente la care au fost solicitați, pentru a menține...196

22 ian 00:00LocalȘoferul BEAT care a provocat accidentul de pe Baba Novac, sub control judiciar

Individul care a provocat accidentul rutier de pe strada Baba Novac, sub control judiciar! El a fost propus spre...243

22 ian 00:00LocalStradă din Palazu Mare, REABILITATĂ de la zero!

Dinamica și expansiunea urbană au determinat și necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație în...256

22 ian 00:00LocalWeekend plin la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța prezintă, în acest weekend, trei reprezentații care includ și cea mai recentă premieră,...249

21 ian 00:00LocalNumele magistraților constănțeni care NU au colaborat cu SECURITATEA

Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a făcut publice numele magistraților pentru care s-au...945

Politică
22 ian 00:00PoliticăVictor Ponta vine la Constanța!

Victor Ponta vine la Constanța! Întâlnirea organizațiilor PRO România din Regiunea Sud-Est va avea loc miercuri, 22...238

22 ian 21:06PoliticăPMP și-a desemnat candidatul pentru primăria Costinești

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest...324

22 ian 00:00PoliticăCritici din Parlamentul European pentru guvernul Orban: Nu o luaţi pe acelaşi drum ca Polonia şi Ungaria

Șefa grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a criticat Guvernul Orban pentru schimbările...243

22 ian 20:51PoliticăNicușor Dan: Uniunea Forțelor Locale e un partid făcut de niște prieteni. Am discutat cu Cioloș o fuziune

Candidatul independent, susținut de USR București pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a explicat marți...185

22 ian 00:00PoliticăIohannis l-a invitat pe omologul israelian în România. Reuven Rivlin a acceptat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a adresat omologului său israelian, Reuven Rivlin, o invitaţie de a efectua o vizită...167

22 ian 00:00PoliticăIICMER s-a sesizat cu privire la împrejurările în care Meleşcanu a acţionat la Viena în decembrie 1989

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a sesizat din oficiu cu privire la...239

22 ian 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis, primit de omologul său israelian

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de omologul său israelian, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei pe care...170

22 ian 00:00PoliticăBarna: Nominalizarea magistraţilor pentru parchete - un pas important pentru anularea efectelor asaltului asupra Justiţiei

Liderul USR Dan Barna a afirmat, marţi, că nominalizarea magistraţilor pentru conducerea Parchetelor reprezintă "un...173

22 ian 00:00PoliticăRomaşcanu (PSD) cere demisia ministrului de Finanţe: A declarat că există posibilitatea unei crize în România

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a cerut, marţi, demisia ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, pe motiv că acesta a...183

22 ian 00:00PoliticăTurcan: Moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că, din punct de vedere matematic, moţiunea de cenzură anunţată...186

Monden
22 ian 00:00MondenAl doilea sezon al serialului „Prietena mea genială”, lansat în februarie

Cel de-al doilea sezon al serialul italian „Prietena mea genială/ L'amica geniale”, intitulat „Storia del nuovo...176

22 ian 00:00MondenRaluca Moianu, siluetă de invidiat la 50 de ani. Cum reușește să arate atât de bine

Raluca Moianu arată perfect la 50 de ani, fără prea mult efort. Prezentatoarea tv a avut dintotdeauna o siluetă...310

22 ian 18:34MondenSurvivor România. Ruby, scoasă din joc: „Nici la spital nu are ce să îmi facă“

Ruby s-a confruntat cu probleme foarte grave la Survivor România și a fost dusă de urgență la spital, din cauza...316

22 ian 00:00MondenVedetele se laudă cu bustul de la „Mama Natură“. Amalia Năstase: „Nu am sânii lăsați, așa arată sânii naturali“

Operaţiile estetice sunt la mare modă, însă iată că sunt şi vedete care se pot lăuda şi pot fi admirate pentru...325

22 ian 00:00MondenColin Firth şi Renée Zellweger formează un cuplu?

El divorţează după 22 de ani de soţia lui, Livia Giuggioli, ea s-a despărţit de iubit. Împart Colin Firth şi...231

22 ian 00:00MondenThalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa cu prilejul împlinirii a 102 ani

Celebra artistă mexicană Thalia a felicitat-o printr-un apel video pe bunica sa Eva Mange, care a împlinit 102 ani...192

22 ian 00:00MondenPrinţul Harry a sosit în Canada pentru o nouă viaţă, ''mai independentă'', alături de soţia sa, Meghan

Prinţul Harry a ajuns marţi în Canada pentru a i se alătura soţiei sale, Meghan, şi fiului lor, Archie, alături...248

22 ian 00:00MondenDesenele animate create de Hayao Miyazaki, difuzate pe platforma Netflix

Compania Netflix, un gigant american al industriei de streaming, va putea să difuzeze pe platforma sa online,...166

22 ian 00:00MondenServiciul video Disney+ va fi lansat în Europa pe 24 martie

Disney+, platforma video a grupului Disney, îşi devansează cu o săptămână data de lansare în Franţa şi în mai...168

21 ian 00:00MondenCe plete avea Pavel Bartoș în studenție! Îţi vine să crezi că e el?

Paul Bartoş, îndrăgitul actor al Teatrului Odeon şi prezentator al concursurilor de succes ”Vocea României” şi...655

Mapamond
22 ian 00:00MapamondIran: Un deputat anunţă o recompensă de 3 milioane de dolari pentru uciderea lui Trump

Un deputat iranian a anunţat o recompensă de 3 milioane de dolari pentru ''oricine îl omoară pe (preşedintele...168

22 ian 00:00MapamondKremlinul promite o dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de Vladimir Putin

Kremlinul a promis marţi o amplă dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de preşedintele rus...156

22 ian 00:00MapamondIranul confirmă că au fost trase două rachete asupra avionului ucrainean doborât

Două rachete au fost trase în direcţia avionului Boeing 737 al Ukraine International Airlines, doborât la 8 ianuarie...167

22 ian 00:00MapamondProcesul de destituire a lui Donald Trump, un caz care s-ar putea încheia în două săptămâni

Dacă republicanii îşi ating scopul, procesul de destituire a lui Donald Trump, care se deschide marţi în Senatul...179

22 ian 17:59MapamondItalia, criticată într-un raport al Consiliului Europei pentru condiţiile din închisori

Consiliul Europei a criticat, într-un raport dat publicităţii marţi, condiţiile de detenţie din mai multe...153

22 ian 00:00MapamondSuedia: Poliţia investighează două explozii produse în cartiere învecinate din capitala Stockholm

Poliţia din Suedia investighează două explozii produse în nord-vestul capitalei Stockholm, care s-au soldat cu...160

22 ian 00:00MapamondFranţa - Droguri în valoare de două milioane de euro, descoperite într-o încărcătură de banane

Douăzeci şi şase de kilograme de cocaină, ascunse sub o încărcătură de banane, au fost confiscate de vameşii...162

22 ian 00:00MapamondElveţia: Descoperirea unei aparente operaţiuni de spionaj a unor 'instalatori' ruşi la forumul de la Davos

Oficiali elveţieni au descoperit o aparentă operaţiune de spionaj a unor ruşi care se dădeau drept instalatori la...177

22 ian 00:00MapamondPolonia: Un bebeluş născut prematur şi cu o alcoolemie de 3,2 a murit

Un bebeluş care s-a născut prematur într-un spital de la periferia Varşoviei în urmă cu trei săptămâni, având...214

22 ian 00:00MapamondColumbia: Peste 3.000 de oameni au fost nevoiţi să se mute din cauza confruntărilor dintre narcotraficanţi

Peste 3.000 de oameni, dintre care o mie de copii, şi-au părăsit forţat locuinţele în Columbia din cauza...174

Sănătate
22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...184

22 ian 00:00SănătateCum să renunți la fumat fără să iei în greutate

Pentru mulți dintre fumători, faptul că există riscul să se îngrașe, îî împiedică să renunțe la acest...196

22 ian 00:00SănătateRanitidina, interzisă în farmacii: pacienții trebuie să caute tratamente alternative

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de...194

21 ian 00:00SănătateEvali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este Evali, o boală care în...452

21 ian 00:00SănătateȘapte obiceiuri matinale care te îngrașă

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor...545

21 ian 00:00SănătateCăderea părului: alimentele care previn, dar și care tratează această problemă

Calviția afectează femeile și bărbații de orice vârstă, din diverse motive. Alimentația are un rol important în...445

21 ian 00:00SănătateCe ar trebui să știi înainte de a purta lentile progresive

O dată cu vârsta de 40 ani, vederea ni se poate schimba, motiv pentru care multe persoane devin presbiopice....485

20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...396

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...523

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...367