REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cadrele didactice cer sprijin să își achiziționeze laptopuri, calculatoare ori tablete

Cadrele didactice cer sprijin să își achiziționeze laptopuri, calculatoare ori tablete

Replica API 4 mai 2020 | 09:53 1334

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere președintelui României, Klaus Iohannis să promulge legea prin care cadrele didactice să își poată achiziționa aparatura necesară pentru desfășurarea cursurilor online.

„Educația din România poate primi șansa de a merge mai departe, în mod egal pentru toate cadrele didactice și pentru toți elevii. Este nevoie ca Statul român să se implice până la capăt: punerea în aplicare a legii prin care se acordă sprijin cadrelor didactice să își achiziționeze laptopuri, calculatore ori tablete. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ susține aplicarea acestei legi, conform căreia colegii noștri pot primi sprijinul necesar achiziționării unor dispozitive tehnice pentru a putea ține lecții on- line, în condiții optime. Sperăm că această lege nu va fi atacată la Curtea Constituțională a României, așa cum a fost și legea potrivit căreia numărul elevilor de la clasă ar trebui să se reducă. Vorbim despre situații în care clase întregi au efective de 36-38 de elevi, fapt care nu permite desfășurarea unui învățământ de calitate”, se arată într-un comunicat trimis de FSLI.

Ar fi o mare greșeală a autorităților să nu pună în aplicare legea

Senatul României a adoptat în data de 28 aprilie 2020 un proiect de lege, care prevede, printre altele, faptul că “personalul didactic de predare din învățământul de stat beneficiază anual de două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, din fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum achiziționarea de materiale și auxiliare didactice și curiculare, necesare procesului instructiv-educativ“.

"Ar fi o mare greșeală a autorităților să nu pună în aplicare legea care a fost adoptată de Senatul României. Cadrele didactice au nevoie de aceste echipamente tehnice pentru a putea să își față meseria, iar aici este de datoria Statului să ofere toate condițiile necesare. Școala on-line este oricum o provocare pentru întreg sistemul de învățământ românesc, pentru că, din păcate, față de alte țări dezvoltate, noi suntem cu ani buni în urmă. Pandemia cu noul coronavirus a scos la lumină și mai pregnant neajunsurile din școlile românești și neajunsurile cadrelor didactice. Este o situație de criză, prin care elevii și angajații din educație sunt nevoiți, pentru sănătatea lor, să rămână acasă. Acest tip de învățare este o alternativă la învățarea clasică, dar să ținem cont și de un alt aspect: investițiile care s-ar face acum ar fi benefice și în alte situații, cum ar fi incapacitatea de a desfășura activitatea în sălile de clasă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care ne pot închide școlile. Sper ca guvernanții să manifeste interes față de școala românească și să pună în aplicare această lege", a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa inteleg ca pana acum nu au avut tehnica de calcul? Unde si-au facut toata metodica, planificarile ... Sindicatele mai mult strica, de ce nu zic nimic de promovabilitate
1
0
deci cadrelel didactice vor avea calculatoare laptopuri conexiune, tot ce trebuie. dar ce facem cu acei tineri si copii cu venituri per membru de familie sub 500 de lei? In fond cadrele didactice au si alte parghii de a putea acoperi costul unui laptop - meditatiile de exemplu!
2
0
meditatiile neimpozitate nu le ajung? vor mai mult?
3
0
Sa-si achizioneze din banii de meditatii...
3
0
Zau, au nevoie de bani pentru calculatoare, tablete, laptopuri? Inseamna ca pina acum nu au folosit aceste mijloace, motiv pentru care ar trebui sa se rusineze, nu sa intinda mina la pomana statului! Bani pentru aceste mijloace de invatamint modern, sa fie acordati fara intirziere copiilor saraci, sa fie racordate toate scolile la internet iar cadrele didactice sa fie testate periodic in legatura cu utilizarea practica a unui calculator, de exemplu!
3
0
are un set complet gratis de la mine
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272