REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Călăul din Cumpăna care şi-a omorât mama de 85 de ani a formulat plângeri penale pe bandă rulantă

Călăul din Cumpăna care şi-a omorât mama de 85 de ani a formulat plângeri penale pe bandă rulantă

Replica API 16 ianuarie 2020 | 00:00 374

După condamnare

După condamnare

Individul din Cumpăna care a fost călăul propeiei mame, condamnat la peste 20 de ani de închisoare, nu s-a resemnat că-și va continua viața în spatele gratiilor. Uzează de topate mijloacele de atac pentru a anula hotărârea care l-a trimis după gratii. Ba, mai mult, a formulat plângere penală împotriva procurorului de caz pentru abuz în serviciu, a avocatului dar și pe numele surorii sle, pentru mărturie mincinoasă. El spune că la pronunțarea soluției de condamnare nu au fost avute în vedere apărările sale, nu au fost administrate probe suficiente, fiind nevinovat. A fost arestat preventiv pe bază de prezumții și suspiciuni iar nu pe bază de probe, existând în dosar abuzuri și minciuni începând de la rechizitoriu și terminând cu hotărârea de condamnare. Mai incederează că nu s-au luat amprente și nici probe biologice de laborator , s-a găsit un baston al mamei sale victimă a infracțiunii. Deținutul a cerut revizuirea hotărârii, însă atât instanța de fond, cât și ce de recurs au considerat că nus unt suficiente probe survenite dupăc ondamnare pentru a dispune redeschiderea dosarului.

Bărbatul din Cumpăna care şi-a omorât mama a fost condamnat la peste 20 de ani de închisoare. Aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, Constantin Surdu și-a bătut mama, în 2017, până a lăsat-o lată! De dimineață, când s-a trezit din beție, a sunat la Ambulanță, încercând să arunce răspunderea pe umerii surorii. A fugit după comiterea faptei, însă a fost prins la scurt timp de polițiști. Anul trecut, a fost condamnat definitiv la 23 de anid e închisoare, însă nu s-a resemnat că-și va petrece viața între patru pereți și a cerut revizuirea hotărârii. El a indicat faptul că martora, sora sa, minte, și a formulat plângere penală împotriva acesteia sub acest aspect, precum și avocatului surorii sale. A formulat plângere penală împotriva procurorului de caz, deoarece acesta ar fi încălcat prevederile art. 131 Cod procedură penală și ar fi făcut un abuz prin încadrarea juridică stabilită în sarcina revizuientului, de omor calificat cu agravantă, deși nu existau probe concludente, spune el, ci doar suspiciuni și presupuneri, invocându-se faptul că ar mai fi săvârșit o faptă împotriva tatălui său în 1994, pentru care a fost condamnat.

El spune că decesul mamei ar fi survenit accidental, în urma căderii din cauza stării acesteia de boală naturală, însă instanța a reținut că în dosar există acte medico-legale cu un caracter de certitudine suficientă din care rezultă fără dubiu faptul că victima a fost lovită activ , comprimată, excluzându-se cu certitudine faptul ca leziunile constatate să fi fost produse ca urmare a căderii accidentale a acesteia. Ca urmare, presupusele probe suplimentare invocate de revizuient, care să facă dovada unor afecțiuni medicale ale victimei, nu sunt de natură a dovedi netemeinicia hotărârii de condamnare, deoarece prin astfel de probe indirecte nu pot fi înlăturate probele directe constatate în dosar privind cauza certă a decesului.

Reamintim că, în august 2017, în jurul orei 3.30, Constantin Surdu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-a enervat peste măsură pe mama sa, luându-se la ceartă cu ea. De aici și până a trece la lovituri nu a fost decât un pas. Iar Constantin nu a mai ținut cont de nimic, și a dat cu brutalitate în cea care i-a dat viață, până ce victima nu a mai mișcat. A doua zi de dimineață, după ce s-a mai trezit din beție, dându-și seama că vârstnica nu mai respiră, a sunat la Ambulanță. Dar a fost prea târziu. Octogenarei i s-a constatat decesul, iar individul a fost condus la audieri, după care a fost reținut și apoi arestat. Iniţial, a încercat să arunce vina asupra surorii, însă anchetatorii şi-au dat seama că minte. În urmă cu 20 de ani, criminalul şi-a agresat şi tatăl, pe care l-a lovit cu o sapă în cap. Sandu Constantin era cunoscut în localitate drept consumator de băuturi alcoolice și că ar fi avut, câteodată, un comportament deviant. Muncea ca bucătar pe litoral și părea că lucrurile erau sub control. Are domiciliul în Cumpăna, acolo unde locuia cu mama lui. Aveau neînțelegeri, dar nu obișnuiau să le discute în prezența altora. Astfel, ceea s-a întâmplat în noaptea respectivă i-a cam lăsat pe toți înmărmuriți.

Crima ar fi fost comisă ca mobil al altei infracțiuni (de pildă, al unei infracțiuni contra patrimoniului), fapt care a făcut ca suspiciunile să se îndrepte asupra inculpatului, întrucât sora lui a declarat că au existat neînţelegeri între ei cu privire la moştenire.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde e Tudorel Jegarel sa ii reduca pedeapsa din cauza conditiilor din celula, sa il despagubeasca din cauza acelorasi conditii si sa ii dea vechime in munca ?
2
0
cativa anisori acolo si scapa prin ...invaluire, apoi mai face una si totasa si iar asa!
1
0
Daca a vazut omul ca Nicusor Constantinescu a contestat judecatorul care l-a condamnat,ce a zis criminalul"hai ma sa fac si eu tot asa pentru ca justitia romana ia si tampeniile de genul asta de bune".
1
0
Asa suntem noi romanii
0
4
sa putrezeasca in puscarie
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212