REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Calul abandonat pe marginea drumului, agonizând, a fost luat în grijă de primarul din Agigea

Calul abandonat pe marginea drumului, agonizând, a fost luat în grijă de primarul din Agigea

Replica API 10 decembrie 2019 | 02:13 409

În noaptea de 28 octombrie, un cal a fost abandonat, agonizând, pe marginea unui drum naţional. La momentul respectiv, instituţiile care ar fi putut interveni nu au făcut-o, motivând ba ora târzie, ba lipsa unei autoutilitare care să asigure transportul cabalinei. La faţa locului, adică pe DN 39, pe raza comunei Agigea, au sosit reprezentanţii Poliţiei Locale: „Încercăm să dăm calul de pe carosabil, să îl împingem în afară, nu cumva să îl lovească şi vreo maşină. Dar, mai departe, nu ştim ce să facem, căutăm soluţii”, declarau poliţiştii locali.

Ulterior, reprezentanţii Primăriei comunei Agigea au precizat că nu au lăsat calul în drum, fiind dus într-un loc... „disponibil”. Care a fost acel loc, a rămas un mister, la fel ca şi persoanele care au abandonat de această manieră bietul cal. „Probabil erau căruţaşi carefolosesc animalele până cad din picioare, bolnave, istovite şi înfometate”, au mai spus reprezentanţii primăriei.

Iată că la mai bine de o lună de la incident, a fost elucidat şi „misterul” în ceea ce priveşte calul: nu fost lăsat să moară şi nici nu a ajuns la abator! Pentru că nimeni nu s-a oferit să preia „cazul”, în lipsa altor soluţii, primarul comunei Agigea, Cristi Cârjaliu, a preluat chiar el calul: „Am fost sunat chiar în acea seară. Nu au fost găsite alte soluţii şi nu puteam să îl las în drum. I-am amenajat un loc, este bine, sănătos, şi-a revenit. Era extenuat şi nemâncat, acestea au fost motivele pentru care se prăbuşise pe şosea. Mai departe... proprietarii nu au fost de găsit, că dacă erau găsiţi, îi trăgea la răspundere şi poliţia. Ce pot să spun? Comuna are acum un cal, cred că are circa 5-6 ani, din ce a opinat veterinarul care l-a văzut”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Cristian Cârjaliu. Edilul a adăugat că toate cheltuielile legate de tratamentul calului şi hrana acestuia o suportă din propriul buzunar.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata Maricel esti mancat de gargaritze sa vina baieti tineri gen ala de la pescarie cica sigur o sa ti sufle titlul de primar!
8
1
Pana n campanie sigur o sa mai salveze 2foci si 3lei de mare din canal o sa faca 2 biserici mici 7 taieri de mot !
10
1
Mai rar asa oameni cu suflet bun.A salvat si o ..lupoaica intrata in primarie.Drept recunostinta lupoaica e in preajma lui si cand doarme.
11
2
FELICITARI OMULUI CRISTI CARJALIU! NU LUATI IN SEAMA RAUTATILE OAMENILOR FRUSTRATI CARE NU MAI VAD DE RAUTATEA DIN SUFLET LATURA UMANA A UNUI OM! INCA ODATA FELICITARI PENTRU GESTUL FRUMOS!
1
11
Foarte bine
4
9
Felicitari domnului! S a dovedit a fi un om, dincolo de functiile pe care le detine
15
15
Caine bagabont-comunitar da muie la toti.
16
9
Sa imi sugeti pwla! Va asteapta in fata primariei!
4
21
ma induiosat pana la lacrimi. este de datoria lui sa se ocupe de aceasta problema cu sunt si cainii fara stapan sau pisicile sau sobolanii si toate celelalte abimale.
14
12
Asa a luat si terenurile,de mila
26
11
Un OM cu suflet
17
16
cred ca toata organizatia pesede agigea si angajatii primariei au postat aici cu pupaturile in cur de rigoare adresate primarului "sefu sunteti cel mai tare ".e campanie electorala ca altfel calul ala murea in sant
23
12
Bravo Primarului din Agigea, un gest frumos din Partea lui catre Amicul oferta baa ce esti criminal si vrei sa omori calul bietul de el lasal in pace nu te mai lega de sufletul lui si data urmatoare mai taci din gura ca numai prosti spui din gura ta bai taran Prost de la Vaci!
16
14
Bravo, un gest frumos
16
19
In sezonul estival 2020 veti putea servi chiftelute din carne de cal la Golful Pescarilor. La oferta. Sa moara Matei de ciuda!
17
13
Atentie cu omul asta !e foarte periculos !eu am avut probleme cu el in trecut atunci cand era paznic la cimitir !E UN TRADATOR !
19
11
O sa l dai la fabrica de clei ca esti psd ist
17
16
Haha a inceput deja campania electorala?sa i dea de mancare ca dupa alegeri sa se urce pe el si sa fuga cat il tin copitele!p.s .neaparat poza cu salvatorul insusi !sigur o sa si dea iar diploma de Cetatean de Onoare!
17
20
Sa-l duca la targul de legume de pe varianta Constanta -Ovidiu unde stapan e FRATELO!
22
15
Foarte frumos din partea lui.
23
19
da asa este Cristi Cirjaliu este un om deosebit si care cunoaste foarte multa administratie FELICITARI ESTI UN OM ADEVARAT
22
22
D-le primar din Agigea.Daca Romania ar avea macar 5 oameni ca dvstr. de mult am fi luat-o inaintea US. Bravo si felicitari ca a-ti salvat un suflet.Aveti grija de el in continuare.Nu il lasati.El este mult mai recunoscator decat multi.Inca o data BRAVO!
24
21
Adevarul este ca primaria ducea lipsa de ...inca un armasar.Daca este iapa o sa i fie greu primarului.....
20
22
Felicitari ! Bravo!
26
21
sai ia si pe cei de la techirghiol!!! e plin campul nu vorbeste nimeni de iei !!!! proprietarul un procuror
19
15
Asta atitudine! Bravo primare!
29
22

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272