REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CALVARUL constănțenilor care locuiesc în zona unde era să bubuie un tren!

CALVARUL constănțenilor care locuiesc în zona unde era să bubuie un tren!

Replica API 19 martie 2018 | 09:27 445

Se așteaptă o tragedie?

Se așteaptă o tragedie?

La un pas de tragedie! Asta s-a întâmplat duminică, 18 marie, când un tren marfar, care transporta cisterne, din fericire goale, a deraiat și s-a răsturnat pe podul feroviar de la IPMC. Doar două vagoane-cisternă s-au răsturnat, mai multe vagoane fiind deraiate. Bucăți din pod și arcuri de la tren au sărit pe bulevardul I.C. Brătianu, peste care trece podul feroviar. Un noroc a stat la mijloc între vagoanele deraiate și casele care se află la doar câțiva metri de pod. Locuitorii din zonă spun că au ajuns la capătul răbdării și dorm cu teamă că s-ar putea trezi cu marfarele peste ei. Asta pentru că circulă cu viteză, iar sesizările lor nu au ajuns nicăieri.

Potrivit martorilor, trenul a deraiat imediat după ce a trecut peste podul feroviar IPMC. Pompierii au asigurat măsurile PSI. De precizat că acele vagoane erau goale în momentul accidentului. „Un vagon cisternă a deraiat în fața noastră pe pod lângă LIDL Brătianu. A fost îngrozitor! Pe carosabil sunt numai arcuri”, a precizat un martor aflat în zona producerii accidentului.

În urma accidentului feroviar din zona Podului IPMC, unde două vagoane-cisternă s-au răsturnat, mai multe materiale au căzut pe carosabil, printre care se pot observa arcuri metalice şi bucăţi de lemn. O maşină a fost avariată de bucăţile căzute de pe pod.

Oamenii au crezut că pică locuințele pe ei

O femeie care locuiește în zonă a povestit că de când a cumpărat locuința, trăiește cu teamă. Au trecut ani de zile de când a făcut sesizări la CFR să atenționeze că trenurile trec cu o viteză mult prea mare prin zonă, lucru care produs trepidații și le crapă pereții caselor. Ce este drept, locuințele sunt construite mult prea aproape de linia ferată, dacă nu luăm la calcul dealul pe care se află liniile ferate, ar fi vorba de cel mult 5 metri distanță.

„Nu se poate face nimic aici pentru că este linie privată pentru că au legătură cu cei de sus. Acum câțiva ani am făcut sesizări peste sesizări. Nu am avut cu cine să ne luptăm pentru că sunt cu relații și oameni sus puși. Se circulă cu viteză mare aici, avem trepidații, ne crapă pereții și nimeni nu ne ia în seamă. Noi aici putem muri oricând! Dacă erau pline puteau să cadă și pe casă. Știți cât de tare s-a zguduit casa și ușile și geamurile? Am avut palpitații”, a spus femeia.

Punctul de vedere oficial al CFR

„CFR SA informează că în jurul orei 12.05, 2 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului privat TEHNOTRANS, au deraiat la intrare în stația Constanța Mărfuri, stație aflată pe secția neinteroperabilă Palas - Cap Midia, care este administrată de gestionarul privat de infrastructură GFR. Menționăm faptul că pe secția Palas - Cap Midia nu circulă trenuri de călători. De asemenea, facem precizarea că CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare publice, va asigura suportul tehnic necesar operațiunilor de intervenție, cu utilaj de mare tonaj pentru ridicarea și repunerea pe șină a celor două vagoane. Vagoanele deraiate erau goale”.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Caile ferate din India mai sigure decat Caile ferate romane! Ca siguranta!Cred ca se pisa indienii de ras ! Halal guvern psd-ist!
1
2
S-ai SUGI Kltorisul lui CC daca nu poti citi de greselile EI MAUISTULE
1
1
Exista luna martie,de luna marie nu zm auzit.
1
1
Mai desteptule verifica cand a construit Ceausescu rafinaria si vezi daca nu cumva la vremea respectiva erau case in zona si s-a construit calea ferata respectiva prin apropierea acestor case
6
2
Ia stai asa!? Au facut linia de tren printre case s au voi case langa linie? Despre ce pl m vorbim mai aici?
9
3
Unica solutie este sa votati miscarea poPULAra
8
9
cine a permis construirea caselor asa aproape.scuze cred ca este plecat in MADAGASCAR.......
16
7
este in cartieru berechet,,,
3
2
Se poate vedea ca linia e veche cu traverse de lemn.Probabil s-a modificat ecartamentul si rotile au sarit pe alaturi.Asta cu picatul caselor de pe ei e posibil daca sunt ca melcii cu casa in spinare
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102